Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Варианти за предпазване от sniffing

Featured Replies

Здравейте, извинявам се за вапросите си, които за някои може да изглеждат глупави!

Аз, не съм на вътре в темите Сигурност затова моля за разяснение! Аз съм потребител на LAN-доставчик (това е за яснота), а вапроса е:

1. Как мога информацията кои сайтове посещавам какви пароли въвеждам и т.н. да останат скрити за чужди очи?!

Интересуват ме програми (за предпочитане free) или начини с които мога да го направя, използвам браузери Опера и Мозилла!

2. Кои програми за обмен на съобщения и фаилове са защитени и шифровани примерно като: Gizmo, ISQ, Skype, Google talk и други!

Редактирано от slav.bg (преглед на промените)

Здравейте, извинявам се за вапросите си, които за някои може да изглеждат глупави!

Аз, не съм на вътре в темите Сигурност затова моля за разяснение! Аз съм потребител на LAN-доставчик (това е за яснота), а вапроса е:

1. Как мога информацията кои сайтове посещавам какви пароли въвеждам и т.н. да останат скрити за чужди очи?!

Интересуват ме програми (за предпочитане free) или начини с които мога да го направя, използвам браузери Опера и Мозилла!

2. Кои програми за обмен на съобщения и фаилове са защитени и шофровани промерно като: Gizmo, ISQ, Skype, Google talk и други!

АКо връзката през броузера е SSL даже и да се подслушва не може да се разбере нищо, защото е криптирана

• Автор

А как мога да я пусна да е SSL, като влизам в "Май Глобул" започва да се шифрова автоматично, но как мога да настоя за всички сайтове да си трагва така шифровано?!

Редактирано от slav.bg (преглед на промените)

това е криптиране на сайта а не на твоя браузър

в смисъл ти нищо не настройваш а самия сайт има пуснат SSL

а и какво толкова си се зашашкал кой те подслушва и кой не

то и без SSL не е никак лесно за потребители средно ниво да се подслуша трафика на даден комп

Опасноста идва по скоро от самите сайтове в които се регваш с юзер и парола и лични данни

никой не дава гаранция че те няма да се изпозват за нещо незаконно.А колкото до подслушването

въпреки че теоретично е възможно на практика се оказва доста трудна задача (saint056а e прав!) cool.gif

Редактирано от kazno (преглед на промените)

За подслушването не знам, но бих ти препоръчал да настроиш и двата браузъра, за които споменаваш (ползвам ги и аз, но и IE), да им се изчиства автоматично кешът при затварянето им. По този начин няма да имаш падащи прозорци и видима информация кои сайтове си посещавал. Ако изключиш и опциите за запаметяване на пароли, то свеждаш потенциалната заплаха до минимум.

Бих ти препоръчал да използваш и програмата CCleaner, с която да почистваш кукитата, които са останали след затварянето на браузърите, безплатна е, има вграден превод на български, интуитивен интерфейс, а при линка има и препратка към ръководство за ползване.

За подслушването не знам, но бих ти препоръчал да настроиш и двата браузъра, за които споменаваш (ползвам ги и аз, но и IE), да им се изчиства автоматично кешът при затварянето им. По този начин няма да имаш падащи прозорци и видима информация кои сайтове си посещавал. Ако изключиш и опциите за запаметяване на пароли, то свеждаш потенциалната заплаха до минимум.

Бих ти препоръчал да използваш и програмата CCleaner, с която да почистваш кукитата, които са останали след затварянето на браузърите, безплатна е, има вграден превод на български, интуитивен интерфейс, а при линка има и препратка към ръководство за ползване.

Хлевпустий, това няма НИКАКВА връзка с подслушването на връзката.

• Автор

До тук не виждам никакви варианти за криптиране, тунелиране или как да настроя браузерат си да е в режим SSL !

Моля потрбители които смятат да пишат, че това ( sniff ) е много трудно да се прави и почти няма нужда да се предпазваме, да не пишат ! Също така, никой не е писал кои програми за обмен на съобщения и файлове са по-защитени !

Първо обясни от кого и защо се криеш. И каква толкова важна инфирмация имаш. Имаш ли интернет - всичко се знае. Най-малкото при доставчика ти има пълни логове къде и какво си правил. Това изискване на служгите е част от лиценза му.

За програми - няма достоверна информация за задни вратички. Никой няма да си признае ако ги има.

Но аз си мисля че проблемът ти са ламерите от кварталния LAN. А за тях е достатъчно един читаво настроен Firewall.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.