Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за тази конфигурация

Featured Replies

ASUS P5KC, LGA775, FSB: 1333/1066/800 MHz, Chipset: Intel P35 + ICH9, supports Intel FMAT, Memory: 2 DDR DIMM slots, supports Dual-channel DDR3 1333/1066/800, Max. 4GB, 4 DDR DIMM slots, supports Dual-channel DDR2 1066/800/667, Max. 8GB, Expansion Slots: 2 x PCI-E x16 (x16, x4 or x1, CrossFire), 1 x PCI-E x1, 3 x PCI, Audio: Realtek ALC 883, 8-channel High-Definition Audio CODEC, S/PDIF out on back I/O port, LAN: PCIe Gb LAN controller featuring AI NET2, IEEE1394: VIA VT6308P controller 136$

OR

Gigabyte P35-DS4 - s.LGA775, Intel P35/ ICH9R, 1333/1066/800, 4*DDR2 1066*/800/667/533, 2 PCI Express X16, 3 PCI Express X1, 2 PCI, 8 Ch. Audio, Gigabit Lan, IEEE 1394, 1 UDMA ATA 133/100/66/33, 8 Serial ATA 3Gb/s with RAID, 4 USB 2.0/1.1, ATX 160$

C2 DUO E6750 , 2.6G, 1333, 4M BOX $200

SUPER-T KIT 2X2GB DDR2 800 113$

XFX GF 8800GT 512MB 600M DDR3 DUAL DVI "Alpha Dog" Edition, PV-T88P-YDF4, Fansink 266. $281

Western Digital - 500GB SATAII RAID EDITION Caviar SE16 7200rpm 8.9ms 16MB cache 150$

DRW-1814BLT LS SATA/BLACK $33.00

CHIEFTEC GH-01BW-OP $64

PSU FORTRON BLUESTORM II 500W $69.00

Arctic Cooling Freezer 7 Pro $25

TOTAL: 1073$

TOTAL + ДДС : 1287$ = 1738 лв

Какво ще кажете за тази конфигурация?

Има ли нещо което наистина няма смисъл от него и може да се свали малко цената

Да кажем че бюджета е 1500 лева , но аз малко съм по-прекалил sad.gifsad.gif

Редактирано от Ggd07 (преглед на промените)

Второто дъно. Само 2х1GB памет (няма смисъл от повече в момента, следователно не набивай пари, въпреки че не е много скъпа). 2х250GB WD в RAID 0, вместо един 500GB. И едно 550W Chieftec захранване, за да си нямаш ядове ;)

Ако смениш и производителя на видеокартата да не е XFX, а Gigabyte ще спестиш около 40-50 лв.

Иначе нека си е 8800GT 512 MB.

За останалите неща съм съгласен със xactoR, понеже съм с посочените от теб процесор и дънна платка, с 2 x 1GB Super Talent CL4 и не съм усетил до момента на Windows XP и Vista Ultimate нужда за повече рам.

За захранването не е лошо и посоченото от теб, но Chieftec-а който ти препоръчва xactoR идва малко по-евтин от Fortron-а, а не му отстъпва по нищо като качество, даже е с 50 вата повече, което си е плюс ако решиш да вържеш повече от 2 хард диска някой ден.

Та общо като ги сметна грубо излиза, че само от видеокартата и от рам паметта можеш да спестиш близо 100 лв., а реално нищо няма да загубиш, особено поради факта, че за повече от 3 гигабайта памет ти трябва 64 битова операционна система, защото на обикновен 32 битов Windows XP или Vista, ще ти разчетат 4 гигабайтовата памет като 3,2-3,5 GB максимум.

Лично за мен, тук има някакво противоречие... По простата причина, че сега 250 гб са си малко => трябва да вземе още един хард от 500 гб за да е със заветния райд... и в същото време да има достатъчно дисково пространство. Тук обаче въпроса е за какъв ... му е въпросния райд. Демек, набий още 200-250 лв за ... едни съмнителни резултати в тестове, например...

При RAID 0 нищо не се губи като пространство.А дори и така да беше, много е относително на кого колко GB са му необходими.Има хора си перкат с по 80 и не могат да си запълнят дисковете.

По темата, по- добре E8200 вместо E6750.

@Draconis ... Само от паметта ще спести 100 лева. От там (@♠♣♥♦) ако иска може да вземе Е8400, но нали и вече е прескочил бюджета.

@djagi ... Аз казвам да вземе 2х250 вместо 1х500. Разлика в обема няма, а в цената е около 20-30 лева. Но има осезаема разлика в скоростта, така че си заслужава инвестицията. Май не си разбрал добре какво съм казал.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

• Автор

@Draconis - То попринцип тая памет Супер-Т е кит и е по скъпа от А-ДАТАТА - то въобще каква е разликата между а-дата и супер-т ?

@Djagi - Аз имам един 250 ГБ seagate и искам да си го сложа на новото РС после но той не е сата а е ата100 + тоя 500ГБ дето искам сега да си го взема... Понеже си имам и важна информация на него - ще я хвърля всичката на новото хдд а тоя ата100 дето е ще ми е за storage...

та сложа рамта на а-дата ще излезне около 30-40 $ по евтино...

аз избрах супер-т защото са кит...

