Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забиване след смяна на процесор

Featured Replies

Дъно EPOX 9npaj s.939 новия процесор е athlon dual core 4200+.Видео asus en 6600td silencer, 2 gb ram a data.XP SP2

Забиване се получава на Crysis и The Witcher след 5 мин. игра, оправя се само след студен рестарт.

Инсталирани са последните DirectX и драйвери на nvidia, AMD dual core optimiser, температурите са нормални.

Възможно ли е захранването да не стига Codegen 350W?

Или първо да преинстална Windows-a.

Дъно EPOX 9npaj s.939 новия процесор е athlon dual core 4200+.Видео asus en 6600td silencer, 2 gb ram a data.XP SP2

Забиване се получава на Crysis и The Witcher след 5 мин. игра, оправя се само след студен рестарт.

Инсталирани са последните DirectX и драйвери на nvidia, AMD dual core optimiser, температурите са нормални.

Възможно ли е захранването да не стига Codegen 350W?

Или първо да преинстална Windows-a.

Почти на 100%

• Автор

А бихте ли препоръчали ново, с приемлива цена и Watt.

А бихте ли препоръчали ново, с приемлива цена и Watt.

Един Фортрон 400W ти е предостатъчен на този етап! cool.gif

Захранването трябва да го смениш , дори и да не е от него , след време ще създаде проблеми , провери и версията на bios-a , ако е стара може от там също да се получава проблем.

• Автор

BIOS-а ми е от 04/08/2005 има нов биос, но той фиксва само два проблема със съвместимост на HDD 20 GB. Освен това разпозна двуядрения процесор без проблеми, Doom 3, Two Worlds, Bioshock, на стария процесор 3000+ вървят без проблем, на новия Quake 4, Doom 3 също без проблем, тест за стабилност с Everest 1 час и 40 мин. на памет и процесор без проблем.

Единствено замръзва на Witcher и Crysis след 1 до 5 мин. игра, може би тогава всички компоненти "смучат" ток и има недостиг, за друго не се сещам.

И никакви съобщения за грешки.

Редактирано от mi_taka (преглед на промените)

BIOS-а ми е от 04/08/2005 има нов биос, но той фиксва само два проблема със съвместимост на HDD 20 GB. Освен това разпозна двуядрения процесор без проблеми, Doom 3, Two Worlds, Bioshock, на стария процесор 3000+ вървят без проблем, на новия Quake 4, Doom 3 също без проблем, тест за стабилност с Everest 1 час и 40 мин. на памет и процесор без проблем.

Единствено замръзва на Witcher и Crysis след 1 до 5 мин. игра, може би тогава всички компоненти "смучат" ток и има недостиг, за друго не се сещам.

И никакви съобщения за грешки.

Намали резолюцията на изображението на проблемните игри на минимум. Ако вървят безпроблемно, качи резолюцията на следващо ниво, после по-нагоре и така, докато се прояви проблемът. Ако на минимална резолюция всичко е наред, значи видеокартата ти е слаба за тези игри или не достига захранване. Изчисли сумата на мощностите на всички черпещи ток компоненти в компютъра си.

И да изчисли кел файда, този кодеген 300 ват, хич не е 300. Ако има и 200 реални ще съм възхитен, 300 е пиковата мощност.

• Автор

OK вариантине са два

ANTEC Smart Power 2.0 500W - Modular, Dual Rail, DualFan, APFC

FORTRON PSU SAGA 450 /450W

И да изчисли кел файда, този кодеген 300 ват, хич не е 300. Ако има и 200 реални ще съм възхитен, 300 е пиковата мощност.

Вярно е, че е боклук... :speak:

OK вариантине са два

ANTEC Smart Power 2.0 500W - Modular, Dual Rail, DualFan, APFC

FORTRON PSU SAGA 450 /450W

Убеди се първо, че причината със сигурност е в захранването, и тогава го смени. Ще се чувстваш прецакан, ако причината се окаже друга, а такива възможности - много. :)

Oпределено първото, ако имаш парите ;)

Pit го е казал.

