Премини към съдържанието
blu3bas7ard

Търся програма която да изтрива целия харддиск под Windows

  Препоръчан отговор

  blu3bas7ard    0

  За предпочитане е порграмата да работи бързо под уиндус и да не оставя възмовност за възстановяване на информацията или да се записва на диск и автоматично при буутване да трие.

  Знам че съществуват програми които пълнят диска само с 1 или 0.Ако знаете за подобна такава моля пишете.

  Благодаря предварително и се извинявам за неточността на описанието!!!

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Hawk_Eye    0

  Незнам дали съм те разбрал правилно, но мисля че търсиш такава програма - Цък

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  BMW Маниак    14717
  За предпочитане е порграмата да работи бързо под уиндус и да не оставя възмовност за възстановяване на информацията или да се записва на диск и автоматично при буутване да трие.

  Знам че съществуват програми които пълнят диска само с 1 или 0.Ако знаете за подобна такава моля пишете.

  Благодаря предварително и се извинявам за неточността на описанието!!!

  Явно не ти е много спокоен съня щом ти трябва такава програма да ти заличи HDD-то от ряз без излишни потвърждения. За да се забърше целия диск на всяка програма и е нужно бая време , зависи от капацитета на диска. Под уин много ме съмнява дали ще намериш такава . Наи бързия начин е да намериш програма да ти забърше фат таблицата , дефакто информацията на HDD е там но е изключително трудно да се възтанови още повече ако не си дефрагментираш диска и всичко е разхвърлено почти е невъзможно възтановяването, а целия процес по изтриването ще е секунди.

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  blu3bas7ard    0

  Доколкото разбирам програма която би ми забърсала фат таблицата би ми свършила работа но не мога да намеря такава.

  Някакви предложения???

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  B-boy/StyLe/    19527

  Acronis Drive Cleanser 6.0 build 676

  http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=468342

  System Mechanic 6

  http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=58195

  Wipe All Data From Drives - безопасно заличава абсолютно всичката информация от хард диска (добре познатия на всички формат на даден дял). Според информация от програмата може да се използва преди продажба на хард диска, подаряване или заличаване на информацията (изхвърляне на хард диска).

  protectzt2.jpg

  Как се прави Low level format

  http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=669846

  Под Windows трудно ще стане това, което искаш...повечето програми създават флопи дискета, която зарежда преди стартирането на Операционната Система...

  Как да унищожим сигурно данните на твърдия диск

  Когато решите да се отървете от стария си компютър, простото изтриване на файлове от диска не ви дава сигурност

  Цялостното изтриване на информацията от твърдия диск определено е трудна задача. Това, разбира се, има и своята положителна страна, когато например погрешка изтриете важен файл. Но пък се налага, ако решите да замените вече остарелия си компютър с нов.

  След като сте приключили с прехвърлянето на всички файлове на твърдия диск на новия си компютър и сте решили да продадете старата машина, пред вас остава един сериозен въпрос - да изтриете ли информацията от диска или да го унищожите. Разбира се, по-добрият вариант е просто да заличите информацията и впоследствие, ако имате време и желание, да инсталирате отново операционната система, като по този начин купувачът ще разполага с напълно готов за работа компютър.

  Какво ще стане, ако твърдият диск попадне в неподходящи ръце

  Ако РС-то ви, респ. твърдият диск, попадне в неподходящи ръце, цялата ваша информация от обикновени документи, финансови записи или интимни снимки ще бъде достъпна за любопитните очи. За да се предпазите от подобно нежелано стечение на обстоятелствата, ще трябва да заличите всички следи. Простото изтриване на информацията обаче няма да е достатъчно. Ще трябва да записвате върху нея, тъй като изтриването на информацията и последвалото изпразване на кошчето няма да свърши работа. Също няма да помогне и форматирането. В категорията "безполезно" в случая попада и преинсталирането на операционната система.

  Защо изтриването на файловете не гарантира сигурното премахване

  Когато изтриете файловете от твърдия диск, всъщност премахвате единствено „стрелката”, или адреса към файла, а не самия файл. Системата постоянно поддържа индекс на файловете, който показва къде се съхраняват същинските данни. Когато копирате файлове, особено по-големи по размер, те се „разхвърлят” по твърдия диск на парчета. При отворяне на даден файл, твърдият диск проверява индекса, след което събира парченцата, за да достави файла.

