Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

NOKIA-Помогни си сам!

Featured Replies

Всичко правете на своя отговорност

Ами отварям тази тема с намерението да обединим усилията си в търсене на разни полезни неща за тези телефони,както и да обменяме информация и съвети за евентуално възникнали проблеми.

PS: Не съм голям специалист по-Нокийте но за вас е!!!

1-во

Теми

Игри

Приложения

Програми

Флашване

Важно!!!

Не поставяйте парола на картата с памет!

Според братушките има бъг във всички S40 v3,който се изразява в това,че ако поставите парола за достъп до картата с памет и след това рестартирате телефона,тя става неизползваема.Телефонът спира да я вижда,а също така и различните кард риидъри и други четящи устройства,без всякаква възможност за форматиране или друго въздействие.Ако някой иска - да пробва и да каже дали това е вярно .

Често задавани въпроси:

Мога ли да укажа мястото (телефон или карта с памет) за съхраняване на получени през блутуут файлове и какво става,ако размерът на получавания файл е по-голям от наличната свободна памет на телефона?

От Nokia са решили да не усложняват живота на потребителите си и за добро или лошо са програмирали телефона сам да определя къде да записва получените файлове,в зависимост от наличната свободна памет.Пример:имате 5Mb свободно място в паметта на телефона и 50Mb в паметта на картата.Изпращат ви файл с големина 2Mb и след това файл с големина 10Mb.Първият файл ще бъде записан в паметта на телефона в папка "Получени файлове",а вторият - в осноната директория на картата с памет.От там можете да си ги преместите където решите.

Как да регистрирам S40 Theme Studio за да махна пробния период?

Регистрацията на програмата е безплатна и за целта най-напред трябва да си направите регистрация в http://www.forum.nokia.com и след това следвайки указанията на програмата ще ви бъде даден регистрационен код.

Защо ми намалява свободното място в паметта на телефона без да съм слагал нищо в нея?

На този въпрос ще дам отговор утре.

Ако логото на оператора ви дразни

На тази серия логото е намалено и не толкова натрапчиво,но ако все-пак искате да го разкарате,ето ви 4 начина:

1.Отидете на този адрес през телефона:ТУК

2.Изпратете SMS със съдържание CLR на номер 121 и срещу 0,60лв ще получите чисто лого.(май вече не работи)

3.Изпратете SMS със съдържание 11111N на номер 1919 и срещу 1,20лв ще получите чисто лого.

4.Отидете през браузера на телефона на адресТУКот където ще изтеглите малко джава приложение.През него можете да премахнете както своето,така и на всеки друг с телефон Nokia логото на цената на обикновен SMS

**Тези начини са валидни за повечето телефони Nokia от моделите 3***,5***,6***,7***,8***,9***,E**,N**,Vertu.

Конвертиране на .mp3 в .aac

Конвертирайте си mp3-ките на телефона във формат .аас сEasyCD-DA Extractorи ще спестите до 2/3 от заеманата памет при незначително понижение на качеството.Ако искате аас-файловете да са със същото качество,както mp3,икономията ще е около 1/3.Препоръчвам 80kbit/s 44100Hz Stereo,но експериментирайте и вижте коя компресия ще ви допадне най-много.

**Файлът "ezcddax.exe" от папката "crack" трябва да се изкопира в инсталационната директория c:\Program Files\Easy CD-DA Extractor 10 като презапише оригиналния файл.

Вграждане на субтитри

Ето ви една малка и лесна за работа програма:Pocket DivX Encoder

Компресиране на видео в .mp4 формат

Опитайте MPEG4 Direct Maker

Регистрационния код ще намерите в риидми-файла на архива.

Аз компресирам при следните параметри:

Video - 176х144пиксела 96Kbps

Audio - Mono 32 Kbps Sample Rate - 24000

Ето ви и едно примерно клипче: Tatu-All About UsОтносно настройките на програмата:

Цитат:

След като инсталираш и регистрираш програмата,отиваш в програмите на старт-меню и стартираш VCD MPEG AVI WMV ASF Converter,след което трябва да направиш настройките:

-Option-Select Destination File Format->MP4 Format

-Option-Setup Destination File Format

+Video-MPEG4 Bitrate->96kbps

+Audio-AAC(MPEG4)-Bitrate->32kbps

++Sample Rate->24000

++Channel->Mono

-Option-Resizing and Changing Frame Rate

+Image Resizing-Enable Resizing->W-176/H-144

+Frame Rate Changing-Enable Change Frame Rate->Other-15-19

Ами мисля,че това е достатъчно.Успех!

