Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с ATI Radeon HD 2600 pro

Featured Replies

Проблема е следният когато тръгна да играя някъква игра компа се рестартира и излиза следния еррор VPU Recover has reset your graphics accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands махнах VPU Recover от Контрол центъра но проблема си остава също така махнах всички drivers и ги сложих отново от диска който върви с картата пак без ефект компютъра ми е Windows XP professional AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4000+ ATI Radeon HD 2600 pro (512 mb) 2 gb ram 450 или 400 вата захранване температурата на картата е 39,43 градуса едвали проблема е от прегряване

Редактирано от pit
Грешен Раздел (преглед на промените)

А случайно да си клоквал картата с някой инструмент като Ati Tool?

И другият вариант е дадена игра да иска последните DirectX библиотеки, а ти да ги нямаш, решението е да си инсталираш ноемврийската версия на DirectX 9c!

• Автор

Аз пък си мисля, че можеш да инсталираш Омега драйверите - още при инсталацията те изключват VPU Recover=

няма промяна с direct X може ли линк кам тези омега драйвери

EDIT: 25.2MB Radeon Omega Drivers 3.8.421 (Catalyst 7.10) сега го слагам дано стане

Редактирано от JULIAN (преглед на промените)

• Автор

няма промяна с direct X може ли линк кам тези омега драйвери

EDIT: 25.2MB Radeon Omega Drivers 3.8.421 (Catalyst 7.10) сега го слагам дано стане

сложих Omega Drivers и пак се рестартира след ресета пише Windows has recoverd from a sirious error

еррора съдържа следните неща

BCCode : 1000007f BCP1 : 00000008 BCP2 : BA340D70 BCP3 : 00000000

BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1

C:\DOCUME~1\juli\LOCALS~1\Temp\WER74f2.dir00\Mini122807-02.dmp

C:\DOCUME~1\juli\LOCALS~1\Temp\WER74f2.dir00\sysdata.xml

Пробвай да махнеш единия Рам ако си с две плочки. Аз съм с 2600 ХТ и имах подобни проблеми . Непрекаснато ми изписваше , че имам сериозен проблем и дори след рестарт не искаше да тръгва компа. Трябваше да свалям батерията на дъното на няколко пъти. Проблема го реших като, сложих оригиналните драйвери от диска ( само драйверите) и понеже бях с RAM 1GB + 512MB , махнах 512-ката. Двата рама по отделно работят, но заедно правят проблеми. (Ту ми изписваше, че имам проблеми с видото, ту с биоса).

Сложете си последния драйвър - Catalyst 7.12. Проблемите с драйвърите при картите на ATi от последното поколение са често срещани. Ако това не помогне, бих се обърнал към съответния търговец или сервиз - все пак компютрите ви са нови и би трябвало да имат гаранция.

Я пусни 3DMark03 с всички отметки и го остави да върви до края. Това не е голям критерии но пък е добър тест! Както казва колегата - чиста инсталация + най- новите драйвери от саита на производителя + DX9 най новата версия. А не толкова важно, но флаш на BIOS няма да е зле!

Намерих това може да е от полза http://blog.forkbomb.nl/?page_id=96

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

• Автор

ами оказа се че картата е издала бъгажа тъй като е в гаранция ще я сменят :offtopic_s:

• 5 месеца по-късно...

Здравейте и аз имам проблем с ATI Radeon 2600 HD. Проблема е че когато играя Warcraft 3 (Dota) играя с прекалено малко fps (frames per second) това не беше така докато не смених видео картата а тя старата беше същата но по старата версиа 2600 без HD ако някой е запознат с проблема и знае решение моля да сподели защото уш по нова карта а ми върши никва работа .... Благодаря предварително.

Здравейте и аз имам проблем с ATI Radeon 2600 HD. Проблема е че когато играя Warcraft 3 (Dota) играя с прекалено малко fps (frames per second) това не беше така докато не смених видео картата а тя старата беше същата но по старата версиа 2600 без HD ако някой е запознат с проблема и знае решение моля да сподели защото уш по нова карта а ми върши никва работа .... Благодаря предварително.

