Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми много бави - WinXP Pro SP2

Featured Replies

За горе оплакващите - Всички ли сте отваряли машината (по един или друг повод) и след това е станал проблема?

питам защото и аз я отварях и след това почна да бави така при старт (има, няма някой път си се включи и бързо без да съм пипал нищо преди това)?

• Отговори 55
  • Прегледи 20,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Значи,като я чета тази тема и гледам много хора пишат за видимо забавяне на РС-то след промени по хардуера,та ми идва на ума да ви напомня за следното: Проверявайте в такива случаи в device manager д

Отново като го включа с нет,и трябва да го чакам 5 мин. Да не би така да става заради това,че наскоро си смених LAN картата ?

А като се стартира без включен нет тръгва нормално, така ли? Много е вероятно проблема да е в LAN картата. В какъв режим се конектва - 10/100 Мб. Пробвай с друга LAN карта.

някой знае ли защо експлорера ми всеки път щом го отварям след 10 сек се затваря и какво ли още не: BC pleara и т.н., има жълта удивителна до часовника която е ясно защо е там... проблема е vict.... сещате се, изтрих го но стана по лошо, не ми се преинсталира наново защото го направих наскоро,,, как да се оправя с тая операционна система??

някой знае ли защо експлорера ми всеки път щом го отварям след 10 сек се затваря и какво ли още не: BC pleara и т.н., има жълта удивителна до часовника която е ясно защо е там... проблема е vict.... сещате се, изтрих го но стана по лошо, не ми се преинсталира наново защото го направих наскоро,,, как да се оправя с тая операционна система??

За жълтата удивителна най-вероятно трябва да си настроиш размера на виртуалната памет:

Десен бутон на My Computer => Properties => Advanced => Performance => Settings -> Advanced => Change => и примерно System Managed Size => Set => Apply!

PageFile.jpg

А за Genuine звездичката си изтегли това и премахни дразнещото съобщение: (RemoveWGA)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=48299

За Internet Explorer направи следните неща:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=714450

И виж тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=71548&hl=

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

От близо 10 дни компа ми бави-като го включа много време зарежда,след това като се покаже десктопа иконката на интернета не се показва,и трябва да я чакам около 3-4 минути,през това време не мога да отворя нищо-нито една папка,нито музика...абсолютно нищо.След тези 5 минути престой започва да работи нормално,но като зацепи някъде и да го чакам нищо не става и трябва рестарт и всичко отначало-чакане,започване...

Почти и при мен е така от скоро.Като изкарам кабела от лан картата Windosa се зарежда нормално (дори бих казал доста бързо) но като сложа кабела, след като минат 5 мин. компа става използваем.Ето какво съм направил досега.Почистих ненужните файлове в TEMP директорията,почистих и дефрагментирах регистрите, дефрагментирах диска, сканирах за въруси и spyware.Пробвах програмката предложена от dixi.И от всичко това, абсолютно никакъв дори и минимален резултат.Има ли управия това чудо, освен преинстал на Уина?Май като гледам на там вървят работите, но все още не ми се занимава с преинстал.Сега забелязах, че и опцията на Systrm Restore e няма в System Properties :)

Редактирано от black hawk (преглед на промените)

Почти и при мен е така от скоро.Като изкарам кабела от лан картата Windosa се зарежда нормално (дори бих казал доста бързо) но като сложа кабела, след като минат 5 мин. компа става използваем...

Тогава направи следното:

Сваляш и разархивираш (даже не се инсталира) Process Explorer. http://www.microsoft.com/technet/sysintern...ssExplorer.mspx

Рестартраш с изкаран кабел за нета.

Стартираш Process Explorer-а

Включваш кабела за нета и наблюдаваш кое товари най много.

Възможно е да са автоматични ъпдейти за Уиндовса, упдейти за някоя програма, вирусни дефиниции, бавно установяване на връзката (ако е ppoe), търсене на мапнати мрежови устройства и т.н.

