Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой торент клиент да избера - BitTorrent или uTorrent?!

Featured Replies

Здравейте колеги!

Та любопитно ми е коя от двете програми е по-добра, не съм г-н Разбирачев и не ги знам тънконстите. имам BitTorrent 6.0 и uTorrent 1.7.6.0(сложих го за проба). Имам дълъг опит с BitTorrent-а в сравнение с uTorrent, но не намирам разлика между двете програми. Бях фен на кометата :)

Някой може ли да ми обясни какви са разликите и коя си заслужава sad.gif:)

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Здравейте колеги!

Та любопитно ми е коя от двете програми е по-добра, не съм г-н Разбирачев и не ги знам тънконстите. имам BitTorrent 6.0 и uTorrent 1.7.6.0(сложих го за проба). Имам дълъг опит с BitTorrent-а в сравнение с uTorrent, но не намирам разлика между двете програми. Бях фен на кометата :P

Някой може ли да ми обясни какви са разликите и коя си заслужава sad.gif:speak:

И двете програми са на едно ниво само дето uTorrent е руска :yanim:. Може би uTorrent е малко по добра, защото е по-лека, а има същите екстри :) А за BitCometa да ме извинявате- много ламерска е и е тежка като Photoshop biggrin.gif:D:D

Забелязал съм, че повечето ми приятели (и приятелки biggrin.gif) използват нея може би от невежество и аз незнам. Доста от хората занимаващи се с ПЦ съпорт я слагат, защото е популярна, а не се замислят изобщо, че могат поне малко да улеснят машината като сложат някой простоват торент клиент : :rolleyes:

uTorrent-по-лека и добра!А BitTorrent прилича на нея , защото я закупиха и се опитват да я имитират!дано не развалят uTorrent !

• Автор

Благодаря на всички.

Аз също ползвам опера и тя е с вграден BitTorrent клиент, но друго си е като си бачка отделна програма за торентите :angry: . А защо ми се върти нещо из главата че BitTorrent е майката на торентите или се бъркам нещо :rolleyes:

аз съм за торнадото

бит торент доколкото помня , сваляше файла първо на C и после когато се свали на 100%, ти го мести в D , което за мен не е удобно , защото хард диска е малък и пространството се пести :rolleyes: У торент е по-добрия вариянт според мен , защото е с значително повече функций , повече информация за торента и други :angry:

VipeR,

µtorrent също може да сваля на едно място и после да мести на друго. Може и при BitTorrent да е така. Въпрос на настройки.

bigass-bg,

това че uTorrent е руска от къде дойде тази информация:

"Ludvig Strigeus (ludde) is a Swedish programmer best known for developing software such as the BitTorrent client µTorrent. He was born in 1981 and lives in Gothenburg, Sweden....".

µTorrent би следвало да е по-добра след като BitTorrent, Inc. са я закупили и е нейна собственост. Лошото е че те ще я развиват нататък.

Редактирано от KTT (преглед на промените)

Аз съм с uTorrent и воопще не ме интересуват други торент клиенти. Едно нещо като работи не го подобрявайте.

Може да ги пробваш е двата. Аз съм със тежкия Bit comet по простата причина, че сиидвам по - бързо. И другите съм пробвал, но независимо колко човъркам из настройките пак ми се появява някакво ограничение на upload speed-a.

bigass-bg,

това че uTorrent е руска от къде дойде тази информация:

"Ludvig Strigeus (ludde) is a Swedish programmer best known for developing software such as the BitTorrent client µTorrent. He was born in 1981 and lives in Gothenburg, Sweden....".

Руска е по простата причина, че официалния сайт е на руски език !!! Сега исках да ти дам линк към него, но ми дава 404!

Програмата е собственост на BitTorrent, но до скоро сайта си беше на руски...

Във www.utorrent.com единственото руско нещо са препратките към google analytics biggrin.gif иначе битторент 6.0 всъщност си е мюторент 1.6(и него още доста хора го ползват),колкото до операта - трябваше много да я настройвам(портове,глупости - а и не са така достъпни настройките...about:config) и накрая намерих статията тука и го изключих вградения bittorrent.

Руска е по простата причина, че официалния сайт е на руски език !!! Сега исках да ти дам линк към него, но ми дава 404!

http://www.utorrent.com/ не съм виждал никога и не виждам и в момента нито една дума на руски. Последна проверка преди 10 сек. Да не са ти объркани настройките в интернет експлоера или каквото ползваш.

Успех.

Редактирано от KTT (преглед на промените)

http://www.utorrent.com/ не съм виждал никога и не виждам и в момента нито една дума на руски. Последна проверка преди 10 сек. Да не са ти объркани настройките в интернет експлоера или каквото ползваш.

Успех.

Проблема не е в настройките на браузъра- ползвам Netscape. Сега пробвах и влязох... Прав си сайта не е бил на руски бъркам се със сайта на QIP cool.gif Но съм 100% сигурен, че програмата е правена от руснаци...

• 2 седмици по-късно...

Двете са почти идентични като възможности и която и да си избереш няма да сбъркаш. Някакси обаче по ми допада "M"utorrent, има си всичко , лека е , и малка на размер !

Мю торент "фор дъ уин" :cheers: Другите, като изключим Азуреус, за нищо не стават, но той е прекалено тежък и автоматично отпада...

Uttorent лек е , приятен за работа( с 2 думи страхотен )

• 1 месец по-късно...

Новата Bittorrent е подобрена версия на utorrent. Сравнявал съм работата им. Bittorrent статистически по-бързо намира и сваля торенти - може би в 80% от случаите.

Редактирано от Stanqo (преглед на промените)

Разбира се utorrent :P

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.