Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютър до 1500

Featured Replies

Кажете ми някоя конфигурация която да мяза на гейм машина до 1500лв.

1.GB P35-DS3P/P35/LGA775 /GB P35 DS4

2.C2 DUO E8400/3GHz/1333/6MB BOX

3.КIT 2X2 GB A-DATA DDR2 800

4.32OGB HITACHI/WD SATA2/7200/16MB

5.Кития-по твой избор,всеки си има предпочитания,но гледай да е просторна и се погрижи да има добър въздушен поток вътре в нея.

6.8800GT 512MB(без значение производителя,но можеш да хвърлиш едно оче на Gigabyte 8800GT)/3870 512mb

7.chieftec 550 W

8.LG/ASUS SATA DVD-RW

Монитор имаш ли? ДВД, искаш ли? Ще клокваш ли? Все въпроси, които малко или много ни засягат...

• Автор

Имам монитор.ДВД искам.Клока си нямам и на идея какво е ;)

Всички ме знаете, тъй че не се учудвайте от това, което ще предложа...

Рамта - PQI или А-ДАТА...

Към цената от 1415лв влизат и 50лв за ДВД - мойте любими NEC, или предложения ти по-горе АСУС...

Кутия по избор с 2 съвета - отвор отпред с филтър да влиза въздух и да спора прахта и 2 вентилатора по 1200 - 1500 оборота да правят течение - 1 отпред и 1 отзад...

В случай че се чудиш - процесора е на 2,8GHz...

PS: вариант (за който сега се сетих) е да вземеш рам 2Х2GB, което ще доизхарчи парите от бюджета и ще ти е доста по-изгодно, защото 4 гигабайта са повече от 2...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Ето какво успях да ти сглобя и аз:

Дъно:GB X38-DS5/X38/DDR2/LGA775 http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=36949 229$

Процесор:C2 DUO E8200/2.66G/1333/6M BOX http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37478 210$

РАМ: 2*1GB DDR2 800 A-DATA 26.5*2=53$

Хард:320GB HITACHI SATA2/7200/16MB http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=35003 87$

Видеокарта:GB NX88T512HP/8800GT 512 GDDR3 http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=37428 256$

ДВД:ASUS DRW-1814BLT LS SATA/BLACK http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=36035 33.2$

Захранване: Chieftec 550W ~100лв.

Кутия:по избор ~50лв.

Всичко излиза ~1530лв. с ДДС.

ПП. Това предложение е алтернатива ако все пак се запалиш по клок-а.Иначе предложението на bobsun0317 е по-добро тъй като процесора е на по-високи честоти за сметка на дъното,което е малко по-евтино,и това е предимство до някъде щом няма да клокваш. Поне за мен обаче е грехота да си вземеш такъв процесор и да го държиш на default честоти при положение че знаеш че може да го клокнеш до 4.5Гхц. cool.gif

ПП2. psycho_666 защо си включил монитор при положение че VipeR* е казал че има. :speak:

За тези пари аз не бих сглобил Амд конфигурация.Монитор човекът си каза,че има,а гледам в твоята оферта 22" си сложил.На мнение съм,че Е8400 е за предпочитане пред 5600+ или който и да е било амд процесор било то и без клок.

• Автор

Аз така го разбрах , че той го е сложил като вариянт ,но не го е смятал към бюджета за конфигурацията.Клока , както казах просто незнам какво е за да го правя :speak:

Редактирано от VipeR* (преглед на промените)

Прочети тази тема и ще ти се изясни набързо.А тук - пост номер 117 може да видиш какво може този процесор(в случая Е8400,но и Е8200 се справя подобаващо)