Почти и при мен е така от скоро.Като изкарам кабела от лан картата Windosa се зарежда нормално (дори бих казал доста бързо) но като сложа кабела, след като минат 5 мин. компа става използваем.Ето какво съм направил досега.Почистих ненужните файлове в TEMP директорията,почистих и дефрагментирах регистрите, дефрагментирах диска, сканирах за въруси и spyware.Пробвах програмката предложена от dixi.И от всичко това, абсолютно никакъв дори и минимален резултат.Има ли управия това чудо, освен преинстал на Уина?Май като гледам на там вървят работите, но все още не ми се занимава с преинстал.Сега забелязах, че и опцията на Systrm Restore e няма в System Properties :P

Пробва ли съвета на wowgeleto:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=767937

За System Restore пробвай това:

System Restore Tab Missing

Check your settings here: For Pro: Start/Run/gpedit.msc. Computer

Configuration, Administrative Templates, System, System Restore.

Re-Enabling System Restore (WinXP Pro)

If you previously disabled system restore through the Group Policy Editor,

the option to start it again does not show in the System Properties. You can

re-enable it again by:

1. Run the Group Policy Editor (gpedit.msc)

2. Go to Computer Configuration / Administrative Templates / System / System

Restore

3. Set Turn off System Restore and Turn off Configuration to Disable

4. Right click on My Computer

5. Select Manage

6. Go to Services and Applications / Services

7. Scroll down to System Restore Service

8. Set it for Automatic

9. Click on the Start button to start the service

10. Close down this window

11. Go back to the Group Policy Editor and configure both to Not configured

12. Now when you right click on My Computer, there should be a tab for

System Restore and you can configure how much space will be used.

This issue can occur if there are corrupted restore points or some

related system files are missing. To troubleshoot this issue, let's go

through the following steps:

Part I. Disable and then re-enable the System Restore feature:

------------------------------------------

1. Click the Start menu -> Run. Type "sysdm.cpl" (Without quotation

marks) in the Open field. Click OK.

2. Click the "System Restore" tab.

3. Click to check the "Turn off System Restore on all drives" box, and

click OK.

4. Restart the computer.

5. Click the Start menu -> Run. Type "sysdm.cpl" (Without quotation

6. On the "System Restore" tab, remove the check mark from the "Turn

off System Restore on all drives" box, and click OK.

7. Restart the computer again.

8. Check whether you can use the System Restore function.

Part II. If this issue persists, please perform the following steps to

repair the System Restore feature:

-----------------------------------------------

1. In My Computer, click the Tools menu -> Folder Options.

2. On the View tab, make sure to check the option "Hide extensions for

known file types".

3. Click OK.

4. Click the Start menu -> Run. Type "%windir%\inf" (Without quotation

5. Locate and select the file "sr.inf". Right-click it and then click

Install.

Това е цитирано от Hardware.BG (има и доста писано из Google за този проблем)

А също може и да е да се е загубил някой драйвер на хард диск-а или програмата за него ако си със сата :offtopic_s: имах го веднъж тоя проблем .... и единственото от тогава което не разбрах беше защо както си вървеше нормално и на следващият ден забози много ... Преинсталирах го и пак въреше бавно а гледах проблем с драйверите не отчиташе XP-to но като сложил драйверите и програмата за САТА се оправи :lol6:

Само да вметна, пробвайте да спрете следните сервизи:

Start -> run - > services.msc

Automatic Updates

Background Intelligent Transfer Service

Естествено така губите възможността за ъпдейт, но пък си повишавате производителността доста.

А също може и да е да се е загубил някой драйвер на хард диск-а или програмата за него ако си със сата ;) имах го веднъж тоя проблем .... и единственото от тогава което не разбрах беше защо както си вървеше нормално и на следващият ден забози много ... Преинсталирах го и пак въреше бавно а гледах проблем с драйверите не отчиташе XP-to но като сложил драйверите и програмата за САТА се оправи :)

Малко вероятно. След като при изключен лан кабел му зарежда

нормално (дори бих казал доста бързо)

Проблема е или в установяването на връзката или в натоварването веднага след това.

