Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Gigabyte представи две 8800GT геймърски видео карти

Featured Replies

430x298.gif

От GIGABYTE представиха без голям шум две нови видео карти, базирани на G92 ядрото на nVidia.Новите 8800GT са с двуслотово охлаждане, както и някои софтуерни и хардуерни новости, които ги отличават от конкурентите.Припомняме, че референтното охлаждане на 8800GT е еднослотово и създаваше (и продължава да създава) доста проблеми на притежателите на такива видео карти.И двете карти, съответно с 256MB и 521MB видео памета носят названието "Gamers HUD".Тази технология предоставя възможност на потребителя софтуерно, през Windows да променя напрежението на ядрото в 2D и 3D режим.При нормалните модели това е възможно само чрез редактиране и смяна на BIOS-а на видео картата, което ще позволи да се достигна максимални честоти на ядрото и памета.

Източник: HiComm.bg

Видеокарта оснащается специальным чипом VGO (Voltage Gear Overdrive), который позволяет управлять напряжением при помощи той же утилиты GamerHUD.
По това съдя, че дори и да свалиш софтуера може да не работи с предишното поколение карти заради липсата на VGO чипа. Дано не съм прав, че ми се ще да пусна 1.3V на ядрото без да правя хардуерен волтмод.
По това съдя, че дори и да свалиш софтуера може да не работи с предишното поколение карти заради липсата на VGO чипа. Дано не съм прав, че ми се ще да пусна 1.3V на ядрото без да правя хардуерен волтмод.

Моята е от последните но немога да я намеря тази програма ако някой има да даде линк

е тая програма май си върви серийно с видео картите посочени по-горе

Сфиркай на лична като го вдигнеш cool.gif

• 2 седмици по-късно...

Дам, взех я днес въпросната карта с нереферентен дизайн и Zalman. Паметите са всеизвестните Qimonda 1.0 Фабричните честоти са 700/1715/1840 и за разлика от референтната платка тази има и 2D честоти които са съотв. 450/1200/1400, ама все не ми остава време да пробвам на овърклок. Температури 35 в Idle и не повече от 46 с косматото кубче на Atitool. Тия дни ще я поизмъча и ще пиша резултати. На първо четене леко дразни малко по-високото ниво на шум

vga_productimage_gv-nx88t512hp_rev.1.0_big.jpg

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

Дам, взех я днес въпросната карта с нереферентен дизайн и Zalman. Паметите са всеизвестните Qimonda 1.0 Фабричните честоти са 700/1715/1840 и за разлика от референтната платка тази има и 2D честоти които са съотв. 450/1200/1400, ама все не ми остава време да пробвам на овърклок. Температури 35 в Idle и не повече от 46 с косматото кубче на Atitool. Тия дни ще я поизмъча и ще пиша резултати. На първо четене леко дразни малко по-високото ниво на шум

vga_productimage_gv-nx88t512hp_rev.1.0_big.jpg

По-високо ниво на шум ? Надявам се поне в 2D да е доста по-тиха! Айде пробвай на клок, че ще е интересно. За цената спомена ли се нещо, че не внимавах cool.gif

1,2V на ядрото - повече не дава Gamer HUD. Честотите които постигнах са 800/1890/1900. По късно още.

1,2V на ядрото - повече не дава Gamer HUD. Честотите които постигнах са 800/1890/1900. По късно още.

sad.gif Очаквах нещо по-добро! Тия 800/1890 MHz на ядрото и шейдърите са супер, но в Crysis не са необходими толкова според мен. Обаче с паметта се излагат тия Gigabyte. Ти не беше ли постигнал преди 2050 MHz при 1.1 волта или греша? Значи се губи смисъла от тая карта и Gamer HUD.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

sad.gif Очаквах нещо по-добро! Тия 800/1890 MHz на ядрото и шейдърите са супер, но в Crysis не са необходими толкова според мен. Обаче с паметта се излагат тия Gigabyte. Ти не беше ли постигнал преди 2050 MHz при 1.1 волта или греша? Значи се губи смисъла от тая карта и Gamer HUD.

