Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

разваля ми се графиката при игрите

Featured Replies

някой ако може да мо даде съвет .като стартирам някоя игра и след 2 минути графиката става на квадратчета и това стана след като преинсталирах виндовса сложих новите драивери ,кодек , директ х но нещо не се получава картата е радеон 9550 сложих една програма за тестване и ми изкара ( ATI cross fire-disabled ) дали ще е от това незнам не съм много запознат ,моля ако може някой да даде идея ще съм благодарен.

кажи останалите чаркове по машината... Марки и модели... Кажи коя игра стартираш и ти прави проблеми, има ли нещо на което да не ти прави проблеми... Предполагам не ползваш 9550 в кросфайър, така че не мисля че кросфайъра е проблема...

• Автор
кажи останалите чаркове по машината... Марки и модели... Кажи коя игра стартираш и ти прави проблеми, има ли нещо на което да не ти прави проблеми... Предполагам не ползваш 9550 в кросфайър, така че не мисля че кросфайъра е проблема...

main board gigabite ga-7vm400mrz

cpu amd sempron 2200+

ram 1gb

значи стартирам играта хард трюк апокалипсис но и на другите шщо годе по сериозни игри е същото ,сложил съм на лапето стар крафт на нея само няма проблем, а за крос фаиара даже незнам как се ползва но видях че това е забранено .а и забравих да кажа че преди игрите си вървяха без никакъв проблем

main board gigabite ga-7vm400mrz

cpu amd sempron 2200+

ram 1gb

значи стартирам играта хард трюк апокалипсис но и на другите шщо годе по сериозни игри е същото ,сложил съм на лапето стар крафт на нея само няма проблем, а за крос фаиара даже незнам как се ползва но видях че това е забранено .а и забравих да кажа че преди игрите си вървяха без никакъв проблем

нямам представа даже как се клоква освен по грешка да съм ушляпал нещо

Редактирано от CHATARMAN (преглед на промените)

• Автор

Свали AtiTool и пусни един тест. Ако прави артефакти значи проблема е във видео картата. Eто ти информация за AtiTool/RivaTuner.

[/quote

дърпам я веднага

пуснах скан фор артефакт това ли трябваше да пусна, за 5 минути няма грешки

А след 10 минути?! Казваш, че игрите се скапват след 2, но все пак виж какво ще стане след 10 минути тест. Ако проблема не е в картата е голяма загатка къде е.

• Автор
А след 10 минути?! Казваш, че игрите се скапват след 2, но все пак виж какво ще стане след 10 минути тест. Ако проблема не е в картата е голяма загатка къде е.

сега ще я оставя за 10 минути да видим какво ще стане

няма грешки и след 10 мин. пуснах и 3д също нямам идея. а може ли някък да се рестартира картата .

Аз тръгвам на училище. Ако и след 10 минути тест няма артефакти става наистина интересно. Може да се дължи на прегряване. Качи си ЕВЕРЕСТ и виж какви температури вдига картата без натоварване и с натоварване (натоварваш с игра, но по-тежка, не СтарКрафт, или AtiTool) Ако температурата е висока, 80-90+ градуса Целзий, това може да е проблем. Виж дали вентилаторчето на картата се върти, ако изобщо има такова. Ако не се върти го смени. Продават се KIT-ове с вентиратор, радиатор, включително и за паметите на видео картата, термо паста. Почистваш останките от старата паста, нанасяш нова, не много дебел слой и прикрепяш новото охлаждане. Аз това съм го правил веднъж с една GF 5700LE, става за 10 минути. Ако вентилатора се върти, но температурата е висока, тогава просто почисти и сложи нова термо паста, без ново охлаждане. Ако и това е помогне съм пас. Може да има грешки в РАМ паметта, но те едва ли ще доведадт до тези проблеми, които имаш.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор
Аз тръгвам на училище. Ако и след 10 минути тест няма артефакти става наистина интересно. Може да се дължи на прегряване. Качи си ЕВЕРЕСТ и виж какви температури вдига картата без натоварване и с натоварване (натоварваш с игра, но по-тежка, не СтарКрафт, или AtiTool) Ако температурата е висока, 80-90+ градуса Целзий, това може да е проблем. Виж дали вентилаторчето на картата се върти, ако изобщо има такова. Ако не се върти го смени. Продават се KIT-ове с вентиратор, радиатор, включително и за паметите на видео картата, термо паста. Почистваш останките от старата паста, нанасяш нова, не много дебел слой и прикрепяш новото охлаждане. Аз това съм го правил веднъж с една GF 5700LE, става за 10 минути. Ако вентилатора се върти, но температурата е висока, тогава просто почисти и сложи нова термо паста, без ново охлаждане. Ако и това е помогни съм пас. Може да има грешки в РАМ паметта, но те едва ли ще доведадт до тези проблеми, които имаш.