• Автор

Толкова коментари и нищо не ми помогна...жалко. sad.gif

black hawk оправи ли проблема ?

Пробва ли с друга ЛАН карта? Не разбрах при теб същото ли е като при black hawk - без кабела за лан зарежда бързо и се работи нормално, като включиш кабела зависва за няколко минути?

Първо, благодаря на всички за оказаното внимание!

Тогава направи следното:

Сваляш и разархивираш (даже не се инсталира) Process Explorer. http://www.microsoft.com/technet/sysintern...ssExplorer.mspx

Рестартраш с изкаран кабел за нета.

Стартираш Process Explorer-а

Включваш кабела за нета и наблюдаваш кое товари най много.

Възможно е да са автоматични ъпдейти за Уиндовса, упдейти за някоя програма, вирусни дефиниции, бавно установяване на връзката (ако е ppoe), търсене на мапнати мрежови устройства и т.н.

Програмката я имам.Бях проверил за процесите, но никой от процесите не товареше.

Пробва ли съвета на wowgeleto:

Нямам PPPoE връзка.

За System Restore пробвай това:

Благодарско за инфото!Това помогна:

Part II. If this issue persists, please perform the following steps to

repair the System Restore feature:

-----------------------------------------------

1. In My Computer, click the Tools menu -> Folder Options.

2. On the View tab, make sure to check the option "Hide extensions for

known file types".

3. Click OK.

4. Click the Start menu -> Run. Type "%windir%\inf" (Without quotation

5. Locate and select the file "sr.inf". Right-click it and then click

Install.

Само да вметна, пробвайте да спрете следните сервизи:

Start -> run - > services.msc

Automatic Updates

Background Intelligent Transfer Service

Естествено така губите възможността за ъпдейт, но пък си повишавате производителността доста.

След като спрях сервизите, времето за стартиране от 5мин. се намали на 2 мин.Но е дразнещо това хиксче в трея което седи.Странно, преди ъпдейтите на Windows не са ми правели проблеми.

Може да се каже, че около 60-70 % проблемът е оправен

• Автор
Пробва ли с друга ЛАН карта? Не разбрах при теб същото ли е като при black hawk - без кабела за лан зарежда бързо и се работи нормално, като включиш кабела зависва за няколко минути?

Не,не съм сменял LAN картата. Да точно като при black hawk e.

Може да се каже, че около 60-70 % проблемът е оправен

Браво ! При мен нищо не се оправи ! sad.gif

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

Почти и при мен е така от скоро.Като изкарам кабела от лан картата Windosa се зарежда нормално (дори бих казал доста бързо) но като сложа кабела, след като минат 5 мин. компа става използваем...

Имах същият проблем иконката за интернета се бавеше доста време докато зареди, а без нея компютъра не можеше да извършва действия. Даже skype зареждаше иконката, първоначално смятах, че е заради това изтрих го и го сложих на ново, но ефект нямаше.

Издържах близо 2 седмици така надразних се и преинсталирах Windows-а и вече чак сега започнаха да ми идват идеите, от къде може да бъде проблема. Може да е имало повече стартирани приложения при стартиране на Windows, но забравих да проверя от MSCONFIG. Друго може да имало някой по особен червей или вирус, който да е затруднявал процеса на зараждане. И третото което се сещам може ако при преинсталациятан на Windows-а първо да са били инсталирани програмите и чак тогава да е почнал да прави настройките на интернета.

Но най-лесният начин по-който можеш да решиш проблема е една преинсталация. Системата се е натоварила предостатъчно от инсталиране и деинсталиране на програми, триене и други нещица.

• Автор
Имах същият проблем иконката за интернета се бавеше доста време докато зареди, а без нея компютъра не можеше да извършва действия. Даже skype зареждаше иконката, първоначално смятах, че е заради това изтрих го и го сложих на ново, но ефект нямаше.

