Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

климатици - няма най-добри

Featured Replies

ето моят panasonic - инверторен модел от 6 години се спомина с компресора - а ремонта е 700-800 лв - та той нов стува толкова - не се лажете каде са произведени - всички части са от Китай

но наистина инверторите са най-икономични

Абе братле 6 години... ти какво искаш ? Гаранциите на компресорите са максимум по 5 години... щом те е изкарал 6 си екстра кво... и ремонта ти струвал 700 лева, а сега нов струвал толкова... нормално за 6 години техниката се развива... купувай нов и приключвай въпроса....

П.С. : Естествено, че инверторните са най-икономични...

"Колкото до разликата между инверторния и конвенционалния..... инверторния е с честотно регулиране на оборотите на компресора, което означава че работи през цялото време докато е пуснат, но на ниски обороти (през повечето време)... това удължава живота на компресора доста и съкращава експлоатационните разходи с около 30% , а конвенционалния като си постигне режимните параметри се изключва... а колкото до топлене топлят еднакво само, дето инвертора е SMART технология...."

П.С. 2: DVD-та Verbatim за 0,43лв. ти от къде каза, че си ??? :) Дай да направим далаверката може да си купя.. аз чакам някви добри оферти от МЕТРО :)

Редактирано от kuzmov (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...
Естествено, че инверторните са най-икономични...

Подкрепям ,моя е инвертор и се убедих в икономичността му. cool.gif

:)

А изключвате ли си климатика? Като ми работи на 25 градуса (примерно) и си го изключвам когато си реша, но не трябва ли преди да го изключа да го понамаля и като поработи на 19 градуса примерно чак тогава да го изключа?

Хммм nrs, струва ми се че си в голяма заблуда.... първо: инвертор ли ти е климатика ?

Хммм nrs, струва ми се че си в голяма заблуда.... първо: инвертор ли ти е климатика ?

И на мен така ми се струва biggrin.gif

Да, инвертор е. Марката е Haier

Няма значение ти на колко градуса ще го нагласиш от дистанционното... той си има някаква максимална мощност и ако в стаята ти е 15 градуса, а ти си нагласил 25 ще работи на максимална мощност, но и 35 да си нагласил пак ще работи на максимална мощност, а щом е инвертор като си наближи параметрите които си задал си намаля оборотите на компресора съответно пада отоплителната мощност пада и консумацията на ток :shake_puter: това е схемата общо взето... :speak: дано да си ме разбрал

6 години са достатъчно време за един електроуред да се скапе.С късмет и добра профилактика сигурно е можел да изкара още малко.С правилна експлоатация също.Това ти го казвам като търговец на машини.Виждал съм и след година нещо да е заминало и след 10 години нещо да работи.

нека да отбележа нещо и аз : живота на климатик панасоник инвертор ( от старите cool.gif на R22 ) и по спецификации е 7 години ( на изделието ) .... освен това много зависи и как точно се е споминал компресора : може да си е загубил частично фреона и от там следват различни неудобства , може енергото да са се подиграли с тебе ( с мене успяха за нова година - то не бяха премигвания на тока , то не бяха "примижавания " ..... и хоп ...сменях си компресора и аз .... така че ....не се задълбочавайте , някогашните панасоници бяха железни , така и не ремонтирах някой в гаранция ( сериозен ремонт де ) а за новите - не знам вече :rolleyes:

А каква профилактика трябва да се извършва и на какъв интервал от време?

Ами много зависи :speak: едно е , ако климата се ползва в заведение , където се кади като в пъкъла , прахуляка в магазина е друг , в къщи е друго .... по принцип , вносителите измислиха перфектния начин да налеят малко пари в монтажните фирми с тази профилактика .... то е и в техен интерес , та 1 година е добре да има по 1 път но пак зависи от използването ..... интересното е , че за здравето на климатика е далавера да бъде мръсен вътре през лятото и мръсен вън през зимата :) Мога да го обясня , ама мисля няма смисъл да уточня , че е добре винаги да бъде чист отвсякъде cool.gif иначе профилактиката включва разглобяване на вътрешното тяло ( турбината вътре се чисти от мъхове и плесени + прах ) измиване на изпарителя с подходящ препарат и общо измиване на кондензатора ( питата) отвън ...това е минимума , като има и подробности според случая ....

А изключвате ли си климатика?

Моят е денонощно на 22 градуса и не го изключвам освен, ако ще отсъствам най-малко 5-6 часа от къщи, което всъщност ми се случва много рядко.

juve ммм не съм много съгласен, че старите климатици са желязо... тея бутални компресори не важат пред компресорите, които се използват в съвременните климатици - така наречените скрю (Screw) компресори или казано на български спирални. Първо спиралните имат живот 5 пъти повече от буталните, защото нямат триещи се части и много по-бавно се износват. Второ при спиралните много лесно се регулира студопроизводството само с поставянето на един шибър. Спиралните се използват масово в климатичната техника, защото направата на инверторен климатик със спирален компресор е много по-лесна и много по-надеждна. А инвертор с бутален компресор се прави много по-сложно, защото регулирането на студопроизводството при буталните компресори става с честотни преобразуватели...