картата няма вентилатор но ще проверя за температурата благодаря за съветите

• Автор
картата няма вентилатор но ще проверя за температурата благодаря за съветите

мисля че открих проблема с твоя помощ. скоро си взех 1гб рам памет и нямаше проблем но сега като спомена че рама може да е дал грешка и реших да си сложа стария 2х256 и познаи няма проблем никакъв. а за рама тази грешка може ли да се изчисти някък или направо нов .

Възможно ли е да е от захранването?! Може ли да се претоварва с повечето рам?! И аз искам да сложа повече рам и въпроса ми е интересен... Благодаря...

• Автор
Възможно ли е да е от захранването?! Може ли да се претоварва с повечето рам?! И аз искам да сложа повече рам и въпроса ми е интересен... Благодаря...

несъм много запознат но ми казаха че за моето дано мога да сложа 2х1гб защото са 2 слота само но да е от захранжането ме съмнява

Нямам предвид че проблема е от дъното... И моето дъно потдържа 16 гига рам, но в момента захранването ми е натоварено почти на макс и ако му сложа още рам няма да издържи... Чудя се дали като си сложил новата рам не ти е претоварило захранването... Не съм особено наясно точно с рамта доколко е лакума, но мисля и аз да слагам допълнително рам и за това питам, дали като си сложил повечко рам не е започнала машинката да иска и повече ток... Това ми е въпроса... Питам разбиращите за съвет...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор
Нямам предвид че проблема е от дъното... И моето дъно потдържа 16 гига рам, но в момента захранването ми е натоварено почти на макс и ако му сложа още рам няма да издържи... Чудя се дали като си сложил новата рам не ти е претоварило захранването... Не съм особено наясно точно с рамта доколко е лакума, но мисля и аз да слагам допълнително рам и за това питам, дали като си сложил повечко рам не е започнала машинката да иска и повече ток... Това ми е въпроса... Питам разбиращите за съвет...

аз като сложих рама отначало вървеше без проблем но като преинсталирах и тогава заби графиката а дали се натоварва повече и аз незнам.

Колко е хубаво да имаш информатика. Сега по въпроса - проблема идва от несработване на паметите. Ако едните са CL 2,5 а другите CL 3 става несработване. Или ако едните са 333Мхц, а другите 400Мхц например. Говоря в цифри за DDR 1, защото съм сигурен, че твойта е такава. А това със захранването, което обсъждате с psycho_666, е по-скоро смешно. Паметите почти не влияят на захранването, а това колко модула са и с какъв обем изобщо не е от значение.

В заключение - копувайте еднакви памети за да не стават фалове като този!!! И не се притеснявайте за захранването :ph34r:

• Автор
Колко е хубаво да имаш информатика. Сега по въпроса - проблема идва от несработване на паметите. Ако едните са CL 2,5 а другите CL 3 става несработване. Или ако едните са 333Мхц, а другите 400Мхц например. Говоря в цифри за DDR 1, защото съм сигурен, че твойта е такава. А това със захранването, което обсъждате с psycho_666, е по-скоро смешно. Паметите почти не влияят на захранването, а това колко модула са и с какъв обем изобщо не е от значение.

В заключение - копувайте еднакви памети за да не стават фалове като този!!! И не се притеснявайте за захранването :yanim:

явно така е станало както казваш незнам но дали ако сложа тази от 1 гб пак 6те даде грешка и дали изобщо може да се махне грешката

явно така е станало както казваш незнам но дали ако сложа тази от 1 гб пак 6те даде грешка и дали изобщо може да се махне грешката

Кажи какви са старите и новите модули. Качи ЕВЕРЕСТ, там пише всичко. Интересуват ме производител/модел, честота, тайминги. След това ще ти кажа кой да продадеш и с малко доплащане да вземиш нови.

