Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще има ли ефект ако добавя още една видео карта?

Featured Replies

Дъното ми е asus M2N-SLI DELUX ,видео картата ми е MP GeForce 8600GT 256 mb ddr3.Ако си сложа още една същата ще има ли осезаем ефект.

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Ефект ще има. Осезаем ... само при по-високи резолюций. Но като цяло SLI технологията не е оферта, особено ако и двете карти не работят в х16 режим. Аз лично те съветвам да продадеш твоята 8600 и да вземеш нещо по-добро - HD3850, HD3870 или 8800GS\GT.

Ефект ще има. Осезаем ... само при по-високи резолюций. Но като цяло SLI технологията не е оферта, особено ако и двете карти не работят в х16 режим. Аз лично те съветвам да продадеш твоята 8600 и да вземеш нещо по-добро - HD3850, HD3870 или 8800GS\GT.

Ако продаде неговата 8600 с парите от продадената и с парите събрани за новата спокойно може да си вземе една 8800ГТ "Alfa Dog".

• 3 седмици по-късно...

Наистина няма смисъл.По-добре си купи една 8800GT,по-нататък може и още една за един наистина здрав SLI.Дори може да поевтинеят леко заради излизането на девятките.

Аз пък ще му препоръчам да изкара с неговата 8600, да събере още малко пари, като излезе 9800ГХ2 да реши дали да вземе нея или 3870Х2...

психо, я ми кажи във форума колко човека видя с 8800GTX или ultra...? Защо реши, че като излезе въпросната карта 9800Х2, някой ще се втурне към магазина за да си я купи особено на цена 800-900 лева??

Имайки предвид, че в момента толкова струва почти цяла не-лоша конфигурация??

Редактирано от Rondji (преглед на промените)

Дъното ми е asus M2N-SLI DELUX ,видео картата ми е MP GeForce 8600GT 256 mb ddr3.Ако си сложа още една същата ще има ли осезаем ефект.

Дъното е много добро!С Асус 8600 GTS -5354 3dMark06,Много съм доволен!/Игри не играя!/

За SLI-И аз се замислих...Ама :

Първо:2 такива GTS в SLI май няма да се съберат/Юни,догодина-знам ли?/

Второ:По добре едно видео-тия симбиози/SLI/RAID/Cross.../ товарят системата с пари!/Е...имат си и своето но...!

Интересно ми е 8800 с това дъно какво би показала!

психо, я ми кажи във форума колко човека видя с 8800GTX или ultra...? Защо реши, че като излезе въпросната карта 9800Х2, някой ще се втурне към магазина за да си я купи особено на цена 800-900 лева??

Имайки предвид, че в момента толкова струва почти цяла не-лоша конфигурация??

Пич, я се стегни... Я порчети какво съм написал - аз ще му препоръчам... Пък той ако иска... Ти кат не искаш - прави каквото искаш... Човека е навит слай да прави... 9800ГХ2 са 2 карти в една (в общи линии) за това му предлагам да помисли... + това той ще даде още 200-тина лева за тая 8600... Ако продаде неговата ще му станат около 350... да кажем 400... ако е съгласен да даде 400 лв мислиш ли че ще се спре и пред повече? пресен пример е един шемет който питаше за дъно до 300лв и си взе за почти 400... Аз предлагам, който иска да ме послуша... И не ми азвай цена, щото за 1 седмица 3870 падна с 40лв (по-рано в жар беше 810, сега е 770)... След 2 седмици може и 700 да е... Тогава няма да ви е неизгодна май...

Не се заяждай с мен, щото хапя...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Пич, я се стегни... Я порчети какво съм написал - аз ще му препоръчам... Пък той ако иска... Ти кат не искаш - прави каквото искаш... Човека е навит слай да прави... 9800ГХ2 са 2 карти в една (в общи линии) за това му предлагам да помисли... + това той ще даде още 200-тина лева за тая 8600... Ако продаде неговата ще му станат около 350... да кажем 400... ако е съгласен да даде 400 лв мислиш ли че ще се спре и пред повече? пресен пример е един шемет който питаше за дъно до 300лв и си взе за почти 400... Аз предлагам, който иска да ме послуша... И не ми азвай цена, щото за 1 седмица 3870 падна с 40лв (по-рано в жар беше 810, сега е 770)... След 2 седмици може и 700 да е... Тогава няма да ви е неизгодна май...

Не се заяждай с мен, щото хапя...

не знам дали хапеш, но тона ти не ми харесва.. аз не съм те нападал, но гледай да не те блъсне ЗИЛ.

Въпросът ми беше конкретен: "Колко човека във форума или извън него си позволяват GTX или ULTRA карти?

2х8600 < 1 х 8800GT - като пари, но 1х8800GT > 2x8600, като производителност...

нека човека си помисли, кое е по-добре за него, но да кажеш, че разликата от 400 до 1000 лева е "нищо и половина" и "ако е съгласен да даде 400 лв мислиш ли че ще се спре и пред повече?" ...ми доста глупаво изказване!

не знам дали хапеш, но тона ти не ми харесва.. аз не съм те нападал, но гледай да не те блъсне ЗИЛ.

Въпросът ми беше конкретен: "Колко човека във форума или извън него си позволяват GTX или ULTRA карти?

2х8600 < 1 х 8800GT - като пари, но 1х8800GT > 2x8600, като производителност...

нека човека си помисли, кое е по-добре за него, но да кажеш, че разликата от 400 до 1000 лева е "нищо и половина" и "ако е съгласен да даде 400 лв мислиш ли че ще се спре и пред повече?" ...ми доста глупаво изказване!

Виж сега... Дай да се разберем... Цена не знаеш още на картата... Така че замълчи за парите... За 770лв човека може да си вземе суперпроизводителната 3870Х2... за 1200лв може да си вземе 8800 ултра, която на някои тестове е по-слаба от 3850... е разбира се на повечето тестове е много по-напред от повечето карти... Само да кажа, че 3870х2 е доста по-изгодно решение от 8800 или 3870... Вярно, че е доста по-скъпо, но лично аз бих заложил на него, защото на 90% от тестовете 3870 изкарва с 20, 30% повече от всички останали карти... На места дава 100% повече от 8800ГТ...

Сега да отговоря на въпроса ти... Няма супертъпанари, които да налеят 1200лв за 8800 ултра, при положение, че в последно време 2 пъти по-евтината 2900ХТ я бие по тестовете... Няма чувек, който да даде пари (но може и да се намери) за ГТХ, просто щото е неизгодно... Въпроса е, обаче, че 3850Х2 не е неизгодна за това което предлага... Дава ти 350 фпс на места, където ултра дава 250... дава то 400 фрейма на места, където 8800ГТ дава 200... Айде стига я сравнява с ултра и ГТХ...

В момента спорите напразно.Въпросът е точен и ясен-дали ще има осезаема разлика като отговорът е също толкова точен и ясен-не.Зависимост от бюджетът можем да предложим далеч по-изгодни,а и по-производителни решения от две 8600 в SLI. :rolleyes:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.