Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Важен въпрос за нов монитор

Featured Replies

Сега съм със CRT монитор, но ще взимам LCD, но втора ръка (съответно човека няма дисковете, които идват с монитора)

Дали, ако просто разкача стария монитор и включа новия всичко ще заработи или ще трябва нещо по-специално (драйвери etc.)?

Само намали честотата на монитора на 60 херца, случайно да не е на 100 останало и трябва да тръгне от раз :huh:

... и ако тръгне, би трябвало после на 75 да работи ОК.

Сега малко спам ще пусна... И както сте свикнали с кристалната картина на CRT-то и сега ако LCD-то тръгне ще го изключиш и ще си включиш CRT-то обратно... TFT за 400 лв. чисто визуално изкарва п-смотана картина от CRT 8-ма употреба за 100 лв. Това не го казвам само аз, каза го и собственика на TFT-то...

Моят съвет: Вземи си едно хубаво CRT, дръж се на разстояние 60+ сантиметра от него и няма да имаш проблеми, но ще имаш с пъти по-качествена картина...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Психо, не си прав. Аз съм с АСЕР 17 ТФТ най-евтиното, сложих една 19 ЦРТ ДЕЛ за проба и го махнах след 5 мин. Не че дела е толкова лош, ама не ми понася вече

• Автор
Сега малко спам ще пусна... И както сте свикнали с кристалната картина на CRT-то и сега ако LCD-то тръгне ще го изключиш и ще си включиш CRT-то обратно... TFT за 400 лв. чисто визуално изкарва п-смотана картина от CRT 8-ма употреба за 100 лв. Това не го казвам само аз, каза го и собственика на TFT-то...

Моят съвет: Вземи си едно хубаво CRT, дръж се на разстояние 60+ сантиметра от него и няма да имаш проблеми, но ще имаш с пъти по-качествена картина...

Да може би е така, но стаята ми е и без това прекалено малка и ми трябва компактен монитор :handshake:

Психо, не си прав. Аз съм с АСЕР 17 ТФТ най-евтиното, сложих една 19 ЦРТ ДЕЛ за проба и го махнах след 5 мин. Не че дела е толкова лош, ама не ми понася вече

Не ти говоря за най-евтиното, говоря ти за ХансГ монитор за 400 лв, да не говорим че и колегата ми на работа е с ТФТ Сони за 650 лв, и според него ЦРТ има по-добра картина... Що се отнася до ДЕЛ-а, моя монитор потдържа 1600х1200 на 85 херца... Не съм съвсем сигурен, но мисля че това си е супер... Що се отнася до ТФТ-тата съм съгласен с 2 неща - по-малки са (и по леки от моя 100 килограмов виюсоник) и определено не консумират толкова ток... Всичко друго мисля че е в полза на ЦРТ мониторите...

Ще използвам,че разяснявате предимствата и недостатъците на видовете монитори и между другото за да не отварям и нова тема ще споделя и проблема.Монитора ми (DELL Trinitron 19 inch)не намагнетизирва и не размагнетизирва при вкл. и изкл.Работи безотказно вече 10 години от датата на производството му.Има картина,но тя е толкова тъмна,че трябва да угася лампата за да видя само контурите на иконките(повредата не е от разбутани настройки на монитора).Някой може ли да ми каже какво му има?И другия ми въпрос е какво може да препоръчате и на мен да закупя от порядъка на 19 инча,до максимум 300-400 лева,не повече.

... вече 10 години от датата на производството му.Има картина,но тя е толкова тъмна,че трябва да угася лампата за да видя само контурите на иконките(повредата не е от разбутани настройки на монитора).Някой може ли да ми каже какво му има?

Ми стар е това му има. Те за 10 години вече и хората се износват, а ти какво искаш - монитора да те надживее ли?

Новия който ще си купиш е много вероятно да не изкара и половината от това време. Не го казвам за да те плаша, а да си подготвена :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.