Флашване на Nokia BB-5 S40

ай-напред преценете дали наистина искате да си флашнете сами телефона и дали сте готови да рискувате евентуално той да "умре" и да се наложи да го носите в сервиз.

Какво ще ви даде флашването?Ако не сте имали проблеми със софтуера,може изобщо да не намерите разлика.Обикновено в новия фирмуер са изгладени някои бъгове и са напрвени малки козметични промени,а като цяло резултатът се изразява в повишено бързодействие.Ето един пример за промените в обновена версия на софта за 6233: Код:

Changes/improvements made from MCU SW version 4.52 to version 4.91:

-Messaging

-Replying to MMS improved

-In Hebrew functioning of predictive text input optimized

-In Hebrew translation in messaging menu optimized

-Displaying smileys when composing SMS improved

-Receiving an Email from S60 phone improved

-Remaining counter in the SMS editor added

-Powering up the phone optimized

-Wording in Sudoku game, when puzzle is completed changed

-Call waiting tone in HS-23 headset optimized

-Active standby layout optimized in some SIM cards

-Installing a Midlet with a Jad file of 10 KB improved

-When browsing in some web pages "Memory Full" text is changed to

"Invalid Web Address"

-IMSI detach is sent to network because of low battery

-Scrolling bigger than about 12Kb XHTML pages improved

-Compatibilty of Bluetooth to other phones improved

-Displaying some operator name in idle mode improved

-Waiting call sound when phone is in the speaker mode improved

-Operator list updated

И така,за тези,които са решили да го направят или им се налага - продължавам.

Кои телефони са BB-5?Това са: 3110c, 3250, 5200, 5300, 5500, 5700, 6085, 6110, 6125, 6131, 6133, 6151, 6233, 6234, 6270, 6280, 6288, 6290, 6300, 6630, 6680, 6681, 7370, 7373, 7390,7500, 8600, E50-1, E50-2, E60, E61, E62, E65, E90, E70, N70, N71, N72, N73, N76, N80, N90, N91, N93, N93i, N95.Може да съм изтървал някой.

Настоящята тема е само за телефоните от 40-та серия.За смартфоните от S60 има различия и особености при флашването.

По-лесните начини за флашване на някои от моделите са:

-FOTA - Firmware upgrade Over The Air

-NFU -Nokia Firmware Updater

Недостатъците при тези варианти са,че не се поддържат всички BB-5 телефони и ъпдейтите са достъпни с доста голямо закъснение от страна на Nokia - половин година,може и повече.

Ако сте пробвали тези варианти и не са ви свършили работа,продължете с четенето.

Какво трябва да имате за да осъществите флашването?

От към хардуер - GSM със напълно заредена батерия,компютър и кабел DKU-2 или CA-53 (За Ca-70 не съм сигурен).

Софтуер:

Windows XP задължително със SP2 или Win2000 - с неговите SP не съм в течение.

NokiaPCSuite v.682 rel.22_0

Nokia PC Suite Cleaner v.3.4

BB5 Reaper 2006

Diego 3.07 Sp2

Nokia Connectivity Cable Driver v.6.82.

Phoenix_sw_2006_34_2_156

ли по-нова

Желаната от вас версия на фирмуера за вашия телефон.

С коя версия сте сега?Това ще разберете,като наберете *#0000#

На екрана излиза (примерно): Код:

Nokia 6233

v 04.91

25-09-06

RM-145

©Nokia

Language:

v 04.91

25-09-06

RM123_145_-

©Nokia

E

Версията на контента ще разберете, като наберете *#0010#

На екрана излиза (примерно): Код:

Content:e

v 04.91

25-09-06

RM123_145_-

©Nokia

Ето последните известни версии за някои модели:

5300 RM-146 V5.00

6125 RM-178 V17.00

6131 RM-115 v6.10

6151 Rm-200 V4.10

6233 RM-145 V5.43

6234 RM-123 V5.10

6280 RM-78 V6.43

6288 RM-78 V6.43

6300 RM-217 V5.00

7370 RM-70 V4.13

7373 RM-209 V5.00

7390 RM-140 V4.51

Къде да търсим последните версии на фирмуера?

Ето няколко форума,в които се намира почти всичко най- нови:

http://forum.sgh.ru/topic29289.html

http://www.gsm-team.net/forum

http://forum.gsmhosting.com

И така - набавили сте всичко необходимо.

