Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за RAM

Featured Replies

Здравейте,

за рождения ден на големия син обещах нов компютър / не, че досега игра не му е тръгнала на стария, ама... /. След доста четене изборът клони към:

C2 DUO E8200/2.66G/1333/6M

GB P35C-DS3R/P35/DDR3+DDR2/775

ASUS EN8800GT/G/HTDP GF8800GT 512DDR3

400GB WD Caviar SE16 SATA2/7200/16MB

Chieftec 550W

Останалото не е толкова интересно. Мониторът му е някаква 22"-ка на ASUS, конфигурацията ще бъде клокната в разумни граници. Въпросът ми е за RAM паметта. Бях се спрял на 2х1GB DDR2 800 SUPER T CL4, но ми казаха, че е добре да е четна на такта на процесора. Още 550 лева за 2X1GB DDR3 1333 не ми се дават и затова питам дали ще е фатално да оставя DDR2 800. Разбира се, приемам и други предложения до около 1500лв. Благодаря предварително!

Това за РАМ-та не е много вярно. 2х1GB DDR2 800 SuperT CL4, която сте харесали, е доста добра откъм цена и възможност за клок. А за видео картата ... по-добре е да се насочите към 8800GT на Gigabyte, която е с по-добро охлаждане и е по-евтина. Не се залъгвайте по цената - големите фирми (Асус включително) си слагат голяма надценка на видео картите, без ги правят по-добри от тези на по-малките конкуренти.

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Ако трябва да съм честен всичко е много добре подбрано според мен... Нямам забележки към нищо... Поне аз де... За рамта 2х1GB DDR2 800MHz SuperT е перфектен избор, особено за клок в разумни граници... Това с честотата на процесора няма голямо значение, макар че ако много държиш на това рамта на 666,666 (закръглена на 667МХз) е също кратна... Въпросът е в друго нещо... По-рано и аз мислех за честотата на РАМ-а, още повече че трябва да ъпгрейдвам рамта точно и си зададох същия въпрос... Оказа се, че тея кратни неща са имали значение при по-старите процесори и дъна и конфигурации като цяло... Сега просто се взема най-бързата рам, която можеш да си позволиш... Разбира се не е лошо да се помисли и за 2х2 гигабайта, защото под виста изискванията на игрите изненадващо скачат с поне половин гигабайт относно рамта... Всичко друго е супер добре подбрано.

Успех :)

DS3P, не е ли по-добре от R? Всмисъл много дъна са по-добре от DS3R, но P-то не си ли заслужава някой лев отгоре при този процесор?

Ако не мислите да правите слай или кросфайър (с тая 8800 значи слай), а в момента слай е доста неизгодна инвестиция от гледна точка цена-производителност, няма смисъл за един IEEE1394 да давате 30лв отгоре... Казвам това, защото моето дъно (купено преди година за 113лв) има такова нещо, и убийте ме на идея си нямам за какво ми е още една дупка отзад на компа... Друга разлика (поне аз) не откривам...

Разбира се не е лошо да се помисли и за 2х2 гигабайта, защото под виста изискванията на игрите изненадващо скачат с поне половин гигабайт относно рамта... Всичко друго е супер добре подбрано.

Успех :)

Напълно съгласен. В момента цената на 2GB модули A-DATA е супер изгодна(oколо 75-80лв.) за възможностите които предлага паметта и ще е много по-добре отколкото 2x1GB "бърза" памет. xactoR е дал добър съвет за видеокартата, а предложеното от engbojkov P35-DS3P е по-добро не само заради допълнителните слотове и портове, а заради по-добрата захранваща схема към процесора и по-доброто охлаждане на чипсета, което обуславя и по-добри възможности за овърклок спрямо DS3R.

p.s. Eто актуални снимки на двете дъна.

GA-P35C-DS3Rmotherboard_productimage_ga-p35c-ds3r_2.1_big.jpg

GA-P35-DS3Pmotherboard_productimage_ga-p35-ds3p_2.1_big.jpg

Редактирано от Lyudmil (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички за мненията. Дъното ще е "Р", а RAM-та ще е 4G, явно.

навярно знаеш че за 4G RAM ще ти трябва 64 битов windows. да няма чудене после що ми показва само 3,5G :)

"P" дъната имат подръжка само на "CF", т.е. за "Sli" не стават, доколкото знам, а за умерен клок ”R" дъната вършат идеална работа, освен това имат Raid подръжка, което е голям плюс според мен.Което и от двете да вземеш няма да сгрешиш, обаче гледай ревизията на дъното да е 2.1 или 2.0, подобрени са спрямо 1.х ревизиите.

Редактирано от xenic (преглед на промените)

абе може си и с 32 битова но просто няма да ги има всички 4Gb а ще са както ти каза 3.5Gb

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.