  Когато изтриете файла, връзката между индекса и файла изчезва. Това е знак към системата, че файлът вече не е необходим и неговото място на твърдия диск може да бъде презаписано с нови данни. Изтритите файлове остават на диска, докато на тяхно място не бъдат записани нови. Дори и тогава съществува възможност специалистите да успеят да възстановят старата информация.

  Но ако положите допълнителни усилия за заличаване на данните, преди да предадете системата в чужди ръце, обикновените потребители не биха успели да я възстановят от твърдия диск на вашия компютър.

  Начини за сигурно заличаване

  Използване на приложения за изтриване (Wipe Utilities). За да предотвратите възстановяването на информацията, трябва да използвате специално предназначен за целта софтуер. Съществуват стандарти за сигурно изтриване, като например американският DoD 5220.22-M (Department of Defense 5220.22-M). Според неговите спецификации, се извършва трикратно презаписване на секторите на твърдия диск, като първото става със специфични символи, втория път се вкарват допълнения и накрая се извършва произволен запис.

  Премахването на чувствителната информация може да стане по два начина. Първият е да премахнете само личните файлове, като по този начин ще оставите вече инсталирания софтуер на новия потребител. Вторият вариант е да заличите целия диск, което гарантира, че не сте оставили погрешка някой файл.

  Можете да направите това с някое многото приложения за безвъзвратно изтриване, както безплатни, така и платени. Безплатни, например, са: Darik's Boot and Nuke, Eraser, Active@ KillDisk (има и професионална версия, която е съвместима със стандарта DoD 5220.22-M). Сред платените приложения са: DataEraser на Ontrack, Acronis DriveCleanser, BCWipe, Paragon Disk Wiper и др.

  Размагнитване на твърдия диск. Допълнителна стъпка в посока сигурност е размагнитването на твърдия диск. Това е процес, при който съдържанието на магнитната медия се изтрива чрез използване на обърнато магнитно поле за „разбъркване” на електронната информация и превръщането й в нечетима. За съжаление, цената на подобни машини не е по джоба на всеки, така че е препоръчително да използвате услугите на специализирани в тази дейност компании.

  Физическо унищожаване на твърдия диск. Този метод също е с високо ниво на сигурност и, за разлика от размагнитването, може да бъде изпълнен и в домашни условия с помощта на подходящи инструменти. Физическото унищожаване се прилага в случаите, когато твърдият диск не ви е необходим или пък желаете наистина тоталното разрушаване на информацията.

  Това е един от най-ефективните методи за предотвратяване на нежелан достъп до личната информация. Имайте предвид, че използването на защитни очила е задължително, ако сте решили лично да се заемете с унищожаването на твърдия диск. Това действие определено е опасно и трябва да подходите с голямо внимание. Като допълнителна предпазна мярка увийте твърдия диск в кърпа, за да избегнете летящи части.

  Без значение дали ще смажете твърдия диск с чук, дали ще пробиете дупка в него или ще го разделите на части, за да унищожите плочите, вашата лична информация ще бъде заличена надеждно и завинаги.

  Източник: technews

  Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове
  BMW Маниак    14717

  Добре де програма за криптиране на информацията и показването и във виртуално устроиство не ти ли върши същата работа . Можеш да заключиш диска с комбинация от бутони например alt+... или ако не използваш компа извесно време я настроиваш сама да се заключва и след това е всичко инсталирано и записано там е непрочитаемо до въвеждането на парола за отключване. Аз бих ти препоръчал Jetico Bestcrypt

  ако те устроива това кажи ми да ти я кача някъде и да ти пратя линк

  Сподели този отговор


  Линк към този отговор
  Сподели в други сайтове

  Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

  Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

  Регистрирайте се

  Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

  Нова регистрация

  Вход

  Имате регистрация? Влезте от тук.

  Вход


  ×

  Информация

  Този сайт използва бисквитки (cookies), за най-доброто потребителско изживяване. С използването му, вие приемате нашите Условия за ползване.