Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Контрол на оборотите на вентилаторите

Featured Replies

Здравейте на всички :wub: Преди няколко дена си закупих дъно MSI K9n Sli-2f с процесор 4000+ X2 Box... проблема ми е следния: Искам да намаля оборотите на вентилатора на процесора и изобщо да ги контролирам с даден софтуер защото не можах да открия настройка в Biosa Публикувано изображение конектора на CPU fan е с 4Pin :P Моля някои да ми помогне ако може :speak: благодаря предварително..

• Автор

Истината е че не можах да разбера как мога да контролирам оборотите на вентилатора с SpeedFan Публикувано изображение

• Автор

много ти благодаря но пак няма промяна Публикувано изображение оборотите са същите дори когато ги намаля

• Автор

Аз съм го разрешил и съм го настроил на 45C/113F промяна няма Публикувано изображение не знам какво вече да направя

• Автор

Благодаря за помоща :) вече ги регулирам без проблем... Трябвало е да задам ръчна настроъка от настройките на SpeedFan открих го като се поразрових малко из опциите ;) благодаря мн

Привет и аз да използвам готовата тема, за да попитам дали speedFan, ще може да ми види вентилаторите на кутията и дали ще мога да им регулирам оборотите. Понеже са 90мм и 120мм и ви е ясно колко шум вдигат, сигурен съм че ви е ясно и за кои вентилатори става на въпрос? Дъното ми е GB P35-DS3R.

Привет и аз да използвам готовата тема, за да попитам дали speedFan, ще може да ми види вентилаторите на кутията и дали ще мога да им регулирам оборотите. Понеже са 90мм и 120мм и ви е ясно колко шум вдигат, сигурен съм че ви е ясно и за кои вентилатори става на въпрос? Дъното ми е GB P35-DS3R.

Ако ги закачиш към дъното, ще ги "види" . Защо не им пунеш опцията Smart Fan от Биос - така дъното само ще им регулира оборотите.

Можеш ли да ме светнеш точно къде от биоса, или по скоро как да стигна до тази опция?

Секцията е Hardware Monitor , влизаш вътре и в дъното ще видиш опциите за вентовете.

Аз съм с P35-DS3R и по никакъв начин не мога да контролирам оборотите на допълнителните вентилатори. Smart FAN важи само за процесора... Вързах ги директно към захранването и тва е.
  • 3 седмици по-късно...

Аз съм с P35-DS3R и по никакъв начин не мога да контролирам оборотите на допълнителните вентилатори. Smart FAN важи само за процесора... Вързах ги директно към захранването и тва е.

ами вържи го към дъното и ще можеш да ги контролираш

Той беше вързан на дъното и работеше на макс. Как да ти обясня, че в BIOS няма опция за намаляне на оборотите? Smart Fan важи само за CPU Fan-a, не за Chassis и Power Fan-a... Наблъскали един куп излишни опции Warning когато спре да се върти някой от вентилаторите. Пробвах със SpeedFan, също не става. Като видях, че няма да стане тей си го вързах на 7V и тва е. Не знам, за толко тъп ли ме имаш?! Gigabyte SUX!

За да не пускам нова тема, да питам тук. Мога ли да контролирам вентилаторите на моето дъно? nForce3-A, интересува ме вентилатора на процесора и този, който духа към видеокартата и също е закачен към дъното. И двата са три пинови обаче, и затова се чудя дали може.

• 1 година по-късно...

Секцията е Hardware Monitor , влизаш вътре и в дъното ще видиш опциите за вентовете.

Искам да попитам по какъв начин мога да запазя профил в SpeedFan . Защото всеки път като се стартира програмата иска настройка на скоростите отново .

• 2 месеца по-късно...
  • 1 година по-късно...

Добър вечер . Днес си взех вентилатор като на кутийката пише :

Low speed : 2000RPM +/- 10 %

Middle Speed : 2400RPM +/-10 %

High Speed : 3000RPM +/-10 %

В момента се движи на 2400 RPM , а на мен ми трябва 3000 RPM и незнам как да ги дигна оборотите до 3000 . В биос от Hardware Monitor немога , нито със SpeedFan .

Интересното е , че при трипиновия кабел има още четирипинов ( за захранване ) . аз съм свързал само трипиновия Публикувано изображение .

Та идей как мога да вдигна оборотите ?

Редактирано от Sniper Control (преглед на промените)

Дай информация за този вентилатор и ми е интересно защо точно търсиш 3000 оборота?Към дъното ли е свързан и какво охлаждаш с него?Иначе правилно си го свързал с 3 пиновия конектор.

Дай информация за този вентилатор и ми е интересно защо точно търсиш 3000 оборота?Към дъното ли е свързан и какво охлаждаш с него?Иначе правилно си го свързал с 3 пиновия конектор.

Ами взел съм го със цел overclock . Вентилатора е Spire SP08025S1L3/4 и е вързан под захранването да изкарва въздух .

В сайта на производителя пише , че работи на 2000 оборота http://www.spirecoolers.com/main/product_detail.asp?ProdID=673 .Виж дали ще работи на 3000 или 2400 оборота няма чак толкова голяма значение на това място на което е , най много да ти надуе главата!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.