Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за качествени тонколони

Featured Replies

Може ли да ми препоръчате токолони 5+1 или нагоре, но от ранга на JBL, BOSE или Harman Kardon. Може и друга марка стига да е качествена.

Да са със вграден усилвател, понеже нямам отделен. Доста се порових из гугъла но така и не открих нещо с вграден усилвател. До цена 200-300 евро.

Ще бъда благодарен ако някой има идея.

Редактирано от bobo1100 (преглед на промените)

Посмали малко - още малко и 42 инча плазма за 200 евро + колоните. За тия пари - домашно кино или уредба Сони 2.1 канала или Логитек от по-големите 5.1 канала

Във Фактор има страхотни JBL-ки за парите, които отпускаш. За тези говоря: цък.

Това е много добро предложение. Пред него може да забравиш за всички там Logitec и тн.

За Bose ще ти трябва още една 0 след бюджета.

Човече за 200-300 евро максимум едната сателитка на Босе да можеш да си купиш :///

Иначе аз ти препоръчвам колони от дърво да си вземеш. Пластмасата никога не е предпочитана в hi-tech средите като материал за висококачествена аудиотехника. Кедъра и Ясена са много добри дървени материали за колони.

По принцип Luxeon предлагат хубави модели от дърво. Аз лично съм с такива от няколко години и ти ги препоръчвам, като човек изпитал различното, най-малкото защото се занимавам с музика.

Поразпитай и разучи, със сигурност ще останеш очарован от богатата гама на предлаганите стоки.

Успех! :angry:

Аз бих ти препоръчал - Smile G8310 (най-долните с червенкото по тях ) много са добри за цената си, пробвал съм ги. Ако искаш нещо по-добро, отиди до някой магазин за говорители, купи си два с диаметър 20см околко 100лв са добрите, още две с около 6см диаметър и 2 пищялки. Ако имаш от къде, намери си мрамор(мраморът лефлектира звука най-добре от всички познати досега материали = най-добро качество) и си направи свой тонколони, като изчисленията за отворите може да направиш с BASSBOX 6. В момента работя върху проекта, но незнам дали ще се получи :) Да също така ще ти трябва някой от по-старичките усилватели, който имат доста мощ, препоръчвам ти Pioneer SA-560, може да го намериш за 30евро в Ebay или някой друг сайт.

Успехец, дано каквото и да си купиш ти върши добра работа :)

• 1 месец по-късно...

Предложението на pit е добро, освен това имат и вграден DTS декодер с което май не съм срещал други подобни на пазара.

Най доброто предложение е на pit. А още по важно е на самия теб да ти хареса звука. Успех и честита нова година.

На скоро си взех Logitech X-540 много см доволен от звука, екстра Bass, Matrix option, качествен звук. Ако сравнявам Logitech i Creative... Logitech ми харесват повече, Креатива не може да извади такъв басс.. А в моделите Х-540 и Х-530 ...... разлика във мощността няма но в басса има ! Слушал съм ги и двата модела и наистина 540 е по добър басса. намерих го за цена 153 лв с ДДС нов.

А относно за твоя избор, докато си търсих аз 5.1 ... бях видял Logitech Z-5450 ако не се лъжа или по новият модел.... за 850 лв някаде... 12" мембранка... съжалявам че не исках да го чуя за да си начеша крастата ;) хихи :)

• 2 седмици по-късно...
На скоро си взех Logitech X-540 много см доволен от звука, екстра Bass, Matrix option, качествен звук. Ако сравнявам Logitech i Creative... Logitech ми харесват повече, Креатива не може да извади такъв басс.. А в моделите Х-540 и Х-530 ...... разлика във мощността няма но в басса има ! Слушал съм ги и двата модела и наистина 540 е по добър басса. намерих го за цена 153 лв с ДДС нов.

А относно за твоя избор, докато си търсих аз 5.1 ... бях видял Logitech Z-5450 ако не се лъжа или по новият модел.... за 850 лв някаде... 12" мембранка... съжалявам че не исках да го чуя за да си начеша крастата :) хихи :)

Напиши къде ги намери за 153лв ...? http://www.kaldata.com/forums/index.php?ac...mp;qpid=771913#

Аз ги намирам за ~175

Редактирано от nikstoun (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Аз съм чувал как звучи logitech x 540 мога да ти ги препоручам спокоино за игри.Вадят страхотен звук.Просто първият the suffering докато не го изиграх не мирясах много добър звук вадят.Иначе моите са Philips некви и също съм много доволен.Басът им е страхотен.Иначе разни измислени марки не препоръчвам.Ако може6 да си позволиш Bosse или JBL не се замисляй ами купувай.

Като вадиш старата тема - Моето мнение е че n.1 и КАЧЕСТВО са несъвместими. Качествено озвучаване не се купува от компютърен магазин.

Качествени колони? Едни от най-добрите са: MTX, Pioneer, JBL, Sony XPlod, като най-много се доверявам на Pioneer.

Иначе аз ти препоръчвам колони от дърво да си вземеш.

Кедъра и Ясена са много добри дървени материали за колони.

Аз знам че ги правят от MDF (пресовани ситни дървесни частици) и отгоре лепят фурнир за имитация на различин дървесни видове. MDF е по-плътно и по-тежко от дървесината в естествен вид.

А иначе на малките кубчета от по 15 см аз не им викам колони, ами залъгалки за неосведомени потребители.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.