Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с липсващи/невалидни dll файлове ?

Featured Replies

Преинсталирах Уиндоус XP преди два дни.

Не съм закачал нет. Инсталирах от дискове всички програми, с които и преди съм работил, с изключение на последната бета антивирусна на Касперски .

Получи се странен проблем, както всичко е ОК изведнъж изкачат безкрайни съобщения за различни липсващи DLL файлове. По точно пише,че еди кой си DLL файл е bad windows image. sad.gif

Какъв ли е проблема ?

Редактирано от EXPI (преглед на промените)

1.Вероятни причини...некоректно деинсталирани програми...(Изтегли си програмата Your Uninstaller => и направи един AutoFIX)

2.Виж какво се стартира с Операционната Система (AutoRuns, Startup Control Panel) и изтрий отметките до тези останали файлове от премахнати вече програми

3.Направи една проверка на съдържанието на хард диска за грешки...(и 5-те фази - от Properties на дяла Tools => Error-checking => Check Now => слагаш и двете отметки)...

4.С командата Start => run => пиши sfc /scannow (слагаш инсталационния диск на WinXP в оптичното устройство и даваш всеки път Retry при появата на диалогов прозорец) и оставяш Windows File Protection да провери и възстанови повредените системни файлове...

Много малко информация си дал!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Преинсталирах Уиндоус XP преди два дни.

Не съм закачал нет. Инсталирах от дискове всички програми, с които и преди съм работил, с изключение на последната бета антивирусна на Касперски .

Получи се странен проблем, както всичко е ОК изведнъж изкачат безкрайни съобщения за различни липсващи DLL файлове. По точно пише,че еди кой си DLL файл е bad image. sad.gif

Какъв ли е проблема ?

Много странно наистина ! Никога досега не съм виждал съобщение "еди кой си DLL файл е bad image". Винаги пише името на файла и обикновенно се появява при опит за стартиране на определена програма.

• Автор

Благодаря за бързия отговор.

Имам я Your Uninstaller, ще пробвам AutoFIX.

Проверих стартиращите се програми, не виждам отметки до непознати програми или до въпросните dll файлове.

Аз съм деинсталирал до 5 програми само, и то само за да ги сменя с по нова версия.

Изкачащите dll файлове са на реални програми които са инсталирани, примерно на Unlocker.

Когато се появи съобщението за dll е bad windows image, мога да натисна само ОК, друг избор нямам. Тогава излиза че липсва друг dll файл, пак ОК и пак липсва друг dll файл и т.н.

Дискът го сканирах за грешки- ОК е.

Значи при инсталиране единствено wmp 11 ми направи проблем, неможа да се инсталира добре и се наложи да го деинсталирам и после стана.

А преинсталирах, защото не можах да се сборя с един Virut ah и той пачна всяка програма- чистих харда на друг компютър. Имаше 1400 копия.

... Никога досега не съм виждал съобщение "еди кой си DLL файл е bad image". Винаги пише името на файла и обикновенно се появява при опит за стартиране на определена програма.

Да прав си пише името на файла, само че имам впредвид, че след всяко име на даден файл пише друго и т.н- безкрайни съобщения за различни DLL файлове.

Но не се получава при стартиране на програмите, а произволно. Примерно отварям контрол панел и хоп -- се започва с съобщенията.

Проблемите след вирусната "атака" ли започнаха...?

Защо не преинсталираш начисто след формат или с друго копие на инсталационния диск на WinXP? (досега имал ли си подобни проблеми с наличното такова?)

Да не би Касперски нещо да прави мизерии...Регистриран ли ти е коректно, че много взеха да изловяват нелегалните ключове и после доста потребители "пищят" за различни проблеми след неговото инсталиране и прочие...И не ползваш БЕТА версия предполагам (че ги вадят през ден-два)...Съветът ми е да минеш за известно време на Avira Antivir от безплатните може би е най-добрата (лично мнение)!

Пробва ли с командата *sfc /scannow* а и не е зле да тесваш РАМ-а и ХАРД ДИСКА за дефекти...Виж тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=34723&hl=

В Google има доста информация за подобни проблеми...

Ако може снимка на проблема ти...Предполагам че знаеш как се правят ако ли не виж тази тема :help wanted3:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=59060

• Автор

Проблемите почнаха на втория ден след преинсталирането.

Форматирах всичко, само снимки и видео бях прехвърлил на друг хард. То и без това никоя програма не работеше, вируса бе в всички EXE-та.

С инсталационния диск на WinXP досега съм нямал проблеми.Предното преинсталиране бе преди 1 година.

Ще опитам с Avira Antivir и другите съвети за тестване /не съм в момента на него компютър/.

A информационното съобщение е от типа:

......DLL файл е bad windows image.

ОК

Тези DLL файлове проверих, че са налични на комютъра.

Благодаря за съветите.

Казваш *.exe са били поразени...силно ти препотъчвам да сканираш точно за тези два "бацила"

W32.PARITE и Win32/Sality

Win32.Parite много добре се почиства с Avast Virus Cleaner!

http://files.avast.com/files/eng/aswclnr.exe

а другия с това:

http://www.grisoft.cz/softw/70/filedir/uti...ty/rmsality.exe

http://www.grisoft.cz/softw/70/filedir/uti...ity/rmsality.nt

http://www.grisoft.cz/softw/70/filedir/uti...ty/rmsality.dos

Теглиш тези 3 файла и ги запазваш в една обща папка и стартираш този rmsality.exe файл!!!

Пише че след преинсталация на проблемните програми, почистване на вирусите (виж стъпките от тази тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=682802 ) ,и изпълняването на командата Start => run => sfc /scannow проблемите се решават ама...Ето информация от сайта на Microsoft

http://support.microsoft.com/kb/326687

• Автор

Благодаря на B-boy[styLe], за полезната информация.

Значи аз направих тези неща :

1.Сканирах с последните ъпдейти на антивирусната ми и този ми намери още 16 гадини WIn някакъв си/не бе Virut ah,W32.PARITE или Win32/Sality/.

2.За W32.PARITE и Win32/Sality сканирах с посочените скенери и всичко бе ОК.

3.С Your Uninstaller AutoFIX пак всичко бе наред.

4.Тоя съвет го направих:

...

4.С командата Start => run => пиши sfc /scannow (слагаш инсталационния диск на WinXP в оптичното устройство и даваш всеки път Retry при появата на диалогов прозорец) и оставяш Windows File Protection да провери и възстанови повредените системни файлове...

и около 100-ина пътя ме кара да натискам Retry.

Това незнам дали е било добре или не ?

Но хубавото е, че проблема се оправи. :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.