GIGABYTE P35-DS3P, P35, DDR II 1066/800/667/533, SATA II, RAID, 1394, GLAN, LGA775 1 163.00 163.00 $

PIV CORE 2 DUO 2.66GHz CONROE E8200, 6M, 1333, BOX, Dual Core 1 224.50 224.50 $

ADATA 2x1GB DDR II 800 28.30 56.60 $

HITACHI 320GB 7200 16MB SATA II 1 95.90 95.90 $

CD / DVD / RW ASUS DRW-1814BLT DVD-RW SATA 1 35.64 35.64 $

RADEON HD3870x2, 2x512MB, Sapphire, GDDR3, PCI Express, TV Out - 764.82 лв

до тук 1530лв с ДДС без кутия и захранване (100лв)

пак преминах бюджета biggrin.gif

Аз ли не съм наред или срещу въпросния монитор пише 0броя ?! + това сглобявам АМД машина, защото съм АМД фен... Още в добавка, сложил съм дъно с възможност за ъпгрейд с 4 ядрен Феном в последствие, сложил съм 750 гигабайтов харддиск, процесор на 2,8 гигахерца, и въпреки че не е толкова добър колкото 2,66 гигахерцовия интел, ако човека реши, може да предложи вариант с 3.2 гигахерцов процесор, но с далеч по-малък харддиск - например 320 гигабайта... 3,2 гигахерцовия процесор с 4 гигабайта рам и лудия радеон не мисля че са кой знае колко лоша покупка... Ако греша - моля за поправки...

Хмм...Не бих дал съвет на някои да си взима компютър от Multirama-скъпо е,а пък не дай си боже да е сглобен. :) .Много пъти са обсъждани подобни конфигурации-неясно дъно със стар чипсет,безмаркова рам,слаба видеокарта....и т.н.

• Автор

на bobsun0317 първото предложение най-много гласове обра в работата днеска.Се пак ще се понавъртам още малко преди да купувам.Мерси на всички :)

Редактирано от VipeR* (преглед на промените)

Ако събираш гласове брой и мен. То за толкова пари всичко друго ще е грешка.

Не може да се каже грешка.По-скоро е съобразена с желанията на VipeR* и е най-удачна в случая като се вземат предвид неговите изисквания и възможности(не се занимава с клок).А иначе и аз гласувам за тази конфигурация.

Какво значи грешка? Не се заяждам, ама какво толкова аджеба не им харесвате на тея АМД? Верно, не се клокват, ма и човека не ще да клоква... Айде накарайте го да клоква с тея теми за клока дето му ги показвате, нищо чудно после да отговаряте в темите как да си оправи това или онова... Прочетох супервнимателно (няколко пъти) темата за клок на АМД процесори и да ви кажа има изключително малко информация... Ако се навие да клоква да се поразтърси за повече инфо как точно се прави това нещо... Мога и по-добра да му сглобя, с над 3 гигахерцов атлон Х2, че и феном мога да му сложа, ама ще отрежа от тук или от там... Само аз успях да събера 750 гигабайтов хард в цялата машина... Ако това не ви стига да ви дам машина с 4 ядрен процесор за тея пари? АМД са по-евтини и предлагат по-високи честоти за по-малко пари... 2 минути по-бързо на фона на половин час според мен не е голям критерий за бързина...

Почвайте да ме плюете, свикнал съм...

Ще кажа само - ФЕНБОЙ - психо, не си прав. Купува се, каквото е изгодно на момента, а не на какво сме се кефели едно време

Изобщо не съм говорил за клок. Казвам, че за тези пари това е оптималното и е 100% балансирано. А за АМД-то ... вижда се къде са те и къде са Интел. Във всеки ценови диапазон бих предпочел Интел ...

Във всеки ценови диапазон бих предпочел Интел ...

ЕЕЕЕЕЕ... Почти всеки... ;)

• 3 седмици по-късно...

Абе братле ко се занимаваш..ццц... напрао изтичай до магазина на IBM и си харесай нещо...или просто отиди до Multirama и там няма начин да не намериш това което искаш ! :P

Абе по добре до бакалията.А ако не -първо до аптеката за успокоителни,а после до мултирама...Да не губиш време после.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.