Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за LCD монитор

Featured Replies

Здравейте, предложенията на dragozov са много добри.

Харесват ми, но аз съм хвърлил око и на този модел на asus http://pc.promoardes.com/peripheral/LCD/1615 , ще се радвам, ако някой каже мнението си за него.

Привет... Моя съвет за 19" ТФТ е следният ASUS 198S... Малко сравнение между твоя монитор и моето предложение:

0.294 пиксел на твоя срешу 0.243 на моя

1280х1024 резолюция на твоя срешу 1680 x 1050

2мс реакция на твоя срешу 5мс на моето предложение (което е малко несъществено според мен)

2х2 вата говорители срещу 2х1 ват, ама предполагам че си имаш колони, които са доста по-мощни от 2 вата :speak:

415лв за твоя срещу 360лв за моето предложение...

Сам решаваш, голямата разлика е, че 198S е широкоекранен, пък твоя е стандартен 4:3...

• Автор
Привет... Моя съвет за 19" ТФТ е следният ASUS 198S... Малко сравнение между твоя монитор и моето предложение:

2мс реакция на твоя срешу 5мс на моето предложение (което е малко несъществено според мен)

2х2 вата говорители срещу 2х1 ват, ама предполагам че си имаш колони, които са доста по-мощни от 2 вата :)

Сам решаваш, голямата разлика е, че 198S е широкоекранен, пък твоя е стандартен 4:3...

Да ти кажа чесно, не знам дали ще се чувствам удобно пред широкоекранен монитор. Ще го ползвам предимно за интернет, филми рядко гледам. Видео картата ми подържа най-много 1280-1024, иначе вярно твоя го бие по пиксели, но пък няма DVI.

Да ти кажа чесно, не знам дали ще се чувствам удобно пред широкоекранен монитор. Ще го ползвам предимно за интернет, филми рядко гледам. Видео картата ми подържа най-много 1280-1024, иначе вярно твоя го бие по пиксели, но пък няма DVI.

В такъв случай погледни този монитор... По-евтин е от твоя с около 20лв, дава по-голям ъгъл на видимост... И с една идея повече цветове (което не е голямо предимство...) Единствената разлика е в рефреш рейта - 2 на 5 мили секунди, но и това не е голяма разлика, имайки предвид, че честотата не е най-важното пре тфт за разлика от ЦРТ мониторите...

Само да кажа, че и твоето предложение е добро... Просто не съм им фен на Асус... Фен съм на определени модели, като 198S например... Дори и да вземеш избраният от теб монитор няма да сгрешиш... За монитори АСУС са добър избор, просто аз не съм им фен :)

И да кажа, че ДВИ изхода не е голям проблем, имайки предвид, че ЦРТ мониторите си работят без проблеми и с аналоговият изход, пък аз съм си защитник на ЦРТ-тата от доста време насам...

• Автор
В такъв случай погледни този монитор... По-евтин е от твоя с около 20лв, дава по-голям ъгъл на видимост... И с една идея повече цветове (което не е голямо предимство...) Единствената разлика е в рефреш рейта - 2 на 5 мили секунди, но и това не е голяма разлика, имайки предвид, че честотата не е най-важното пре тфт за разлика от ЦРТ мониторите...

Само да кажа, че и твоето предложение е добро... Просто не съм им фен на Асус... Фен съм на определени модели, като 198S например... Дори и да вземеш избраният от теб монитор няма да сгрешиш... За монитори АСУС са добър избор, просто аз не съм им фен :)

И да кажа, че ДВИ изхода не е голям проблем, имайки предвид, че ЦРТ мониторите си работят без проблеми и с аналоговият изход, пък аз съм си защитник на ЦРТ-тата от доста време насам...

Много добро предложение, ще помисля по въпроса. Благодаря ти!

2х2 вата говорители срещу 2х1 ват, ама предполагам че си имаш колони, които са доста по-мощни от 2 вата :cant believe:

По принцип , реално 19" 4:3 имат 100кв.см(10x10см) повече работна площ от широкоекранните , което изобщо не е малка разлика . Точно и заради по-малката матрица широкоекранните(при еднакви инчове) имат по ниска цена .

Нямам нищо против wide-мониторите (и аз ползвам 22" широкоекр.) , но всеки си решава сам .

Успех.

Реално погледнато thejoro е прав, широкоекранните монитори блесват същински от 22" нагоре, като при 24" вече големината си личи, както и резолюцията, която съответно native е 1920х1200...а това е нещо различно!

ПП. От година и нещо ползвам 20" монитор wide и никога повече не бих се върнал на 4:3

Редактирано от pit (преглед на промените)

Реално погледнато thejoro е прав, широкоекранните монитори блесват същински от 22" нагоре, като при 24" вече големината си личи, както и резолюцията, която съответно native е 1920х1200...а това е нещо различно!

ПП. От година и нещо ползвам 20" монитор wide и никога повече не бих се върнал на 4:3

Пичове ! Вече е време за широк екран ! Ако имате широкоекранен ТВ и сте свикнали мн бързо,с монитора ще е лесно,забравете квадратните форми,те са вече отживелица,Та относно ASUS 198s еми те това е монитора,който като цена/качество/резолюция/време за реакция,визия ,търсих ама не намерих ! Ако сте ходили на кино скоро и сте добре с математиката,в което не се съмнявам изчислете съотношението на екрана на кино салона и същото с широкоекранния монитор ? За лека справка си отворете и оптичната физика :rolleyes::) И не случайно понятието размер на точката е мн важно ........за това колко виждат орлите да речем ??!? Мисля,че драгозов май е човека дето ги разбира,аз само допълвам !

По принцип , реално 19" 4:3 имат 100кв.см(10x10см) повече работна площ от широкоекранните , което изобщо не е малка разлика . Точно и заради по-малката матрица широкоекранните(при еднакви инчове) имат по ниска цена .

Нямам нищо против wide-мониторите (и аз ползвам 22" широкоекр.) , но всеки си решава сам .

Успех.

точното число е 71.18см2. И аз съм съгласен, че wide си заслужават парите. Доскоро бях с 4:3, сега съм с 16:10 и съм мн доволен, не усещам да съм загубил нещо. Успех

WIDE му е майката. Особено 22'+. Като цяло 16:10 формата губи като размер на матрицата ( 4:3 има по - широка видима площ), но при положение че мултимедия - филми, клипове и т.н. са широкоформатни все повече и повече, на екрана с по - малка видима площ ще видиш ПОВЕЧЕ от монитор 4:3.

• 4 седмици по-късно...

Правила за ползване на форумите 2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница или само с главни букви, се изтриват без предупреждение.

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.