Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От София до Варна ще се лети за 20 лв.

Featured Replies

Нискотарифните авиокомпании се насочиха и към вътрешните полети в България. От идното лято цените на самолетните билети от София за Варна драстично ще паднат. От 12 юли 2008 г. Wizz Air започва редовни полети по тази линия. Цената на билета ще е от 9.99 евро в едната посока с всички включени такси.

За сравнение сега по тази линия 3 пъти дневно лети "България Ер", като цената е 317 лв. в двете посоки. Въпреки това няма случай на отменен полет поради липса на пътници.

"Първоначално полетите ще са само 4 пъти седмично", каза вчера главният изпълнителен директор на Wizz Air Йозеф Варади. Обявената цена, както при всички нискотарифни авиокомпании, важи само при достатъчно ранно плащане. "При покупка непосредствено преди полета цената едва ли ще е по-висока от 60-80 лв. в едната посока", каза вчера Варади. Според него резервирането и плащането ще бъде възможно от идната седмица. От интереса към линията ще зависи дали полетите ще бъдат увеличени.

Конкуренцията идва в неблагоприятен момент за българската авиация. Унгарската Wizz Air е първата чужда авиокомпания, на която се разрешават вътрешни полети в България. Наши компании нямат право да осъществяват такива полети в нито една държава-членка, защото страната ни бе приета в ЕС с предпазна клауза за българската авиация.

От авиокомпания "България Ер" вчера бяха лаконични, че приветстват конкуренцията, но засега ще се въздържат да говорят за промяна на цените. Според сайта й цената на двупосочен билет София-Варна е 99 евро, но към това се добавят различни такси и така при резервиране на билет непосредствено преди полета тя скача на 317 лв. Досега практиката е показала, че там, където навлиза нискотарифна авиокомпания, билетите и на конкурентите драстично поевтиняват.

По-различно е положението при пътуванията с влак и автобус, тъй като те се ползват и от хора, чиято цел не е крайната дестинация, а някоя междинна спирка. Въпреки това веднага след пускането на евтини полети до Германия и Италия броят на автобусните линии за тези две държави силно намаля.

Цената на билет за влак втора класа София-Варна и обратно сега е 38 лв., като наскоро от БДЖ предупредиха, че от 2008 г. билетите ще поскъпнат с 10%. Билетът за автобус в едната посока е 25 лв., а с връщане - 48 лв. Времетраенето на пътуването с влак е между 8 и 9 часа, а с автобус - до 8 часа. Пътуването със самолет без придвижването до летището е максимум 45 минути.

От 12 юли 2008 г. Wizz Air започва и редовни полети до Дортмунд, Измир, Барселона и Милано с промоционални цени на билетите от 25 евро в едната посока. Заради натоварения трафик авиокомпанията заделя от догодина един самолет "Еърбъс А320", който ще работи само на българския пазар. Линията София-Варна вероятно ще се обслужва от по-малък самолет.

Източник: Сега

Тия ако те закарат за 20 лева жив да ме гръмнеш.

biggrin.gif При такава цена кой ще се качи на автобус, да не говорим за влак! Живи да сме, да видим. cool.gif

• Автор

Аз лично ще съм от първите, които биха пробвали такава услуга... писна ми да се влача с автобуси. ;)

Чудесна новина! Да вземат да измислят и едно самолетно придвижване между кварталите в София (вчера пътувах над 2 часа до работата си sad.gif ) направо цена няма да имат biggrin.gif

Има случаи със самолет да е по-евтино отколкото с влак. Всичко зависи от машините и колко ще изяде администрацията.

Все пак самолета ще изгори много излишен керосин. От екологична гледна точка не е изгодно. Ако живех в Швейцария или Германия щях да заложа на влака.

Тук обаче е голяма мизерия в железницата, а в автобусите съм се нагледал на манафски маневри.

С WizzAir съм ходил до Лондон за 25 евро с летищни.

Редактирано от estario (преглед на промените)

С WizzAir съм ходил до Лондон за 25 евро с летищни.

Тамън се чудех за кое по-напред стигат тези 25 Евро.А към другите посочени дестинации (Дортмунд,Милано) как е решен проблема с летищните такси.....особено при излитане оттам към София(или към Варна)?

Гадничкото при нискотарифните компании е че летят до забравени от бога летища. Примерно в Лондон се каца на Лутън, което е град на един час от самия Лондон.

Хе !

Последният път когато се качих на самолет,беше по линията Бургас-София,а цената на билета бе...20 лева !

Това беше обаче в началото на...1990 година !

Нискотарифните компании премълчават това-онова, например, че най-евтините билети ще са по 20 лв. плюс дребни допълнителни разходи (летищни такси и пр.).

Най-добре прикриваната тайна обаче е относно местонахождението на седалките на пътниците, ползващи "най-изгодните" билети.

Както се досещате, те ще са закрепени над и под крилата на самолета. По-скъпоструващите места ще са по 30 лв. и са за товарния отсек. Хубавото на тези полети е това, че размразяването ще е безплатно... :speak:

Хе !

Последният път когато се качих на самолет,беше по линията Бургас-София,а цената на билета бе...20 лева !

Това беше обаче в началото на...1990 година !

И на мен тогава ми беше последното летене, а и последното ходене на море.

може би скоро пак ще видя морето.

Иначе с кола или влак, докато се прибереш от почивката, забравяш че си почивал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.