Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мулти-протоколни messenger-и Miranda и Pidgin-кой е по-добър

Featured Replies

Има една подобна тема за Skype/Gizmo/Ovoo, само че реших да създам друга тема, защото това са съвсем други по вид програми. Та искам да чуя мнения на хора, които са ползвали тези две програми, защото сега съм си дръпнал Pidgin, инсталнал съм го, но все още нямам абонати.. кое предложение е по-добро и защо? :)

Редактирано от uberalles (преглед на промените)

Реално Pidgin е наследник на една друга програма и не се е променил много.Аз съм го пробвал няколко пъти ама не ми допада нещо.Обратното се получи с Миранда преди около 3 години.Много си мразех айсикюто защото беше бъкано с реклами и шарении и въпреки пачовете по въпроса пак не ми се харесваше.Случи се така че имах кофти нет и кюто само се дискънектваше и кънектваше и се обадих на доставчика да му кажа какво става с моя нет.Та както и да е,той между другото ме посъветва да пробвам именно с Миранда.Беше като любов от пръв поглед....точно мой тип програма.Малка,не яде много рам:

7ca7fd65bcd07b11.JPG

Постна,няма реклами и шарении.Многопротоколна,с нея съм онлайн 18 часа в денонощието едновременно с icq и msn messenger.Множество възможности за персонализация посредством хилядите плъгини предоставени за теглене на сайта им.Това я прави Мерцедеса на месинджърите или Файрфокса на чат програмите.Имам си всичко,аутоъпдейт,смайлита,хистори,рекънект и т.н.Всичко това безплатно с отворен код.Има портабъл версия.Единствения недостатък който отблъсква новите потребители е начина по който се слагат плъгините защото трябва да се разархивира нещо в Program files/MirandaIM/plugins.

Та искам да чуя мнения на хора, които са ползвали тези две програми, защото сега съм си дръпнал Pidgin, инсталнал съм го, но все още нямам абонати.. кое предложение е по-добро и защо? :)

Аз ползвам Pidgin, малко е постна но мразя рекламите. Инсталирането на абонати не е сложно. Засега го ползвам само за ICQ.

А кой поддържа повече протоколи?

Pidgin can work with:

* AIM

* Bonjour

* Gadu-Gadu

* Google Talk

* Groupwise

* IRC

* MSN

* MySpaceIM

* QQ

* SILC

* SIMPLE

* Sametime

* XMPP

* Yahoo!

* Zephyr

Miranda includes support for AIM, Jabber, ICQ, IRC, MSN, Yahoo, Gadu-Gadu and more.

Иначе ме учудва че темата не предизвиква интерес.

Ползвам Gaim (посегашно му Pidgin) вече шеста година и за инстант месенджър е едно от най-добрите решения които успях да намеря и пробвам. Вярно, интерфейса му не е лъскав като на някои други програмки, но не това е целта на разработчиците му, а пълна съвместимост със повечето (да не кажа и всички) протоколи за IM популярни в близкото минало и днес. За поддръжка на звук и видео, разработчиците отказват да интегрират, защото отново не това е целта им, а единствено текстов чат с емоот-икони и някои доста удобни възможности:

- Можете да се логнете едновременно къмто в колкото мрежи за IM сте регистрирани;

- Можете да се логнете с повече от 1 акаунт къмто една и съща мрежа (например имате две ICQ регистрации);

- Лек, бих добавил спартански интерфейс, достатъчен за да задоволи нуждите от един бърз чат с приятели, без да ви бомбардира с каквито и да било реклами, игрички, без опастност от заразяване с троянски коне, червеи и др.

...................

Иначе ме учудва че темата не предизвиква интерес.

Не е така :rolleyes:

мен също ме интересува темата и сега събирам мнения за мултиротоколни месинджъри.Най-вероятно е, в скоро време да сменя QIP с Miranda.

Аз също от доста години вече използвам Миранда и съм много доволен. Като ти потрябва някоя функционалност, просто влизаш в страницата и си изтегляш съответната добавка. Има добавки за всичко, което може да потрябва като функция!

Pidgin подържа и Jabber разбира се.

А пък Wengophone съдържа в себе си Pidgin (под някаква форма...).

То зависи и за какво му трябва на човек мултипротоколен чат програма, но понякога да речеме МСН прави някаква малка промяна в работата на сървъра им и тогава чат програмите "увисват" до като не излезе корекция за тях. Има други по-сложни програми които прекарват през техен сървър връзката към МСН и по този начин реагират мигновенно на всяка промяна от страна на МСН. Предимството е че в програмата която е инсталирана на компютъра нищо не се пипа нито променя нито update-ва понеже това се прави централно в междинния сървър.

Но това са частни и особени случай.

- Можете да се логнете едновременно къмто в колкото мрежи за IM сте регистрирани;

- Можете да се логнете с повече от 1 акаунт къмто една и съща мрежа (например имате две ICQ регистрации);

- Лек, бих добавил спартански интерфейс, достатъчен за да задоволи нуждите от един бърз чат с приятели, без да ви бомбардира с каквито и да било реклами, игрички, без опастност от заразяване с троянски коне, червеи и др.

Ами при Миранда има СЪЩИТЕ възможности

Да не говорим че от по-ексцентричните протоколи се поддържа sametime (на ИБМ) и това е пробвано. Много грозен този Gaim, а и последния път като го инсталирах искаше някаква си там библиотека

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

uberalles

не искам да споря с тебе ,но Gizmo не ли е мултипротоколен ?

uberalles

не знам и не мога да коментирам нещо, което не познавам, а и си имам своите пристрастия по въпроса

Но връщайки се на темата единственото преимущество на Pidgin е че го има за Линукс, макар че там аз лично предпочитам други програмки

Да не говорим че от по-ексцентричните протоколи

Едва ли някой ползва нещо различно от icq,msn messenger,yahoo messenger и клиента на google.И да има такива са единици.Аз имам приятели кото имат компютри от години и като им кажа да говорим по msn messenger защото е по-добър от skype се учудават че има такъв клиент.

uberalles

Не е, защото не се регистрираш директно към МСН, а междинния сървър (на Гизмото) те свързва. То на практика това не го забелязваш ако не го знаеш или не се досещаш че е така. Чата пак е мигновен. Така са предпочели да го направят.

То ако е само за чат и Гугъл Толк става, пък и ти показва дали имаш нов и-мейл.

Аз имам приятели кото имат компютри от години и като им кажа да говорим по msn messenger защото е по-добър от skype се учудават че има такъв клиент.

Да ги накарш да го инсталират и да се регистрират с и-мейл от hotmail е трудна работа.

Трябва да имат някаква допълнителна полза която нямат със Скайпа за да се навият.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.