• Автор
Кажи какви са старите и новите модули. Качи ЕВЕРЕСТ, там пише всичко. Интересуват ме производител/модел, честота, тайминги. След това ще ти кажа кой да продадеш и с малко доплащане да вземиш нови.

ще ги проверя и ще пиша но аз имах 2х256 и сегеа си купих 1 от 1 гб всичките ли трябва да продавам тази от гигабаит няма ли да ми свърши работа

Редактирано от CHATARMAN (преглед на промените)

• Автор

ето данните и на трите рам памети които имам

Module Name Corsair Value Select VS256MB400

Module Size 256 MB (1 rank, 4 banks)

Memory Type DDR SDRAM

Memory Speed PC3200 (200 MHz)

Module Width 64 bit

Module Voltage SSTL 2.5

Refresh Rate Reduced (7.8 us), Self-Refresh

@ 200 MHz 2.5-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-14-2 (RC-RFC-RRD)

Module Name [ TRIAL VERSION ]

Module Size 256 MB (1 rank, 4 banks)

Memory Type DDR SDRAM

Module Width 64 bit

Module Voltage SSTL 2.5

@ 200 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-14-2 (RC-RFC-RRD)

@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)

@ 133 MHz 2.0-3-3-6 (CL-RCD-RP-RAS) / 8-10-2 (RC-RFC-RRD)

Module Name [ TRIAL VERSION ]

Module Size 1 GB (2 ranks, 4 banks)

Memory Type DDR SDRAM

Module Width 64 bit

Module Voltage SSTL 2.5

Refresh Rate Reduced (7.8 us), Self-Refresh

@ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-14-2 (RC-RFC-RRD)

@ 166 MHz 2.5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS) / 10-12-2 (RC-RFC-RRD)

Product Information http://www.adata.com.tw/adata_en/drammodul

ето данните и на трите рам памети които имам

1 - @ 200 MHz 2.5-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-14-2 (RC-RFC-RRD)

2 - @ 200 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 12-14-2 (RC-RFC-RRD)

3 - @ 200 MHz 3.0-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS) / 11-14-2 (RC-RFC-RRD)

Май и трите модула са различни. Продай тези по 256МВ и си вземи още една 1ГБ, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е същата като твойта.

• Автор
Май и трите модула са различни. Продай тези по 256МВ и си вземи още една 1ГБ, но ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да е същата като твойта.

така ще направя.аз бях сложил едната малката и голямата явно затова е станала грешката ,сега сложих само 1гб и пак работи благодаря ти много ми помогна аз сам нямаше да се сетя затова.виждам си доста на ти с пс можеш ли да ми кажеш за тази конфигурация каква видео карта и процесор мога да сложа примерно за това дъно наи силните.

Gigabyte GA-7VM400MRZ VIA KM400

Ами това дъно е доста старо и не си заслужава да се ъпгрейдва. Да не говорим, че доста трудно ще намериш процесор сокет А. За видео картата: Radeon x1650Pro, но няма смисъл. Всъщност няма смисъл и от още РАМ. 1ГБ е напълно достатъчен. И 2 и 4 да сложиш, няма да изтискаш повече от тази машинка. Остави си сега само този 1ГБ РАМ и помисли за някоя нова конфигурация, било то и бюджетна за около 500-600 лева.

• Автор
Ами това дъно е доста старо и не си заслужава да се ъпгрейдва. Да не говорим, че доста трудно ще намериш процесор сокет А. За видео картата: Radeon x1650Pro, но няма смисъл. Всъщност няма смисъл и от още РАМ. 1ГБ е напълно достатъчен. И 2 и 4 да сложиш, няма да изтискаш повече от тази машинка. Остави си сега само този 1ГБ РАМ и помисли за някоя нова конфигурация, било то и бюджетна за около 500-600 лева.

ок ,и пак ти благодаря много ми помогна трябва те черпя.

ок ,и пак ти благодаря много ми помогна трябва те черпя.

За нищо! ;) Чувствам се почерпен с една виртуална бира, както се прави напоследък тук, във форума ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.