От къде да започнем?

Най-напред трябва да съхраните всичко ценно от паметта на телефона.Тя ще бъде презаредена с нова информация и след флашването ще изглежда,все едно току-що сте го купили.За целта използвайте PCSuite и направете Backup на телефона.Самият бекъп файл го изкопирайте от оригиналното му местоположение (c:\Documents and Settigs\User-dirctory според името\Application Data\Nokia\ContentCopier\Nokia едикоя си.nbu) и си го запишете на друг дял от харда,защото след малко започва голямото чистене. Той ще ви трябва по-късно за да си възстановите телефонния указател и настройките (не всички) на телефона.

ВНИМАНИЕ!

Следващите действия правите на собствен риск и никой,освен вас не носи отговорност за последствията.

За следващия етап има два варианта:

1.Деинсталация и почистване на регистрите на всичко,свързано с Nokia - PCSute,дарйвъри,всичко.Препоръчва се външен деинсталатор и използването на някакъв регклиинър,след като сте почистили с Nokia PC Suite Cleaner.Няма гаранция,че след цялото това чистене,следващите инсталации ще са успешни.За това руснаците препоръчват план "Б" т.е.2

2.format c:/ и свежа инсталация на Windows SP2.Ако държите на досегашното състояние на компютъра си,можете да си направите имидж копие преди формата и след като приключите работата си по флашването да възстановите системата.

Така.Приемаме,че имаме новоинсталиран Windows.Инсталирали сте различните драйвъри на дъно,саунд,видео и т.н. от първа необходимост.Следва:

-Инсталирате BB5 Reaper 2006 и го стартирате.Това е указание за цялостните ви действия по флашването

-Инсталирате Diego 3.07 Sp2 и го краквате

-Инсталирате Nokia Connectivity Cable Driver

След инсталацията на тези драйвъри е добре да подсъедините кабела към USB-то и телефона за да проверите в Device Manager-a, че връзката е осъществена

Публикувано изображение

Изключете кабела и телефона.

-Стартирате крака от основната директория на Phoenix - PhoenixServiceNokiaDongleCrack.exe , като обърнете внимание къде е адресиран той.Трябва да е C:\windows\system32 Оставяте го в това положение без да натискате Install.

-Стартирате инсталацията на Phoenix_service_sw_2006_34_2_156.exe Приемате условията и след като започне прогреса на инсталацията,ще ви излезе този екран:

Публикувано изображение

Натискате Retry и веднага се прехвърляте на прозореца на крака и натискате Install.Ако не успеете от първия път,не се отказвайте-повтаряйте тази процедура и ще успеете.

По време на инсталацията ше ви излизат разни предупреждения,че Майкрософт не е проверил драйвърите и други глупости от сорта,давайте му да продължи във всички случаи.

При мен към края на инсталацията Уиндоуса изпищя за повреден системен файл и ми поиска диска на Windows-а.Сложих го и нямах повече проблеми.Ако поиска рестарт не му давайте все-още.

-Така.Остана само да кракнем Феникса.В папката Crack ще видите 2 файла - phoenix.exe и Pphoenix_framework.dll Трябва да ги изкопирате в папката,където инсталирахте Феникс-а преди малко,при което ще се презапише оригиналния phoenix.exe

Сега вече можете да рестартирате.

-Инсталирате файла с подготвения фирмуер

-Свържете телефона с компютъра и стартирайте Phoenix

-От бутона File избираме Manage Connections - USB

Публикувано изображение

Продължаваме:

Публикувано изображение

-Потвърждаваме създаването на връзка със същото име:

Публикувано изображение

-Избирате опцията File-Scan Product,при което в полето отдолу на прозореца трябва да се появят данни за телефона и текущата версия на софтуера

Публикувано изображение

-Избираме Flashing-Firmware Update

Публикувано изображение

-Появява ви се екран с кода на езиковия и контентен пакет и версията на фирмуера,който сте инсталирали.

Публикувано изображение

Ако телефона си е бил до сега със същия езиков пакет,който искате и след флашването,не е необходимо да прдприемате нищо,освен да се уверите,че буквата за езика съвпада.

Ако искате да промените езиковия пакет,например телефона е внесен от чужбина и искате да имате български,то ще трябва да се поровите из форумите,които съм дал по-горе и да откриете необходимия код и буква на фирмуера за вашия модел телефон.