Ако парите те блъскат, може и на мен да ми подариш едно, но тогава ще има и други желаещи... ;)

Успех!

• Автор

За да се убедя преинсталирах Windows XP SP2, последни звукови, видео драйвери, DirectX, факта че преди смяната на процесора са вървяли тежки игри без проблеми на разумни резолюции и настройки, нормални температури, липсват Error-и.

Изчисления според компонентите с калкулатори по сайтове показват 330 до 390W в зазисимост от калкулатора.

Поне да имам добро захранване, защото идва и смяна на видео с XFX 8600 около коледа.

Дори проблема да не е в захранването, не си заслужава да рискува с този кодеген да му опука всичко, което струва не малко $$$.

...идва и смяна на видео с XFX 8600 около Коледа.

Не е много удачен избор, при положение че струва над 200лв тоя XFX. За тия пари може да вземеш Radeon X1950PRO или ако се появят по магазините до тогава HD3850 256MB. Но дори и проблемът да не е в захранването, повярвай, струва си да го смениш с нещо истинско.

Chieftec определено не по-добрия вариант от Antec, поне не предложения от теб :question:

За предложения Antec Smart Power не съм много сигурен дали наистина е по-добър от Chieftec-a :help: Може би ако става въпрос за EarthWatts EA 500 - там да . (обаче пак с у говорки)

Chieftec определено не по-добрия вариант от Antec, поне не предложения от теб :help:
Серията GPS е моят фаворит.В каталога на Плесио не издребняват чак толкова да пишат.

Не не става въпрос за EarthWatts EA 500, става въпрос точно за ANTEC Smart Power 2.0 500W, малако по-старо е като производство от Chieftec-a, но е определено по-добро от него, като изключим че е малко по-шумно!

Не не става въпрос за EarthWatts EA 500, става въпрос точно за ANTEC Smart Power 2.0 500W, малако по-старо е като производство от Chieftec-a, но е определено по-добро от него, като изключим че е малко по-шумно!

Е, при компютрите всичко е възможно cool.gif Въпреки че технологията с два охлаждащи вента е отречена като неефективна ( ако и единия да работи отвреме навреме), има вероятност да си прав.

За да не бъда разбран погрешно само ще поясня, че Chieftec са за момента най-добрите предлагани в България захранвания по критерии - цена/качество, но аз лично съм тествал въпросния "Антек" и то в конфигурация с 6 хард диска и Nvidia 6600, която си искаше нейното и при натоварване показателите бяха впечатляващи,и дори със запас показатели...

Антека не съм го предлагал аз, а авторът на темата и ако може да го намери, нека го вземе... не казвам, че посочените от вас са лоши предложения!

Гледам,че сега се обсъждат захранвания и мисля и аз да се включа cool.gif Предстой ми покупка на нова машина(трябваше отдавна да съм с нея,ама доставката на компонентите за позабави).Спрял съм се на Corsair 650W.Имате ли някакви впречатления от него?Досега поръчките за него за били минимални и нямам личен допир до него.Заслужава ли си и това дали е по-добър вариант?Ако имате лични впечатления-споделете cool.gif

Сега cool.gif

offtopic. То както е тръгнало май ще се слага захранване `иляда вата :)

Сега по темата. Защо си мисля че това asus en 6600td silencer видео прегрява ?:)

• Автор

Благодаря на всички за мненията и вниманието, ето какво излезе след уикендното ровене по компа -

4 плочки рам A DATA 512 DDR 400 от тях 2 бр. са 2,5-3-3-8 и 2бр. са 3-4-4-8

Ако задам първите тайминги от BIOS 2.5-3-3-8 общо 2 GB рам работи на 316 MHz и 6 часа The Witcher на medium 1024/768 няма грижи

Ако задам таймингите на вторите 2 плочки 3-4-4-8 2 GB рам работи на 400 MHz и замръзва на 1 до 5 мин. игра.

Захранването ще се смени все пак.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.