даи по точни модели да не си заменил някоя 128 битова за 64 или нещо подобно

Първо ... няма 2600 без HD отпред (освен може би някой нереферентни с други буквички отпред, но те са същите по функции и т.н.) Според мен проблема идва от драйверите. 2600 64bit-ова няма ... А дори и да си се вътрил с карта с DDR2, пак няма начин да ти сече дота ...

Както разбрахме от xactoR: няма 2600 без HD, но ето и точниа модел : Power Color ATI radeon Grapics PRO 256MB 128bit DDR2 HD 2600. Във един друг сайт ми казаха да сменя Driverite и трябвало да се оправи. Ако не стане и имаш някаква друга идея плс сподели я :). И ако знаеш от каде мога да си дръпна точните Driveri зада не играя дота с 15-30 fps :).

Редактирано от darkman93 (преглед на промените)

А ти слагал ли си драйвери, ако не си е напълно нормално да ти сече. Иначе както казаха WarCraft III трябва да го играеш на Max дори и с тази карта, която е с DDR2....

Ако въобще не си инсталирал драйвери тегли това:

ATI Catalyst 8.6 Display Driver (Windows XP 32bit)

Ако си инсталирал или не си сигурен дали има провери в Add or Remove Programs, Всичко свързано с ATI (Catalyst) трябва да бъде дейнсталирано, преди да инсталираш....

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Тя пак е HD ... Това HD е там за да подскаже, че картата притежава собствен HD декодер. И понеже няма карта от 2000 серията, която да го няма въпросния декодер, всичките са HD!

А за деинсталирането на драйверите - след като направиш посоченото от Phonomania в Control Panel почисти остатъците под SafeMode с програмата DriverCleaner. След това вече качвай новите драйвери (линка от Phonomania).

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Имам Driveri 100% защото игри като Call of Duty 4 и Need for Speed pro street mi vurvqt bez problem. И само с Warcraft ми е този проблем че ми варви с ужасно малко fps :S. А и ме е страх да махам дриверите :S. Дали може да стане нещо като махна старите дривери и сложа нови ?

Във контрол панел имам само 1 нещо свързано с ATI и ето ви screenshot да го видите. Но ме е страх да го махна да не ми се развали нещо компа Публикувано изображение или пък да ми се оправи Warcrafta а пък другите игри да не вървят ....

post-169827-1214520186_thumb.jpg

Под него има още две неща на АТИ - драйвера и сконтролния панел. Нищо няма да се развали. Деинсталирай и трите и направо качвай това от линка на Phenomania.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Дано стане мисля да го пробван сега но първо мисля да се консултирам с човека, който ми сглоби комюара.... Но пак ще попитам има ли вероятност да ми се развалят другите игри.... Но трябва да ви кажа всъщност че при старата видео карта имах 512 рам.И за това се надявам да няма усложнение.А ако така или иначе се случи нещо мога ли да махна тези дривери ,който Phonomania ми препоръча и пак да си сложа тези от диска в кутията на картата?

А и междо другото докато чаках вие да ми отговорите писах и в 1 друг форум и там 1 момче ми даде май съшата информациа : даде ми ето този линк http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...=xp/radeonx-xp. И така разбирам че наистина това е проблема Публикувано изображение

А и също искам да ви попитам : Казвали са ми че ATI Radeon са много слаби и "гадни" видео карти за игри това така ли е ?

ATI не са "слаби" и "гадни" карти. Всяка компания си има бюджетни и високи класове карти. Твоята е от бюджетните, но за WarCraft е повече от достатъчна. За драйверите - можеш да махаш и да слагаш колкото пъти си решиш, но не е препоръчително. Най-добре е да се чисти под SafeMode, но за 1-2 пъти не е проблем (особено ако от едни драйвери на АТИ минеш на други, пак на АТИ) да се пропуска това упражнение.

Добре да направим обобщение : 1 реинстал : ATI-Software Uninstal Utility , ATI Catalyst Control Center и ATI Display Driver. Добре казвам на моя човек дет ми е сглабял компа и ше пробвам. Но така и не ми отговори : Ако стане нещо ще мога ли да си върна пак старите Дривери.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.