Taка, така... прочетох какви ли не идеи за RAID, МАИД и т.н. За домашна система смисъла от RAID e точно никакъв. Какво, нивата в Cysis ще зареждат за 37 секунди вместо за 40? Добре си се насочил към 500GB WD

За дъното наистина DS4 е по-доброто дъно, а ако искаш ASUS нека е P5K-E/WiFi ама цената отива към 290лв. Това че нямало смисъл от 4GB RAM не е вярно. Пробвах на моята машина и с 2х1 и разлика се усеща, да не говорим под 64-bit Vista, която може би ще се наложи като най-масова ОС до края на годината. За сега все още няма достатъчно добри драйвери, а и доста приложения не работят, но това ще се оправи. Oбаче A-DATA спряха кранчето и сегашната партида(52-ра седмица на 2007) 2GB модули не са от най-клокващите се и трудно стигат 900MHz, докато предишните от 50-та седмица с лекота минаваха 1000MHz. Aко не мислиш да вадиш някакви екстремни резултати с овърклок и A-DATA ще са перфектни, но иначе вземи SuperT 2x2GB макар и да не са kit(градски легенди) - достатъчно е да са от една партида.

За видеокартата вече се спомена, че всички 8800GT са еднакви, така че взимай най-евтината, освен ако не внесат скоро това. Последно захранването - Chieftec(Delta) GPS-500AB-A.

Ако смениш и производителя на видеокартата да не е XFX, а Gigabyte ще спестиш около 40-50 лв.

Иначе нека си е 8800GT 512 MB.

За останалите неща съм съгласен със xactoR, понеже съм с посочените от теб процесор и дънна платка, с 2 x 1GB Super Talent CL4 и не съм усетил до момента на Windows XP и Vista Ultimate нужда за повече рам.

За захранването не е лошо и посоченото от теб, но Chieftec-а който ти препоръчва xactoR идва малко по-евтин от Fortron-а, а не му отстъпва по нищо като качество, даже е с 50 вата повече, което си е плюс ако решиш да вържеш повече от 2 хард диска някой ден.

Та общо като ги сметна грубо излиза, че само от видеокартата и от рам паметта можеш да спестиш близо 100 лв., а реално нищо няма да загубиш, особено поради факта, че за повече от 3 гигабайта памет ти трябва 64 битова операционна система, защото на обикновен 32 битов Windows XP или Vista, ще ти разчетат 4 гигабайтовата памет като 3,2-3,5 GB максимум.

И още едно предложение от мен, базирано на опита ми с моята видеокарта - Inno3D. Картата достига при клок около 2280MHz. Доколкото съм чел тук във форума( а и не само тук), малко успяват да достигнат 2050 MHz s 8800GT от друг производител. За сметка на това, Inno3D не успява да мине 700 MHz на ядрото, за разлика от колегите, които достигат и 750 MHz! Същото е и с шейдърните процесори. Защо казвам това? Inno3D e съвсем малко по-скъпа от Gigabyte и доста по-евтина от XFX и ASUS. Какво имам предвид? На тая карта се опъва единствено Crysis засега. Всичко друго хвърчи и на стандартни честоти. Crysis изисква отлична памет и колкото по-голяма честота - толкова по-добре. Играта е особено чувствителна към повишаване честотата на паметта, което първо предизвиква забиване на системата. Тя ползва и над 500 мегабайта от видеопаметта. Това означава само едно според мен - картата за Crysis трябва да е с памет, която се клоква добре. Другите игри са без значение в момента. Значи единственият евтин избор е Inno3D. Между другото, нямах много доверие на тая марка, но обстоятелствата наложиха покупката. Пък за хвалене с 3DMark резултати, трябва висока честота на ядрото , което в реалния гейм живот не е от такова значение в момента.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Реално Crysis се опъва само на Vista, на DirectX 10 дори с отключени максимални настройки в WindowsXP не е проблем никакъв, та за ядрото Gigabyte GV-NX88T512HP идва със фабричен клок на ядрото на 700 MHz, на шейдърите 1715 MHz и на паметта 1840 MHz, единствения недостатък на Gigabyte-а е именно посочения от bildera_, а именно клока на паметта, който трудно достига повече от 2000-2050 MHz без модификация на BIOS-а на видеокартата.

За сметка на паметта обаче фабрично клокнатата 8800GT на Gigabyte спокойно си катери честота на ядрото около 750-760 MHz обусловено от охладителя Zalman VF700, който е доста по-добър от стандартния идващ с повечето 8800GT, обаче Zalman-а не покрива чиповете с паметта, което намаля потенциала за клок на паметта на видеокартата.

Gigabyte-a има и предимството да е една от най-евтините 8800 GT въпреки, че е фабрично овърклокната и с по-добър вентилатор от повечето останали марки, като ASUS и XFX например.

В случая с Inno3D картата на bildera_ все си мисля, че е попаднал на клокърска бройка, но засега няма доказателства подкрепящи или опровергаващи това cool.gif

Но като знам и останалите му компоненти съм склонен да го отдам на късмета му, все пак RAM паметта му се клоква по-добре от същите марка и модел при други хора. :wow:

Но иначе като цяло подкрепям Lyudmil с това, че всички 8800GT, които не са фабрично овърклокнати са еднакви просто с различни лепенки върху тях, вече въпроса с фабрично овърклокнатите го споменах, като интересен факт е, че в Мост овърклокнатия модел на 8800GT е по-евтин от обикновения. Така че ако искаш да смъкнеш около 40 лв. надолу, но все пак държиш на 8800GT според мен Gigabyte-а е за теб.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.