Ами много зависи :wors: едно е , ако климата се ползва в заведение , където се кади като в пъкъла , прахуляка в магазина е друг , в къщи е друго .... по принцип , вносителите измислиха перфектния начин да налеят малко пари в монтажните фирми с тази профилактика .... то е и в техен интерес , та 1 година е добре да има по 1 път но пак зависи от използването ..... интересното е , че за здравето на климатика е далавера да бъде мръсен вътре през лятото и мръсен вън през зимата :wors: Мога да го обясня , ама мисля няма смисъл да уточня , че е добре винаги да бъде чист отвсякъде cool.gif иначе профилактиката включва разглобяване на вътрешното тяло ( турбината вътре се чисти от мъхове и плесени + прах ) измиване на изпарителя с подходящ препарат и общо измиване на кондензатора ( питата) отвън ...това е минимума , като има и подробности според случая ....

само да добавя 4е се замерва и фриона и при нуйда се дозарежда

• 2 месеца по-късно...
се използват в съвременните климатици - така наречените скрю (Screw) компресори или казано на български спирални. Първо спиралните имат живот 5 пъти повече от буталните, защото нямат триещи се части и много по-бавно се износват.

Може и така да се .... че нямат части за износване - да вярно е че са по малко частите .... компресорите са по балансирани .... въобще бъдещето е за тях , защото се произвеждат и по лесно , обаче отварянето на голяма част на 'скруулове" за експертиза ( налага ми се , фирмата в която работя ги продава ) показва , че тръгне ли веднъж такъв да си ходи , процеса е много брутален :) .... а дали един добър бутален компресор е 5 пъти по умиращ от скрул - може да се спори ..... мога да ви покажа такива буталки от 1982 - нямат задна скорост и си работят ...... и сега след профилактика ПАК ще си работят ..... :wors:

juve, и аз мога да ти покажа москвич от 1982г. и мерцедес от 2008г. (катастрофирал) и да видиш, че москвича ще мине мерцедеса... всичко зависи от това как е експлоатиран и от мн други работи... все пак се съгласи, че буталните са шит... ако веднъж тръгнел да си ходи много брутално ставало... заеби тея работи.. ако го експлоатираш правилно, с необходимите профилактики ми кажи като тръгне да си ходи.... успех с фирмата ти ! ;)

П.С. : и не си пробутвайте старите буталки на клиентите! :P

Редактирано от kuzmov (преглед на промените)

.. всичко зависи от това как е експлоатиран и от мн други работи... все пак се съгласи, че буталните са шит... ако веднъж тръгнел да си ходи много брутално ставало... заеби тея работи.. ако го експлоатираш правилно, с необходимите профилактики ми кажи като тръгне да си ходи.... успех с фирмата ти ! smile.gif

ами зависи .... има нещо вярно в думите ти по принцип , само че твърдението , че буталките са шит .... не съм съгласен ..... и то не заради нещо друго , ами защото имам в предвид, че хладилната техника НЕ Е само климатична и мощностите , които може да извади една двустъпалка и буталка не може и на сън даже да си я представи и най мощната скрул железария :laughing5: Не казвам , че са лоши скруловете , ама те са по скоро ...... от любителските машини и такива за домашно ползване ( е тук вече се изцепих и аз ;) ) Иначе за климатици вероятно буталките са вече история - то още ротационните ги бяха изместили ....:) всичко опира до гледна точка :)

Абе братле 6 години... ти какво искаш ? Гаранциите на компресорите са максимум по 5 години... щом те е изкарал 6 си екстра кво... и ремонта ти струвал 700 лева, а сега нов струвал толкова... нормално за 6 години техниката се развива... купувай нов и приключвай въпроса....

П.С. : Естествено, че инверторните са най-икономични...

"Колкото до разликата между инверторния и конвенционалния..... инверторния е с честотно регулиране на оборотите на компресора, което означава че работи през цялото време докато е пуснат, но на ниски обороти (през повечето време)... това удължава живота на компресора доста и съкращава експлоатационните разходи с около 30% , а конвенционалния като си постигне режимните параметри се изключва... а колкото до топлене топлят еднакво само, дето инвертора е SMART технология...."

П.С. 2: DVD-та Verbatim за 0,43лв. ти от къде каза, че си ??? ;) Дай да направим далаверката може да си купя.. аз чакам някви добри оферти от МЕТРО :)

Аз имам един LG на 8-9г.Работи си като кон.Корейско производство.Иначе съм съгласен че всички климатици са почти еднакви.Само тези над 1000лв са по-различни,консумират наистина по-малко енергия.

juve, ееее естествено за мощност не сме говорили :ph34r: ти го каза най-правилно - не са шит ама са климатична техника не важат... cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.