Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на видеокарта

Featured Replies

Здравейте моля дайте ми съвет коя видеокарта да избера:

SAPPHIRE X1650 PRO 256MB GDDR3 или INNO VISION Geforce7300GT 256MB GDDR3

Ако моят избор не ви се струва добър препоръчайте ми друго видео(без значение SAPPHIRE или GF) но искам да е 256MB 128bit GDDR3.

Бюджета ми е 100-120лв.Благодаря ви и весели празници.

Редактирано от Lyudmil
Грешен раздел. (преглед на промените)

АGP или PCI-E? Понеже за PCI-E има Gigabyte 8500GT 128Mb DDR3 за 120лв, докато за AGP изборът е 7300GT DDR3. Не се лъжи, че при този клас карти обема на паметта има значени - няма да видиш никаква разлика между 128 и 256MB в този клас.

АGP или PCI-E? Понеже за PCI-E има Gigabyte 8500GT 128Mb DDR3 за 120лв, докато за AGP изборът е 7300GT DDR3. Не се лъжи, че при този клас карти обема на паметта има значени - няма да видиш никаква разлика между 128 и 256MB в този клас.

Смея да не се съглася с теб. Дори има игри, които изискват минимум 256 памет. Личния ми опит показва следното: Имах две карти - 6600 128 МБ и 6600 256МБ на една и съща фирма - Chaintech със 128 битов интерфейс. Разликата бе около и над 10 % при тестовете в 3DMark2005. В игрите също се усещаше разлика, особено при Far Cry, която е чувствителна точно към по-голямото количество памет на видеокартата. Последните игри, а и не чак толкова новите, се влияят положително от допълнителни 128 MB памет. Сигурно имаш предвид, че голямото количество памет влияе при високи резолюции. Само един пример със Crysis. На 1024х768 при High детайли и 4АА ми заема 470-480 МБ от паметта на 512 MB-овата памет на видеокартата. И товае резолюция 1024х768, която даже е минимума за нормална игра. Представи си колко памет ще трябват за по-високите резолюции.

Сега ще направя следното. Ще пусна Еверест и ще пробвам няколко по-стари игри на детайли, с които се предполага, че ще върви 7300GT. Ще запиша резултатите и ще ги публикувам тук. :P

Редакция:

ето и обещания тест от мен при FarCry - една сравнително стара игра от 2004 година, но с огромни хардуерни изисквания на времето. И досега се ползва при тестове на видеокарти. Резолюцията, която ползвах , бе 1024х768 без АА и с trilinear филтрация на Very High детайли. това е нормална резолюция и детайли за 7300GT, при които предполагам, играта ще върви с 20-40 кадъра в секунда, а на места и повече, но всичко зависи и от процесора. Лично аз съм играл играта на тия детайли с 6600 256 MB, но със сянки на Medium, защото те товарят най-много видеокартата.

09a70a233259t.jpg

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Aми точно Crysis пък изобщо не бих се и опитвал да я подкарвам на такава видеокарта. Има нещо много сбъркано в играта и оптимизациите и, което се надявам да бъде поправено в FarCry2. Иначе си прав, че от повече памет има полза при по-високи резолюции, но с тази карта така или иначе не може да се играе на висока резолюция. Kaкто и да е, понеже не бях поглеждал скоро цените на видеокартите и не очаквах 7300GT 256МВ DDR3 да е под 120лв за това и предложих 8500 със 128МБ, която е 115лв. Сега обаче разгледах цените и видях нещо интересно - Galaxy 8500GE 256MB DDR3 за 130лв, което и препоръчвам на автора на темата.

А ето и още едно тестче от мен при DOOM3. Както е известно, тая игра, макар и от 2004 година, е жадна за памет. Даже ме изненада резултатът. Оказа се, че на нея в още по-голяма степен и е необходима видеопамет, отколкото при FarCry. Теста проведох при резолюция 1024х768 на HIgh( защото предполагам, че VeryHigh ще иска много памет. 1 GB рам и 256 видеопамет не ми стигаха за тая резолюция , когато ползвах 6600). АА и вертикалната синхронизация са изключени. Всичко друго е на Default.

710cd591897ft.jpg

А за Crysis ще кажа следното. Май четох преди няколко дена, че ще излезе някакъв пач, който ще оптимизира играта. Наистина е доста тежичка, особено откъм Anti Aliasing. А без него, нещата не са същите.

Отделих половин час за тая тема, но стана ясно едно. 128 MB бяха достатъчни преди 2-3 години, дори вчера в клозета четох това в едно списание от 2005 година, засягащо 9550 Xtreme, но сега 256 МБ са минимума за комфортна игра. Дори най-новите игри имат точно това изискване - 256 MB видеопамет. Няма да е приятно, ако 7300GT 128МБ, не успее да подкара някоя игра.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.