Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се записва игра за PS2?

Featured Replies

Привет на всички!

От скоро съм собственик на PS2 и искам да попитам има ли някакви особености при записването на игри за PS2, когато се свалят от интеренет тъй да се каже ще пиратствам :):blink:

Предварително благодаря за отворите

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Привет на всички!

От скоро съм собственик на PS2 и искам да попитам има ли някакви особености при записването на игри за PS2, когато се свалят от интеренет тъй да се каже ще пиратствам :):blink:

Предварително благодаря за отворите

Абе то особености няма, изтегляш имиджа на играта и после записваш на диск - стандарта процедура обаче имаш ли чип на играта щото без такъв чип до колкото знам не може да пускаш пиратски дискове!

• Автор
Абе то особености няма, изтегляш имиджа на играта и после записваш на диск - стандарта процедура обаче имаш ли чип на играта щото без такъв чип до колкото знам не може да пускаш пиратски дискове!

Да и аз това тощу що разбрах като се рових по форумите и ми идва да си ударя главата в стената, тоя път доста прибързах с покупката без да проуча нещата, а и гледам че такъв чип върви от 100 лв до 200 евро. Направо не ми се говори здраво се набутах с тая игра sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif

100 лв??? За Playstation 3 може, но за двойката знам че вървят около 50 лв. Провери пак че май ще те метнат яко.

• Автор
100 лв??? За Playstation 3 може, но за двойката знам че вървят около 50 лв. Провери пак че май ще те метнат яко.

Къде се монтират?

Монтират ти го на място, огледай се в Позвънете и в нета за такива обяви.

PlayStation 3 все още НЕ е чипнат !

• 2 седмици по-късно...

За всяка игра ли ти трябва чип ? о0

Не е ли един чип който подкарва всички игри

50лв. за една игра е прекаленоооооо ъъъъъъ...

щот и аз имам намерението да пиратсвам за .... PS3

O0

• 2 седмици по-късно...

O0

ще трябва да почакаш...

Да и аз това тощу що разбрах като се рових по форумите и ми идва да си ударя главата в стената, тоя път доста прибързах с покупката без да проуча нещата, а и гледам че такъв чип върви от 100 лв до 200 евро. Направо не ми се говори здраво се набутах с тая игра sad.gifsad.gifsad.gifsad.gifsad.gif

Чиповете вървят от 100-200лв хубавите. Има и по-скъпи, ама нямало смисъл.. А тия от 50лв можеш и сам да си ги представиш какви са - "еднодневки". ^^

Това ми го е казвал човек, който работи в сервиз и поставя чипове. А по въпроса къде се слагат чипове - ще е хубаво да напишеш от кой град си - все пак нема ти гледаме на кафе я... ohmy.gif Ако PlayStation-а ти е Slim то трябва да си сложиш и един предпазител за оптиката, че да не ти изгаря (при новите модели(SCPH-7700x) тва е опраено и не е необходимо ) Можеш да почетеш малко по въпроса. Напиши neo fix в Google-a и ще ти зивади инфо за тоя предпазител за оптиката, а за чипове къде слагат трябва сам да се оправиш...

• 2 седмици по-късно...

А "исо" файла трябва ли да бъде отворен или просто го слагам?

ISO файла го записваш с NERO ... Burn-ваш го, както се правят буутващи дискове за Windows.

Сега и аз мисля за PlayStation 2. Нещо като подарък за малкия ми брат, щото не мога да го понасям вече, а и да мога и аз да си разцъквам готини игрички от дивана. Не че много ще играя, но има и някои Exclusive заглавия дори и за старите конзоли. Иначе PC-то си е номер едно. Сега, до колкото знам при Xbox360 например може да се играят и пиратски, само че PAL (каквото и да означава това). За PS2 също има различни релийзи, включително и PAL игри, но май пак трябва чип.

Говорих с един приятел. Той ми каза, че чипове има по Илиянци в София, но нещо не ми вдъхват много доверие. Имало и някакви кутийки, монтиращи се отзад на конзолата, но не знаел как точно работят. А и тая работа излиза дебеличка - 280 лева за самата конзола (нова от Технополис), 50-60 лева за чип и монтаж (ако не и повече), 50-60 лева за мемори карта, въпреки че повече от 64МВ едва ли някога биха потрябвали на някой не много запален ... Това става към 400 лева.

И все пак имам желание да взема една конзолка и да си разцъкам. Но единственото, което ме спира, е това как точно се подкарват игрите и дали е пълно с техноинвалиди по тракерите, или просто пиратските игри не вървят добре, ИЛИ тези проблеми идват от чиповете и т.н. Ако може някой да даде някаква детайлна информация ще е идеално.

В тази тема има 128 поста. Може да има полезна информация. Почвам да чета ...

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

PlayStation 3 все още НЕ е чипнат !

В България не е още,иначе е.Мой познат от Испания каза,че там има и за тройката чипове,надяваме се скро и при нас да дойдат ;) (друг е въпросът от къде ще теглим 30-50 ГБ игри ohmy.gif пък и засега цената на ДВД-тата,на които може да се запише такава игра варират около 40 лв)

Иначе по темата, аз ползвам DVD Decrypter за записване на дисковете,много добра и лесна програма.

Редактирано от natikot (преглед на промените)

чипа струва 40лв ,

поставката 40лв

O0

за ps2 е40лв чипа

поставката 40лв

и за чипа купуваш го слагат ти го .един чип за всичките игри

• 10 месеца по-късно...

Аз сьм от София.Заинтересувах от кой квартал мога да си купя PS2 чипа? :)

чипа струва 40лв ,

поставката 40лв

за ps2 е40лв чипа

поставката 40лв

И в София ли е така ??!! :beer11:

Редактирано от desteni-gorgi (преглед на промените)

O0

Виж в e-bushona.com. Помня, че слагаха чипове, но как стоят нещата не съм сигурен. Беше отдавна като се интересувах.

Почти всички игри за плейстейшън са архивирани(.rar рпедполагам знаеш какво е). Разархивираш ги и то става/ти извлича едно ISO. Отваряш DVD Decrypter, пъхаш празно DVD в записвачката, кликваш на Mode, после ISO и го правиш на Write. Ще видиш, че под тия бутони отгоре има написано "Source". Под този надпис има една иконка на хард диск, а срещу него има иконка на Windows Explorer(папка с лупичка) - кликваш на него и иабираш ISO файла, който искаш да запишеш. Правиш скоростта на 2x или 4x и натискаш бутона "Burn"(един хард диск и стрелкичка сочеща друг диск(обикновен(като тия дето си записваме музика/филми/игри/програми...)) и чакаш. После като стане готово, ако искаш виж, че записаото на диска вече не е ISO, а са си други файлове. Дано съм помогнал, по-просто не можах да го обясня...

А това е едно прилично обяснение като за маймуни как се записва игра за PS2. (:

Редактирано от thedemonhunter (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам може ли диск за ps1 да се запише и играе на ps2. Любимата ми игра е DINO CRISIS , но си продадох плейстейшъна и си купих ps2, а за него няма такава игра.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.