Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте принтер...

Featured Replies

Здравейте,

Взе да ми се налага все по- често да използвам принтер, а не ми е удобно да притеснявам този и онзи за това реших да инвестирам и да си купя един.

Проблемът е в това, че не разбирам от тях и само знам, че с мастиления с едно зареждане печаташ 200 страници, а с лазерния 2000. Но само това. Един приятел скоро си купува и от магазина му казали, че е най- добрия на пазара, а след един месец се скапа.

Относно моите скромни изисквания за принтера:

1. Да е цветен (и ако може да вади не лоши снимки, но това не е задължително).

2. Да е само принтер, а не мултификационно у-во.

3. Цените на консумативи да са нормални.

4. Бързината на печатане не ми е от значение.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Здравейте,

Взе да ми се налага все по- често да използвам принтер, а не ми е удобно да притеснявам този и онзи за това реших да инвестирам и да си купя един.

Проблемът е в това, че не разбирам от тях и само знам, че с мастиления с едно зареждане печаташ 200 страници, а с лазерния 2000. Но само това. Един приятел скоро си купува и от магазина му казали, че е най- добрия на пазара, а след един месец се скапа.

Относно моите скромни изисквания за принтера:

1. Да е цветен (и ако може да вади не лоши снимки, но това не е задължително).

2. Да е само принтер, а не мултификационно у-во.

3. Цените на консумативи да са нормални.

4. Бързината на печатане не ми е от значение.

Brother DCP 130C е добър вариант.

1. Мастилниците са отделно от главите, което поевтинява консумативите.

2. Всеки цвят се сменява поотделно.

3. Цветните мастилници са за 400 копия (при 5%), черната за 500.

Вграден четец за карти, директна връзка с фотоапарат. 3в1 е, но един скенер никога не е излишен cool.gif

Имам предния модел (DCP 115) и съм доволен.

Вграден четец за карти, директна връзка с фотоапарат. 3в1 е, но един скенер никога не е излишен cool.gif

Какво ще рече, че мастилниците са отделно от главите? Колко струва презареждането на мастилниците, и многократното презареждане отрказява ли се на качеството на печат на главите, имате ли такива наблюдения?

• Автор
Какъв бюджет си определил за принтер ? Имай предвид, че лазерен, пък и цветен - вече става повечко пари cool.gif

Ами около 180-210 лева :rolleyes:

Ами аз да ти кажа не искам да е 3 в 1, защото от много места чувам, че като се счупи едното и ако не може да се поправи (както става в повечето случаи) се изхвърлят и трите cool.gif

Какво ще рече, че мастилниците са отделно от главите? Колко струва презареждането на мастилниците, и многократното презареждане отрказява ли се на качеството на печат на главите, имате ли такива наблюдения?

Сменят се само контейнерите с мастило, което намалява разходите. Ако ти свърши единият цвят, сменяш само него, не изхвърляш цялата глава. Не съм презареждал мастилниците досега - прекалено много са ги напълнили от Brother :)

Ето да сравниш цените на оригинални и неоригинални мастилници за модела DCP 115:

черна оригинална цветна оригинална

черна съвместима цветна съвместима

...

Ами аз да ти кажа не искам да е 3 в 1, защото от много места чувам, че като се счупи едното и ако не може да се поправи (както става в повечето случаи) се изхвърлят и трите cool.gif

Това е твърде относително и е вярно само ако повредата касае цялото устройство. Ако е повреден принтерът, скенерът може да продължи да работи и обратното.

Здравейте на всички,искам да си купя мултифункционално устройство-принтер,скенер'копир,но незнам на какво да се спра. sad.gif Ще го използвам най-вече за изкарване на снимки от фотоапарат и телефон и изкам да са със що-годе добъро качество,и колкото се може по-евтини консумативи.Мисля да отделя макс.150-160лв.Ще съм много благодарен,ако по-компетентните от мен ми препотъчате някой,без значение марката.Благодаря Ви!!!

От ниския клас мастилни принтери и аз препоръчвам Brother. Евтини са и сполучливи относно качеството. Откъм цена/качество са най-добрия избор. Но така поставени нещата винаги става дума за компромиси.

Относно пълнене на мастилници не го препоръчвам на никого. Особено в домашни условия. В такава ситуация, когато се скапе принтера, не бих се учудил да чуя поредното мнение: "Еди каква си марка принтери са боклук, защото ми се счупи принтера....". Има и неоригинални консумативи за мастилните принтери на Brother и ще ги намерите пак там, където dixi дaде линковете.

Аз ползвам Brother MFC 410CN и вече повече от 3 години нямам никакви грижи. Винаги го ползвам с мастила на G&G - излиза много евтино отпечатъка.

За другите марки:

HP - добрите модели са скъпи и не винаги има неоригинални мастилници.

