Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е мнението ви за пералните Candy

Featured Replies

Привет... Въпроса ми е заслужава ли си тази пералня. Може да съм почти инженер по електроника (много важно е да се каже почти) ама идея си нямам от перални... Майка ми и баща ми са си я харесали... Искат да си я купят и естествено търсят мойто мнение... Аз нямам мнение... Питам вас... Ако не става предложете ми нещо в този ценови клас... Трябва ми бърз съвет, защото утре по това време ще имаме вече нова пералня (вероятно)... Благодаря предварително на всички...

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Моето мнение е Канди - манди, всичко е китай гиби, ако ли не - туркиш билюк. Едва ли някой гутен таг, ще седне да сглобява перални и да ги продава по 500лв на дребно. Фирмите "Хuyко", "Panayoba" и "Tashaki" отдавна бълват какво ли не. Известно е, че в Китай има завод за перални, където на изхода един печатар лепи печати на реномирани фирми и после яж куме- пий.

E,тия Сименс и Миеле от 2000 лева вероятно са немски.Иначе тия под 1000 лева са 200% правени в Китай и региона(изключвам Япония).

Сигурно е късно вече /тоест изборът е направен/, но да споделя и своето скромно мнение.

Мисля, че за такива пари може да се вземе доста прилична пералня Whirlpool или Indesit, което според мен е доста по-добър избор.

До скоро /по принуда/ ползвах световно неизвестна марка пералня, която, милата, оставяше всичкия прах, който сипвах във ваничката по дрехите. Пералнята е качествен уред, когато върши работата си по-добре от мен, и няма нужда да и помагам в изплакването, центрофугата, или което там и куца.

Все пак успех в избора, а когато се подвоумите на кой прах за пране да се спрете, аз пак ще пиша в темата. ;)

E,тия Сименс и Миеле от 2000 лева вероятно са немски.Иначе тия под 1000 лева са 200% правени в Китай и региона(изключвам Япония).

Леля ми има Миеле немска за 2000 лева.Ние имаме оригинална италянска Atlantik.Всичко по техномаркетите е боклук.

• Автор

Избора вече е направен, пералнята бе купена на следващия ден без допитване до мен (разбира се), все пак мама и тати знаят какво правят (или поне те така си мислят)... Значи пералнята е с характеристиките на уърпуул, сименс, горение и т.н. други марки, но има малкото предимство - по-дълга гаранция... В общи линии наще за това са се лепнали за нея... Както и да е... Пералнята е купена... И аз бих бил по-съгласен да е някоя немска, или поне да е известна марка... Както и да е... Благодаря на всички, които се отзоваха...

• 2 месеца по-късно...

candy са железни имам даже комбинирана със сушилня и сме с дете на една година и 2 месеца. Можете да си представите за каква експлоатация става дума. Единствено, че е шумна. Като изказвате мнение е добре да се базира на опит :shy11:. Няма да съжалявате за пералнята.

• 3 месеца по-късно...

candy наистина са железни! Имаме една от 1994г. и все още работи без проблем.

Сега ще си вземем нова и ще е същата марка. Имат и удължена гаранция, което не е за пренебрегване.

Посетете сайта им: www.candy.bg

• 4 седмици по-късно...
  • 4 седмици по-късно...

Няма какво да съжаляваш перфектен избор. Аз имам такава с 16 години абсолютно безпроблемна експлоатация и ще изкара още толкова сигурно. Хората са си казали не питай старило а питай патило!

• 11 години по-късно...

Точно по това време подарих на двете си дъщери този модел. Греда! Електронните програнматори на двете машини се скапаха след две годишна експлоатация. Моята от Кореком /1994/ още работи безупречно, но не разполага с високи обороти /400/. За това време сменени от мен : ремък на барабана; пусков кондензатор за мотора; няколко пъти почистване на маркучите от запушване с котлен камък и/или боклук от праховете /не са това, което бяха/. Интересно дали днес имат програматори като хората? Мойта машина е за смяна, като бих взел 2 в 1 поради липса на място за отделна сушилня. Щерките си купиха LG за бая пари, моята пенсия не го позволява, а с пари - Миеле...

• 5 години по-късно...

Архивна тема, зная, но може да е интересно за някой с дилемата като в заглавието.

Та, в далеееечната (вече) 2010-та година, някъде ранната пролет, закупих (жената каза "искам БЯЛА пералня 😆) бяла Candy Grand O, 6 кг. и 1400 Об...... Вчера, 25.04.2025 г., въпросният уред най-накрая се предаде (всъщност май още не се знае, може и да го върна към живот) - изгоря моторът.

През годините бяха сменени/ремонтирани следните неща:

1) Амортисьори, един път (някъде на 10-тата година).

2) Маншон.

3) Датчик температура.

4)Нагревател.

5) Четки мотор (на 14-тата година).

6) Пресостат/нивомер (на 14-тата година, едва го намерих от Италия и то с близки, не идентични характеристики, но работи безпроблемно).

7) Главната платка (при местене на жилище, носачите изтърваха пералнята по "лице", врътката удари платката и я пукна, "майстор" в опита си за "ремонт"  я довърши тотално, едва намерих "същата", но от уред на 1000 оборота, наложи се препрограмиране и насищане с елементи от старата, за да тръгне на 1400, тръгна!).

8 )  Третиране и боядисване на зоните около чекмеджето и филтъра (някъде около 3-тата година), които ако бяха оставени, щяха да унищожат корпуса до година-две.

Пералнята беше (и може би все още ще бъде) обект на СВИРЕПА И БЕЗЖАЛОСТНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ от страна на съпругата ми (маниак на тема чисти дрехи/спално бельо), почти ежедневно "въртене", често само с няколко кърпички вътре, практически без особена почивка.

Нещо любопитно, все още не мога да разбера, как е изолиран казанът около оста на барабана,  кото досега не е просълзило дори и капчица уплътнението, както и лагерите са като нови, без шум и/или луфт, а всички помним Перлите едно време с какво измислено "челно" "уплътнение" бяха насадени и колко често се налагаше да се ремонтира (докато "качествено" емайлирания казан не пръцне тотално).

Рекапитулация - всяка техника, независимо от начина на експлоатация, си иска навременната и профилактична поддръжка, както и информираният и обоснован първоначален избор.

А следващата пералня ще бъде (някой да се досети?) пак Канди.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.