-Натискате Start и се молите в следващите 6-8 минути да няма изненади от енергото или друго естество.

Когато процесът завърши,можете да се порадвате на чисто новия си телефон!

Следва:

-Mоже да си направите имидж на системата в това състояние и след това да си върнете стария настроен и тунингован Windows

-Restore на телефона през PCSuite

-Донастройки на телефона

Цялата процедура отнема около 2-3 часа,така че смело напред! Публикувано изображениеПубликувано изображение

• Автор

THEMES CREATOR

Series 40 Theme Studio 2.2

Безплатна е, иска само регистрация.

• Compatible devices:

· Nokia 3510i

· Nokia 6010

· Nokia 6021

· Nokia 6111

· Nokia 6131

· Nokia 6170

· Nokia 6200

· Nokia 6220

· Nokia 6225

· Nokia 6230

· Nokia 6230i

· Nokia 6233

· Nokia 6260

· Nokia 6280

· Nokia 6310i

· Nokia 6650

• Minimum requirements:

· Processor: 667 MHz

· Memory: 256 MB

· Registration required

• Recommended requirements:

· Processor: 2,6 GHz

· Memory: 512 MB

· Free disk space: 125 MB

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Нокия 6270,програма за TV

Ir remote control 1.2 all nokia Публикувано изображение

Браво че си се потрудил.Но ако знаеш някои сайт за Нокиа 6120,програмки,теми и игри много ще сам ти благодарен. ПП Тарся плеар за 6120 :whist::hush:

• Автор

Браво че си се потрудил.Но ако знаеш някои сайт за Нокиа 6120,програмки,теми и игри много ще сам ти благодарен.

ПП Тарся плеар за 6120 ;):angel19:

Заповядай Публикувано изображение

Ще добавя че за Nokia 6300 RM-217 не V5.00 е последна версия, а V5.50. Лично я сменях преди седмица. Има и някаква BETA, ама нея ме е страх да я сложа :)

Невероятна статия cuntar, не се учудвам ти си ни специалиста по телефоните тука :)

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

• Автор

Ще добавя че за Nokia 6300 RM-217 не V5.00 е последна версия, а V5.50. Лично я сменях преди седмица. Има и някаква BETA, ама нея ме е страх да я сложа :P

Невероятна статия cuntar, не се учудвам ти си ни специалиста по телефоните тука :)

Мерси но не съм някакъв специалист просто обожавам телефоните и компютрите.

Нещо като хоби!!! Публикувано изображение

Браво за труда!!

Само искам да отбележа за хората, които ще започнат да си флашват телефоните много да внимават - задължително зареден да е телефона. Покрай коледа така си "убих" моята нокия. Принципно казват, че умрял телефон може да се флашне през кабела, но при мен не стана хватката. Та много внимавайте да не сгафите нещо, проблема се оправя когато телефона се флашне отново, но с box.

Давам и линк за Феникс 2006_44_6_163, който може да флашва и умряли телефони.

• Автор

Браво за труда!!

Само искам да отбележа за хората, които ще започнат да си флашват телефоните много да внимават - задължително зареден да е телефона. Покрай коледа така си "убих" моята нокия. Принципно казват, че умрял телефон може да се флашне през кабела, но при мен не стана хватката. Та много внимавайте да не сгафите нещо, проблема се оправя когато телефона се флашне отново, но с box.

Давам и линк за Феникс 2006_44_6_163, който може да флашва и умряли телефони.

Мерси за уточнението и за линка чувал съм за програмата но за съжаление не съм с Нокия да я ползвам Публикувано изображение

Мислех,че темата е за Нокия S40,а не симбиан,защото има много такива теми,но като гледам само се слагат линкове към програми за симбиан.А последните 4 са напълно безполезни....

• Автор

Мислех,че темата е за Нокия S40,а не симбиан,защото има много такива теми,но като гледам само се слагат линкове към програми за симбиан.А последните 4 са напълно безполезни....

