Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

50 лева глоба за таксиджия, ако откаже курс

Featured Replies

50 лв. глоба може да отнесе таксиджия, който откаже да качи клиент. Това заявиха собствениците на някои от най-големите фирми в София. Те обясниха, че наказанието е предвидено в Наредба 34 на Министерския съвет, в която е записано, че таксиджията няма право да откаже курс. Това може да се случи само, ако клиентът е видимо пиян или дрогиран. Водачът може да откаже да ни вози и ако сме мръсни или водим със себе си домашни любимци. Таксиджията има право на отказ и ако прецени, че сме заплаха за живота и сигурността му.

Последното нововъведение е, че шофьорът може да не обслужи клиент, който не иска да си сложи предпазния колан.

"Естествено не може да се брои за нарушение и случай, в който шофьорът е приел заявка за адрес, а друг клиент се опитва да спре колата. Дори да се обади на диспечерката на съответната фирма, таксиметровия шофьор няма да бъде глобен за това", обясни шефът на Националния съюз на превозвачите Румен Крумов.

Във всички останали случаи клиентът има право да се оплаче на дежурния телефон на таксиметровата фирма. Извинения като " не съм в тази посока" или "курсът е много кратък" не са основателни и задължително шофьорите се глобяват, категорични са собствениците на таксиметрови компании в София.

В зависимост от вътрешните правилници на фирмата, глобата, която може да отнесе шофьорът са различни.

Във фирма "Ок Супертранс" наказанието е 50 лв., съобщи собственикът Георги Лазаров. Такова е наказанието и в "Такси за 1 долар". Собственикът на таксиметровата компания Ромео Цанков обясни, че досега при тях не са постъпвали подобни сигнали. Ако обаче един водач е санкциониран няколко пъти за това нарушение, може да се стигне и до неговото уволнение, обясни Цанков.

20 лв. пък е глобата за отказан курс в "СВ такси", заяви шефът на фирмата Емил Игнатов. Той добави, че всеки клиент, на когото е отказан курс без основателна причина може да подаде сигнал на специалния телефон за оплаквания, който фирмата е отворила. Ако шофьор на фирмата обаче откаже да качи клиент след 18 часа, може да се обаждат и на телефона за поръчки на "СВ такси".

"Достатъчно е клиентът да е записал номера на автомобила или на таксито и да го съобщи на дежурният диспечер. Всяка сутрин диспечърът съобщава подадените сигнали в офиса на фирмата, след което се налага глоба на съответния водач", допълни Игнатов.

Той обясни, че в повечето фирми вече се налагат и санкции за това, че таксито на определен водач е мръсно. Ако се получи такъв сигнал в таксиметровата компания, шофьорът може да отнесе глоба от 5 до 20 лв.

Източник: Монитор

Таксиджията има право на отказ и ако прецени, че сме заплаха за живота и сигурността му.

Значи просто от сега нататък тия с късите курсове ще бъдат заплаха за живота на бакшиша и всичко е по старо му :bedtime2:

Ще ми се да видя физиономията на някой бакшиш на летището като му кажат да кара до Младост.Иначе в България са много разпуснати и си личи че няма контрол.За толкова години не се научиха че трябва да се къпят,да не пушат и да не слушат чалга.Оплакванията че нямат пари(без да ги питаш) също са често срещани.

Само дето са изпуснали един тънък момент - всеки таксиметров шофьор може да откаже под претекст, че е на адрес...

Само дето са изпуснали един тънък момент - всеки таксиметров шофьор може да откаже под претекст, че е на адрес...

ако е на адрес ще е в движение, нито ще спира, обикновено тези които гонят адрес и се пробват да вземат някой в посоката си, още като отвориш вратата те питат, а не чакат ти да им кажеш за къде си.... но така или иначе ти звъниш на тела за оплаквания, казваш номерата... и часът, то се знае кой е на адрес и кога, а когато оплакванията от един и същи станат в повечко, няма как все клиентът да му е виновен...

Ще ми се да видя физиономията на някой бакшиш на летището като му кажат да кара до Младост.Иначе в България са много разпуснати и си личи че няма контрол.За толкова години не се научиха че трябва да се къпят,да не пушат и да не слушат чалга.Оплакванията че нямат пари(без да ги питаш) също са често срещани.

Браво!Не съм от София,но съм напълно съгласен с вас и най-вече с:"да се къпят,да не пушат и да не слушат чалга"!!

Много точно казано.

Приятна вечер:)

"Достатъчно е клиентът да е записал номера на автомобила или на таксито и да го съобщи на дежурният диспечер. Всяка сутрин диспечърът съобщава подадените сигнали в офиса на фирмата, след което се налага глоба на съответния водач",

:angry:

Ще съобщи-друг път-нали са дупе и гащи таксиджиите и диспечерите

Дайте друг телефон за оплаквания

biggrin.gif

• Автор

Ако е на адрес не би трябвало да е "зелен" :)

Ако е на адрес не би трябвало да е "зелен" ;)

Фиф, от това което съм видял в 100% от случаите когато съм викал такси, което всъщност

се случва далеч по-често от колкото на мен ми се иска (2/3/4 пъти в седмицата) колата все

е "зелена". Не знам как е по наредба, но би било интересно да се провери.