Lexmark - евтините мастилни принтери са боклуци. Трудно се намират неоригинални мастила

Epson - при мастилените принтери са много добри, но трабва да се печата само с техни мастилници и излиза много скъпо

Canon - единствения конкурент за Brother, но трябва да се внимава дали има чипове в мастилните им касети

Други - не бих препоръчал за такива цели някаква екзотика в България :angry:

Внимавайте дали си купувате принтер със защита за ползване само на оригинални консумативи (това са чипове). При Brother това го няма в ниския клас принтери.

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам какъв принтер е по добре да си в3ема с една глава или всеки цвят да е в различна глава ???? .::БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО::. :rolleyes:cool.gif

Искам да попитам какъв принтер е по добре да си в3ема с една глава или всеки цвят да е в различна глава ???? .::БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО::. :wors:cool.gif

Силно препоръчвам да вземете принтер с отделни мастилници за всеки цвят. По този начин винаги, когато свърши единия цвят ще можете да го замените само него. Когато cyan/magenta/yellow са в една глава тогава, когато свърши единия от цветовете ще е нужно да вземете нова с всички цветове, независимо, че някой от останалите цветове не е изразходван.

• 5 седмици по-късно...

Казвате че ако е повреден принтерът, скенерът може да продължи да работи и обратното. Аз имам Canon PIXMA MP 110/130 и повредата е в принтера, но трябва да оставя най-малко 2 дена устройството "да си почива" за да стартира скенерът. Иначе издава стържещ звук и блокира. Мога ли по някакъв начин да изолирам принтера?

Казвате че ако е повреден принтерът, скенерът може да продължи да работи и обратното. Аз имам Canon PIXMA MP 110/130 и повредата е в принтера, но трябва да оставя най-малко 2 дена устройството "да си почива" за да стартира скенерът. Иначе издава стържещ звук и блокира. Мога ли по някакъв начин да изолирам принтера?

Явно трябва да се отвори устройството, за препоръчване в сервиз.

• 3 месеца по-късно...

Аз се чудя какъв принтер да взема на дъщеря ми.Естествено,че ще цветен за по-голямо удобство,но кое по практично за домашни условия" Лазерен или Мастиленоструен".Бих се радвал да ми отговорите.И ако има в комбинация със скенер.Предварително благодаря.

Аз се чудя какъв принтер да взема на дъщеря ми.Естествено,че ще цветен за по-голямо удобство,но кое по практично за домашни условия" Лазерен или Мастиленоструен".Бих се радвал да ми отговорите.И ако има в комбинация със скенер.Предварително благодаря.

Ами предвид изписаното по-горе май отиваш на мастилено-струен. Виж препоръчаните модели. Цветният лазерен е доста съпо удоволствие за домашна употреба, но ако смяташ да се скъсаш от печат е твоят избор.

• 2 седмици по-късно...

Най - добро качество на печат дават HP и Canon - зареждат се лесно и евтино. Имат най-лесна поддръжка. Има модели на Канон, които са само с мастилници - те отпечатват доста повече листи цветно или чернобяло, но новите модели вече ги продават с чип, което повишава цената. Тук може да провериш цените за зареждане или консумативите. Купувал съм от този сайт http://www.konsumativi.net. На Ейч пи и Санон на фото хартия снимките излизат като от фотото.

Редактирано от Kosta1 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Най - добро качество на печат дават HP и Canon - зареждат се лесно и евтино. Имат най-лесна поддръжка. Има модели на Канон, които са само с мастилници - те отпечатват доста повече листи цветно или чернобяло, но новите модели вече ги продават с чип, което повишава цената. Тук може да провериш цените за зареждане или консумативите. Купувал съм от този сайт http://www.konsumativi.net. На Ейч пи и Санон на фото хартия снимките излизат като от фотото.

Няма принтер , който да печата по начина по който ще ти изкарат снимките като на фотото :huh: Поради простатат причина че там не ги печатат, а използват други технологий :P И много трудно ще намериш принтер, който да ти даде по - евтина снимка от тази на фотото. Фотохартията не е евтина, мастилата на Фоторежим отиват за нула време!

Canon използват ( все още ) PGI5/CLI8 мастилници за 4/5/7 цветните си принтери и PG40/CL41 за принтерите си с две мастилници. Първите е най- добре да ги купуваш неоригинални, например на G&G не са лоши, евтини са и има инструкция как да си смениш чипа. Вторите най- добре да се зареждат във фирма , за да си запазите нормалния цвят на пръстите а и след това все пак да имате глава, която да работи. :)

Главите на HP е най- добре да се зареждат, докато могат, с най- новите модели (серийте 3ХХ) да се пълнят от хора, които не са го правили си е живо изкуство!

Не знам какво имаш предвид с това "имат по- лесна потдръжка", след като единствената потдръжка която може да се очаква от потребителя е дя сменя мастилниците. Останалото искрено препоръчвам да се прави в сервиз.

На това място има няколко статий, които е добре да се прочетат, преди да се тръгне да се купува принтер!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.