На "старата" карта постигнах 740/1780/2000 с BIОS мода, при което вадеше около 17500 на 05, а сега на 800/1890/1900 виждаш, че резултатът е по-добър с около 1000 точки. Иначе паметта е същата Qimonda със същата маркировка, ама или са и позатегнали таймингите, или по малко ток са и пуснали, а Gamer HUD може да регулира напрежението само на ядрото. Надявах се на 1.3V aма GB явно са се уплашили от такава стойност, въпреки че температурата не минава 55 градуса под пълен товар и е далеч от 100-те опасни градуса. А Crysis пускам само за половин час да разпусна и не ме бърка какви честоти му стигат. Овърклоквам за спорта. :speak: A, питашe за цената - 393,50лв. барабар с ДДС-то за фабрично клокнат модел с такива възможности, мисля че няма по-изгодна 8800GT в момента. Сега чакам нова версия на Gamer HUD или подобен софт който да ми даде по-голям контрол над напрежението. btw, не опитвайте Gamer HUD на платки на които липсва Voltage Gear Overdrive(VGO) чипа, че забива компютъра.

Кажи сега, защото ми стана интересно колко фази има на захранването 2, 3 или 4? Чух , че била с четири, но тук споменаваш, че нещо я спъва все пак :speak:

На "старата" карта постигнах 740/1780/2000 с BIОS мода, при което вадеше около 17500 на 05, а сега на 800/1890/1900 виждаш, че резултатът е по-добър с около 1000 точки. Иначе паметта е същата Qimonda със същата маркировка, ама или са и позатегнали таймингите, или по малко ток са и пуснали, а Gamer HUD може да регулира напрежението само на ядрото. Надявах се на 1.3V aма GB явно са се уплашили от такава стойност, въпреки че температурата не минава 55 градуса под пълен товар и е далеч от 100-те опасни градуса. А Crysis пускам само за половин час да разпусна и не ме бърка какви честоти му стигат. Овърклоквам за спорта. :speak: A, питашe за цената - 393,50лв. барабар с ДДС-то за фабрично клокнат модел с такива възможности, мисля че няма по-изгодна 8800GT в момента. Сега чакам нова версия на Gamer HUD или подобен софт който да ми даде по-голям контрол над напрежението. btw, не опитвайте Gamer HUD на платки на които липсва Voltage Gear Overdrive(VGO) чипа, че забива компютъра.

Да, вдигането честотата на ядрото дава голям прираст в 3DMark. A като говориш за изгодна покупка, мисля, че моята е най-изгодна засега. Цената е 395 лева в JAR, а резултатите ми с 1.1 v напрежение при 3DMark'05 e над 21000. Махни колкото искаш точки от процесора и пак мисля, че Inno3D е малко над GB и то с референтно охлаждане. По-лошото обаче е тая памет на GB, която продължава да се пъне и не иска да минава 2000MHz. Лошо за Crysis :)

Редакция: Споменаваш за температури. И аз зададох преди подобен въпрос. Дали температурата влияе на честотата. Тоест, дали е все едно ако честотата е 1800 MHz примерно и температура 70 градуса, или 2300MHz и 70 градуса. Все ми се струва, че това не са едни и същи неща. Ако бяха, едва ли щеше да има охлаждане с азот и поддържане на > -100 градуса.

Редакция 2: И за да не бъда разбран грешно, ще дам пример с моя процесор, който трудно работи над 3600MHz, но не държи толкова високи температури и е далеч от горната температурна граница.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Температурата влияе повече на стабилността. Ако на 800Mhz картата е стабилна на 55 градуса, на 70 е вероятно да се появят артефакти или да забие компютъра. Точно затова ги охлаждат на минусови температури. Същото и при процесора. Моят например в момента както е, за да е стабилен над 62 градуса трябва да вдигна волтажа с още една стъпка. За мой късмет не вдига повече от 58. Да не споменавам тъпата памет SuperT, там е същото.5

@pit, фазите са 3.

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.