Освен това какъв е проблема да чакат с изгасени апарати (демек почиват) докато не дойде

изгоден курс... Не знам защо, но съм малко скептичен относно тази новина. Ако питаш мен

собствениците на едрите такси компании просто се опитват да си измият ръцете с опити за

повдигане на качеството за сметка на последните покачвания на тарифите...

Фиф, от това което съм видял в 100% от случаите когато съм викал такси, което всъщност

се случва далеч по-често от колкото на мен ми се иска (2/3/4 пъти в седмицата) колата все

е "зелена". Не знам как е по наредба, но би било интересно да се провери.

Освен това какъв е проблема да чакат с изгасени апарати (демек почиват) докато не дойде

изгоден курс... Не знам защо, но съм малко скептичен относно тази новина. Ако питаш мен

собствениците на едрите такси компании просто се опитват да си измият ръцете с опити за

повдигане на качеството за сметка на последните покачвания на тарифите...

Червената лампа свети само ако е пуснат таксиметровия апарат.Следващия път като си извикаш такси бъди гъзар,кажи на диспечерката,че искаш таксито да дойде с пуснат апарат.Много ясно,че на никой не му се разкарва за жълти стотинки,който е наблизо може и пеш.Тая работа с глобите няма да стане защото таксиметровите не са работници на фирмите.Никой от тях не работи за шефовете в истинския смисъл както в останалите фирми.Тези които нямат собствени просто ползват колите на фирмите под наем и там контрол с глоби не може да има,те дават пари на шефа не той на тях.Не случайно са толкова организирани и със собствено мнение за всичко.Просто това са хора които не искат да работят за една заплатка и да слушкат ,че шефа да не се ядоса.Аз също никога не съм работил на заплата и напълно ги разбирам,това да чакаш някой да ти отпусне нещо в края на месеца за мен е неувереност в собственните си възможности.

Червената лампа свети само ако е пуснат таксиметровия апарат.Следващия път като си извикаш такси бъди гъзар,кажи на диспечерката,че искаш таксито да дойде с пуснат апарат.Много ясно,че на никой не му се разкарва за жълти стотинки,който е наблизо може и пеш.Тая работа с глобите няма да стане защото таксиметровите не са работници на фирмите.Никой от тях не работи за шефовете в истинския смисъл както в останалите фирми.Тези които нямат собствени просто ползват колите на фирмите под наем и там контрол с глоби не може да има,те дават пари на шефа не той на тях.Не случайно са толкова организирани и със собствено мнение за всичко.Просто това са хора които не искат да работят за една заплатка и да слушкат ,че шефа да не се ядоса.Аз също никога не съм работил на заплата и напълно ги разбирам,това да чакаш някой да ти отпусне нещо в края на месеца за мен е неувереност в собственните си възможности.

Това не е точно така, знам че доста често привикват провинили се OK-ейци, вярно че в повечето случаи е за откази или малко направени адреси, глоби също се раздават причината е че все пак собственика на марката държи на някакво ниво на качеството което се предлага или очаква.

Това не е точно новина, просто явно малко потребители се оплакват на телефоните и затова собствениците са решили да го популяризират малко.

Таксито си пуска апарата едва когато стигне до адреса и са изтекли минутите за които е казано че ще дойде

Извинявай О велики господарю на света, който смята, че возенето на такси е гъзарски лукс...

За твоя информация се возя на таксита през ден два. За мен това не е лукс, а единственото средство

за предвижване в определени моменти. Много рядко таксиметровите шофьори са със собствени коли.

В повечето случаи "наемат" колата на някой по-заможен колега или ползват коли на лизинг...

Не знам как са такситата в Бургас, но големите такси компании налагат глоби на своите шофьори при

чести оплаквания от клиенти. Друг въпрос е, че българина много рядко би се обадил на дежурният дис-

печер при проблеми - повечето предпочитат да се оплакват пред познати и приятели...

• 1 месец по-късно...

Аз съм имала приятел таксиметров шофьор,а и от заведенията в които съм работила имам доста познати.Това,да се обадиш на диспечерката е безмислено.Ако колегата и е приятен няма да го предаде много ясно.А ако този закон действа ама наистина,ще е супер.Аз съм от Варна,случвало ми се е като се прибирам от някъде и отида до Севастопол да си хвана такси да ми отказват,защото не съм за Златните.Даже един път единия шофьор ми спря друго такси.И задължителния им въпрос,преди още да ги поздравиш.е :"за къде сте?"

А за пушенето нямам думи.На всичките стъкла има надписи пушенето забранено,обаче те димят като комини.И надуват някой нов кючек на Амет и компания-ужас.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.