Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Полу-ретро Автомобили

Featured Replies

Тук бих искал да пишем за полу-ретро автомоблите т.е. 1970 > 1990 Бих искал също така да наблегнем на руските автомобили защото те продължават и днес да се произвеждат а и остават най-лесни за поддръжка :rolleyes:

Ми да почна от моя бивш ЗАЗ 968 М 1989 година ( нали влиза в категорията?). Сега, к'вот и да си говорим, пари давах почти само за бензин - тоест, ремонтирах го почти без пари :help: Например, два пъти сменях ангренажно колело, заради изронени зъби. Първия път, заради труда на комшията и сегментитем, които му купих - 11 лева. Втория път - 5 лева от един колега, а ремонта сам си направих, че вече бях минал по тоя път. Бензинова помпа - 18 лева от Лада. Всевъзможни уплътнения и лагери - буквално стотинки, понеже разпродаваха всичко, що е за руски автомобили и най-вече за ЗАЗ. Кофтито бе, че трудно се намираха части, но даже и по обяви намерих колекторни тръби и то чисто нови. Бях му сложил едно чисто ново гърне от пазара, но за жалост ме изтрая една седмица, защото някакви лапета, седнаха на задния капак и си подпряха краката на изпускателната тръба. На другия ден, като потеглих, заварката се бе скъсала и аз вместо да я заваря веднага, чаках незнайно защо да падне, а тя падна след няколко дена . Отидох при началника да ми я завари, но оня нещо осра нещата и след това боботеше като порше 968М ( Е, поне последните цифри и букви са еднакви с именитата кола :help:) Иначе не можех да повярвам на ушите си. Колата не се чуваше с новите колекторни тръби и гърне! Не, това не бе Запорожец! Та той бе тих като сегашната ми Фиеста! Такъв тих ЗАЗ никога не бях срещал. На празен ход, нямаше как да чуеш мотора - нито отвътре, нито от вън! Нямах оборотомер и не знаех, да ли работи! Едва след 60 км/ч, руската антика напомняше, че има въздухозаборници и перка като Порше :help wanted3: Радвах и се седмица и после всичко тръгна надолу - работа, заплата, доходи и накрая вторични суровини Публикувано изображение

Иначе машинката си беше тунингована, но беше на много километри, Бях може би четвъртия и собственик. Един ентусиаст преди мен и бе сложил газови амортисьори от БМВ, две стоп - светлинини задното стъкло, което и придаваше адски наточен вид - предницата ниско и с гуми 155х13, задницата с гуми 175х13. Кофти работа, щото зимата всички предимства на Запорожеца, отиваха на кино. Почти нямаше сцепление на задните гуми и играеше валс в снега . Толкова пъти съм закъсвал, че накрая се принудих да ползвам най-ефективния начин за измъкване от преспи - включвам на скорост, слизам от колата и почвам да тикам, докато задните гуми превъртат на леда. Изтиквам я сам и скачам бързо, за да не китосвам после Жигулата на комшията :cant believe:

...

Хубава тема! Толкова спомени имам, че цяла седмица няма да ми стигне за писане на неволите и радостите от първата ми собствена кола :help wanted:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Автор

радвам се че темата ти харесва смятам че всеки има да каже по нещо най-малкото защото на всеки първата кола е била от сорта (предполагам) :help wanted3:

• 4 седмици по-късно...

Като чуя, или видя Заз и веднага се сещам за специфичното свистене, когато прелита с "висока" скорост.

Аз пък съм закърмен с Шкода 1000МВ(хиляда малки болести). Ако я бяха скосили още малко отпред, щеше да си е същинско Порше. :sobbing: Нашата хубавица беше синя с червени брони. Баща ми й беше домъкнал двукамерен карбуратор. Направо летеше. :P Обраха я пред Международни превози. Там я бяхме заибали и й ошушкаха мотора. Вече след като я обраха я преместихме на летището(посока Мартен). Един ден след няколко години престой там, реших да седна в нея. В момента в който седнах, паднах на земята барабар със седалката. Нарязахме я и не знам после какво се е случило с нея. Двигателя й го възстановихме и го подарихме на Даша(Училище по автотранспорт).

Този автомобил ще го запомня със страшно малкия си разход на бензин.

Съдбата й бе такава, заради новичката Лада, с която се сдобихме. Чисто нова от Корекома в Бяла, срещу скромната сума от 3600USD. Тя пък в момента е изоставена с подменено купе от 2105 и леко разстърган мотор. :)

Ладичката е автомобила, който ми остана на сърцето.

Шкода 1000MB

Публикувано изображение

• 4 години по-късно...

Сайт за ретро автомобили, обяви за ретро коли, части. -

http://www.obyavi-retro-koli.bg/

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.