Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Q:Как да си направя IP от рутер реално?

Featured Replies

• Автор

Ми май стана сега имам и интернет така след малко ще помоля некой френд да види дали ще му излезе.Благодаря ти много за инфото извадих ти душицата с въпросите ми само да те попитам сега трябва да го виждат като напишат 192.168.1.11 или 192.168.1.11:80 благодаря ти сега ще пробверя дали работи. :) Но всъщност ще съкнеш ли и ти да ми кажеш дали ти го отваря.Благодаря ти отново.

Редактирано от dddand (преглед на промените)

Здеавейте може ли да ми кажете значи ИП то ми от интернета ми е ДИнамично тоест реално но ползвам рутер и ИП тата сега на комповете вече не са ми реални може ли да ми кажете как да направя поне едното IP което отива кам комповете да е реално или някакъв начин поне как като си кача сървар да могат така както съм с рутера да могат да ми го виждат.Благодаря ви предварително дано ми помогнете.

Edit:А да кажа че рутера е Linksys WRT54GL. :)

Освен да ти опиша отново моята постановка.Интернет от БТК.Интерфейс на БТК модема 192.168.1.1.Рутер Linksys WRT54GL.WAN 192.168.1.2.LAN 192.168.2.1.PC 192.168.2.2.И в двете устройства пренасочен порт 80 към 192.168.2.2.Статичен адрес на компютъра.И зададен този статичен адрес в рутера.Регистрация в www.no-ip.org за избягване на динамичния адрес.Пуснат уеб-сървър на компютъра и съответно работи.

Ми май стана сега имам и интернет така след малко ще помоля некой френд да види дали ще му излезе.Благодаря ти много за инфото извадих ти душицата с въпросите ми само да те попитам сега трябва да го виждат като напишат 192.168.1.11 или 192.168.1.11:80 благодаря ти сега ще пробверя дали работи. :) Но всъщност ще съкнеш ли и ти да ми кажеш дали ти го отваря.Благодаря ти отново.

И с риск да се повторя,ще ти кажа,че никой твой френд няма да ти отвори страницата,ако пише 192.168.х.х.Освен ако френда ти не е от твоята собствена вътрешна мрежа.Трябва да ти напише външния адрес и тогава ще стане.

• Автор
Освен да ти опиша отново моята постановка.Интернет от БТК.Интерфейс на БТК модема 192.168.1.1.Рутер Linksys WRT54GL.WAN 192.168.1.2.LAN 192.168.2.1.PC 192.168.2.2.И в двете устройства пренасочен порт 80 към 192.168.2.2.Статичен адрес на компютъра.И зададен този статичен адрес в рутера.Регистрация в www.no-ip.org за избягване на динамичния адрес.Пуснат уеб-сървър на компютъра и съответно работи.

И с риск да се повторя,ще ти кажа,че никой твой френд няма да ти отвори страницата,ако пише 192.168.х.х.Освен ако френда ти не е от твоята собствена вътрешна мрежа.Трябва да ти напише външния адрес и тогава ще стане.

Ама сега не те разбрах отваря ли ви адреса ми или не а и да кажа че на "Alternate server" не съм писъл нищо защото като напиша 192.168.1.11 ми дава грешка.Щечакам да ми кажете дали ви отваря ИП то ми и дали настройката това че не съм писъл Alternate server е проблем но ако ви влиза в ИП то ми не е проблем. cool.gif

Ааааа да бе верно тоест ИП то ми от нета ми който идва нали така? Колко пак и незагрявам angry.gif .Еи сега ще накарам някой да влезе да види благодаря ви много и на теб и на capnemo страшно много ми помогнахте и благодаря ви за търпението. :)

Весели празници.

• Автор

Благодаря на всички отново попитах няколко и всичи го отваряше.Може скоро да напиша уроче по подробно та такива като мен да не се трудят толкова ;) .То тази тема си е цял урок ама все пак :) .

Edit: Joro711 и capnemo си заслужиха черпнята страшно много ми помогнаха без тях нищо нямаше да направя.

• 1 месец по-късно...

а може ли да попитам аз сам на бтк и си правя сървър на WOW но само аз мога да играя а другите не могат да влязат и да играят защото

ипто ми не е реално може ли помощ? sad.gif

надявам се да ми помогнете защото не разбрах много от това което сте написали надявам се да ми помогнете sad.gif

Редактирано от cvetan955 (преглед на промените)

моля ви отговорете ми много ви моля sad.gif

Описали сме го подробно, по-ясно няма накъде. Ако това не ти е ясно плати на специалист да ти го направи

всичко ми я ясно но само една нещо как да вляза в това меню на linksys само това не ми е ясно иначе другото е ясно :)ohmy.gif

всичко ми я ясно но само една нещо как да вляза в това меню на linksys само това не ми е ясно иначе другото е ясно :)ohmy.gif

Прочете ли ръководството за инсталация, което идва с модема?

извинявай аз сам от глуповатите хора :) затова питам тапи въпроси СЪЖАЛЯВАМ ! sad.gif

Няма проблем, тук се опитваме да отговаряме на въпросите на хората и да им помагаме. Но те първо трябва да си помогнат сами

"Дай на човека една риба и той ще е сит цял ден, научи го да лови риба и той ще е сит цял живот"

да но в крайна сметка какво трябва да търся защото в ръководството за инсталация пишеше само как да се свърже модема към телефона и компютъра :wors:

да но в крайна сметка какво трябва да търся защото в ръководството за инсталация пишеше само как да се свърже модема към телефона и компютъра :cant believe:

Опитай да насочиш броузера си към http://192.168.1.1

(настрой си адрес на мрежовата карта от вида 192.168.1.хх)

сажелявам сигурно ще е се ядосаш много но как да си настроя мрежовата карта и броузера (иначе браузър знам какво значи)

:cant believe:

note:сажелявам нообак сам си в тея неща не ме бива и затова тарся форуми

кадето е обяснено

сажелявам сигурно ще е се ядосаш много но как да си настроя мрежовата карта и броузера (иначе браузър знам какво значи)

прекопирай в полето за адреси това в брауза бе човек

http://192.168.1.1

и я посети тази страница, тя е на рутера ти главното меню

п.п. не съм на 100% сигурен че и на твоя рутер ще е този адрес, защото имам рутер на АТА адаптер с различен адрес, но трябва да е нещо от сорта.

Редактирано от Gizmoto (преглед на промените)

User: Admin User: Admin User: няма

Pass: няма Pass: Admin Pass: Admin

пробвай една от комбинациите

ако не стане може да ресетнеш рутера и тогава със сигорност ще сработи една от дадените комбинации (фабрични)

Редактирано от raidersd (преглед на промените)

не стана дори след като ресетнах рутера на мене ми иска "ADSL2+ROUTER" -----------> парола и име

ohmy.gif

http://img.data.bg/i.php?id=815965&ctrl_id=j29vn1 ето линк

Имай на предвид, че ако си на БТК АДСЛ ти се опитваш да отвориш модема. За това вържи рутера дирекно към компа и пробвай user и pass .

нооб сам си но има такива хора като мене но аз сам без рутер модема е свързан към компютъра и другите устройства са сплитер,модем,телефон,адаптер и естествено компютър

note:нооб сам си ИЗВИНЕТЕ МЕ ЗА НООБСКИТЕ МИ ВАПРОСИ :huh:

• 1 година по-късно...
2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.