Издържах близо 2 седмици така надразних се и преинсталирах Windows-а и вече чак сега започнаха да ми идват идеите, от къде може да бъде проблема. Може да е имало повече стартирани приложения при стартиране на Windows, но забравих да проверя от MSCONFIG. Друго може да имало някой по особен червей или вирус, който да е затруднявал процеса на зараждане. И третото което се сещам може ако при преинсталациятан на Windows-а първо да са били инсталирани програмите и чак тогава да е почнал да прави настройките на интернета.

Но най-лесният начин по-който можеш да решиш проблема е една преинсталация. Системата се е натоварила предостатъчно от инсталиране и деинсталиране на програми, триене и други нещица.

За кой път да го преинсталирам ? Вече го преинсталирах !

• Автор

Ето как се оправя проблема на 100% :

1.Прехвърляте си всико важно в друг локален диск,не този където е инсталиран WINDOWS-а.

2.Изваждате кабела на интернета.

3.Преинсталирате компа,като инсталирате новия WINDOWS върху стария.

4.След като всички настройки са направени слагате кабела на Интернет-а,и влизате в някой сайт-например.

5.Инсталвате някоя програма,ресвате компа.

6.Инсталвате друга програма,пак ресвате.

7.После си инсталвайте по няколко програми без рестарт.

8.Have fun !

П.П.1. Рестартирате 2 пъти след инсталиране на програми,за да може машината "да върви гладко".

П.П.2. При мен се оправи ТАКА проблема,при други не гарантирам.

Редактирано от TiriT (преглед на промените)

моя комп кат го включа и антивирусната почне да сканира се бави но като приключи се оправя :wors:

• 2 седмици по-късно...

За жълтата удивителна най-вероятно трябва да си настроиш размера на виртуалната памет:

Десен бутон на My Computer => Properties => Advanced => Performance => Settings -> Advanced => Change => и примерно System Managed Size => Set => Apply!

PageFile.jpg

А за Genuine звездичката си изтегли това и премахни дразнещото съобщение: (RemoveWGA)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=48299

За Internet Explorer направи следните неща:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...st&p=714450

И виж тази тема:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=71548&hl=

Нищо подобно нали ви казвам цялата ми система е скапана паметта си е опраих и си ми е добре, на удивителната си ми пише че не ще да се ъпдейтва а това значи автоматически че не мога да си ползвам експлорера и други, нали се сещате това опира до легалния софтуер,,, кажете как да си върна системата много е лошо положението нито мога да си пренаредя папките та да ги запиша на дискове за да си преинсталирам компа а и не искам скоро и това правих не ми се занимава, изтрих си звездичката за нелегален софтуер но проблема си остана

• 2 седмици по-късно...

Не съм голям специалист но когато моя комп ми правеше подобни проблеми се оказа че просто трябваше да го отворим и да го почистим мн добре от праха и налепите които се получават (Останах изненадана колко налепи имаше) Преинсалирахме и сега всичко е наред Дано да съм била полезна Успех :P

Не съм голям специалист но когато моя комп ми правеше подобни проблеми се оказа че просто трябваше да го отворим и да го почистим мн добре от праха и налепите които се получават (Останах изненадана колко налепи имаше) Преинсалирахме и сега всичко е наред Дано да съм била полезна Успех :yanim:

Ха какъв интересен съвет, наистина може и това да е проблемът като се замисля започнах да пуша пред компа и като прибавим праха то си е страшно а знаете катраните както се лепят в белите ни дропчета така вредят и на "дробчетата" на компютрите, вентилатора засмуква димът в кутията и вече кадето намери ами дано помогне блогодарско...

• 1 месец по-късно...

В крайна сметка от всичко прочетено и аз не можах да отстраня този си проблем , преинсталирах 3 пъти но ефект никакъв ....

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват

други потребители за неспазване на правилата, както и за техния

правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под

всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за

съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде

модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели.

Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или

редактирани.

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

незнам дали е в връзка с темата но ако не е нека да се изтрие

след като си преинсталирах уина забелязах ,че като се изключва се бави доста на екрана къето пише '' записване на вашите настройки'' и знам че имаше някаква опция с която се изключва бързо.ако някой знае за какво става въпрос да каже

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.