Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Vista оглави списъка “разочарованията на годината”

Featured Replies

Аз на XP няма да се върна... Прекалено много настройки и от месец на месец всеки го зарязва по-един или друг повод! В момента съм на 64 битова и нямам проблеми освен с някои драйвери, но това е проблем не на Microsoft, а на компаниите, които не подържат хардуера си!

Ползвам Vista, ще стане около 10 мес. и не съм видял ни син екран, ни забиване, ни нищо.Незнам колко е хубава или не.Аз съм simple user.Нищо не съм оптимизирал и настройвал, инсталация, софуера и дай газ.Играя игри вкл.Crysis под Vista, програмите си бачкат, децата гледат кино, слушат музика, fun-a е пълен.Кой каквото ще да ми приказва, на XP няма да се върна.Смея да каже, че Vista не е само по-шарена, а и много по-стабилна и сигурна от XP.Инсталира се по-бързо от XP и много по-лесно.Дори я затрих и пак я сложих, щото не ми се вярваше, че се инсталира по-бързо от XP.Конфигурацията, да речем покрива препоръчителните изисквания.Нямам какво да се оплача тия 10 мес. От друга страна познавам потребители (не оттук), на които и XP им върви толкоз, колкото и Vitsa, ама Vista е за боклука.Започвам да отдавам все по-голямо значение на задклавиатурното устройство, което в повечето случаи е в сянка и все ОС му е виновна.

Аз лично няколко пъти слагах Виста, махах я, после пак ХР, минах през ultimate 32bit 64bit, сега съм на home premium, като сравнение мога да дам: под ultimate без нищо стартирано 700мб в рам-а, в home premium 400-450.

Под ХР и Виста игрите ми вървят с почти едни и същи кадри.

Имах някои проблеми с несъвместимост на програми като неро 7 някой стари вервии и неро 8, но не е болка за умиране.

Мисля че е глупаво да се правят каквито и да било заключения в момента за Виста, тя в момента навлиза и най-вероятно ще бъде основата за бъдещите игри и програми като ХР ще отстъпва мятото си както направи windows 98 и 2000 преди няколко години. И както всяка нова ОС и тази си иска своето, процесор, рам, бърз хард ....

• 4 седмици по-късно...

Аз съм с XP и Vista вече от 1 година и мога да ти кажа че Vista върви много по добре от XP на PC:Intel 3.20 Ghz , 512 RAM , NVIDIA GeForce7300 256 MB , 300 GB HDD . А колкото до Linux e пълна боза , бил съм с Linux Ubunti първо е сложен ; второ почти няма програми за Linux

Аз съм с XP и Vista вече от 1 година и мога да ти кажа че Vista върви много по добре от XP на PC:Intel 3.20 Ghz , 512 RAM , NVIDIA GeForce7300 256 MB , 300 GB HDD . А колкото до Linux e пълна боза , бил съм с Linux Ubunti първо е сложен ; второ почти няма програми за Linux

Това изказване ме разби ;). Без коментар.

Тя не предлага нищо значимо в сравнение с експи, но за сметка на това експи върви на 256 рам и лети на 512, а виста върви на 1 гб, а на 2 гб съвсем не лети.

Напълно подкрепям. Това е причината да махна Vista-та.

"Сложна работа е" - да. Но за пет години нов шарен десктоп, запушени дупки, нищо коренно различно от XP, доста неща отпаднали. Хайде сега да съберем парите на балъците? Че ще се развива, добре и дано, ама за кога. След две години идва нов по-шарен, по-удобен, по- по- най- "Прозорец". Дано наистина е по-добър.

В сегашния си вид Vista не си струва. Ако някой иска да си купи мощен компютър само за да си подкара Операционна Система, негова работа. Докато има по-добри алтернативи, Vista няма място на моето PC.

Може да е смешно/то си е де/, но аз вистата я махнах щото много ми размазва буквичките xD А аз съм с 1600x1200 на 17' монитор и и без това са малки детайлите. На Вистата и махнах ClearType, обаче пък сега шрифтовете станаха грозни, та грозни. Нали са оптимизирани за ClearType. Опитах са да сменя ръчн ошрифта, ам апри най-малкат апромяна връщаше всичк ообратно и так асе издразних че сложих XP пак...

От такива класации бих казал , че няма смисъл.Това е провал , това не е - мнение на авторите на класацията.

OFF/Чета постовете и не мога да разбера защо обръщате темата "Vista" в "Vista vs. Linux".Оплювате ОС-ми без съществени аргументи.Виста има своите плюсове и своите минуси , линукс също.Използвал съм всички Уиндоуси излезли официално и единственото което мога да твърдя е, че прехода към нова ос е труден , било тя Уиндоус, Линукс, Мак ОС ..... Линукс бил труден , няма програми - празни приказки.Уиндоус да не би да е лесен?Има толкова настроики и работи, които не са разбираеми за новак./

Може да е смешно/то си е де/, но аз вистата я махнах щото много ми размазва буквичките xD А аз съм с 1600x1200 на 17' монитор и и без това са малки детайлите. На Вистата и махнах ClearType, обаче пък сега шрифтовете станаха грозни, та грозни. Нали са оптимизирани за ClearType. Опитах са да сменя ръчн ошрифта, ам апри най-малкат апромяна връщаше всичк ообратно и так асе издразних че сложих XP пак...

Ами нещо си се объркал както с резолюцията, така и с монитора.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.