Прав си човек се поувлича ето за NOKIA S40 Темички правени ръчно!!! Публикувано изображение

Кодове за Nokia S40

*#06# номер IMEI (Международный Идентификатор Мобильного Оборудования)

*#0000#-версия за езика на телефона

*#92702689# -списък информация

*#2820#-информациа за Блутут (Първо трябва да е включен)

*#7370925538#-Вижте сами Публикувано изображение

Безопасност

**04*OldPIN*NewPIN*NewPIN#(Y) Измени PIN код

**042*OldPIN2*NewPIN2*NewPIN2#(Y) Измени PIN2 код

**05*PUK*NewPIN*NewPIN#(Y) Разблокирай PIN код (код PIN после неправилно 3 пъти)

**052*PUK2*NewPIN2*NewPIN2#(Y) РазблокирьйPIN2 код (код PIN2 после неправильного 3 пъти )

• Автор

Ако логото на оператора ви дразни

На тази серия логото е намалено и не толкова натрапчиво,но ако все-пак искате да го разкарате,ето ви 4 начина:

1.Отидете на този адрес през телефона:ТУК Публикувано изображение

2.Отидете през браузера на телефона на адресТУК Публикувано изображение от където ще изтеглите малко джава приложение.През него можете да премахнете както своето,така и на всеки друг с телефон Nokia логото на цената на обикновен SMS

**Тези начини са валидни за повечето телефони Nokia от моделите 3***,5***,6***,7***,8***,9***,E**,N**,Vertu. :P

Тема-работещ часовник вместо тапет.Можете да си я дръпне от ТУК Публикувано изображение

Публикувано изображение

:)Публикувано изображениеПубликувано изображение

Всичко за NOKIA ТУК

програми,игри,видео,теми java-приложения и др. Публикувано изображение

• 5 седмици по-късно...

Здравейте искам да ви попитам дали някой знае как в домашни условия мога да си променя IMEI- а на телефона Nokia6300. Да поясня телефона не е кодиран, но искам да сменя имея като предпазна мярка ртъй като го купих през форум 2-ра ръка и не ми дадоха зарядно. Ако някой може да ми помогне ще съм благодарен.

Едно въпросче: ако телефона е заключен към оператор и се флашне/преинсталира софтуера с нова версия или същата, то ще се отключи. Правилно ли съм разбрал? За 5300 става въпрос.

• 2 месеца по-късно...

Тръгнах да флашвам Nokia 7500 всичко каквото трябва инсталирах на компа както е описано в първия пост, намерих най-новия firmwear, пускам феникса и като му дам Manage Connections--->New-->USB-->Next и ми казва това : Start scanning. Checking USB connection -> not found Finished scanning. Демек не го намира, а телефона е включен, показва се в Ports в Device Managera-a. Според мен е виновен кабела, защото не е на Nokia ами е HP от един фотоапарат, но не съм сигурен дали това е проблема. Нека някой с по-експертно мнение да се изкаже преди да се изръся 15 лева за Nokia кабел.

не съм много сигурен, но мисля че ти трябва кабел за телефона а не USB През УСБ-то нямаш достъп до системните фаилове, нали?

През този кабел имам достъп до картата памет и също така се свързва с Nokia PC suite, но пък с PC suit-a не ми дава да гледам контактите , казва до проверя връзката. Сега като се замисля може и в кабела да е проблема. Но нека все пак да видя и по-експертно мнение :yanim:

здравейте. Надявам се някой тук да може да ме ориентира. Значи купих си Nokia N73 с допълнителна карта памет. Старият ми телефон е Nokia 6320 и също има допълнителна карта с памет. Как да прехвърля инфото от стария тел - снимки, клипове и тн. (повечето са на картата му) на новия по най-бързия начин като имам само една m-tel-ска карта? Също така не искам да ползвам компютър, където да качвам всичко и после пак обратно... Дали може да стане ако сложа картата памет от стария на новия телефон и къде ще се запише информацията? Благодаря предварително :)

здравейте.

Надявам се някой тук да може да ме ориентира. Значи купих си Nokia N73 с допълнителна карта памет. Старият ми телефон е Nokia 6320 и също има допълнителна карта с памет. Как да прехвърля инфото от стария тел - снимки, клипове и тн. (повечето са на картата му) на новия по най-бързия начин като имам само една m-tel-ска карта? Също така не искам да ползвам компютър, където да качвам всичко и после пак обратно... Дали може да стане ако сложа картата памет от стария на новия телефон и къде ще се запише информацията?

Благодаря предварително :whist:

C Bluetooth.

C Bluetooth.

Мерси. но може ли малко повече инфо как става? Извинявам се, но не съм много наясно... Като вкюча стария тел и първо ми иска да сложа карта. Тоест мога ли да включа Bluetooth-а на телефона без да има вътре сим-карта? Отделно Bluetooth устройство нямам...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.