Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Системна дискета за Win XP

Featured Replies

С бутон F2 се влиза в Recovery конзолата и там се иска системна дискета!

Как мога да си направя такава дискета ?

Редактирано от agj (преглед на промените)

Та къде казваш влизаш с F2 ??? Че аз на моя защо не мога да вляза в такава конзола !!! Аве защо не бъдете малко по подробни в описанието за да могат хората да ви помогнат от един път.

Отиваш на My Computer с десен бутон на флопито (A:) натискаш FORMAT , след това избираш Create an MS-DOS startup disk и цъкъш START !!!

• Автор
Отиваш на My Computer с десен бутон на флопито (A:) натискаш FORMAT , след това избираш Create an MS-DOS startup disk и цъкъш START !!!

Благодаря ! Това е начина както при Win 98 !

тук - > http://support.microsoft.com/kb/305595/bg е описан друг начин !?

Една и съща ли е създаденат дискета по двата начина или са две различни дискети и мога ли да възтановя с-мата с так създадените дискети !?

Благодаря ! Това е начина както при Win 98 !

тук - > http://support.microsoft.com/kb/305595/bg е описан друг начин !?

Една и съща ли е създаденат дискета по двата начина или са две различни дискети и мога ли да възтановя с-мата с так създадените дискети !?

Нищо няма да възтановиш с тази дискета, по добре се насочи към софтуер като Acronis True Image има предостатъчно изписано във форума по теми за възтановяване на ОС

http://www.kaldata.com/comments.php?id=271...onis+True+Image

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Нищо няма да възтановиш с тази дискета, по добре се насочи към софтуер като Acronis True Image има предостатъчно изписано във форума по теми за възтановяване на ОС

http://www.kaldata.com/comments.php?id=271...onis+True+Image

Ще стане , много пъти съм си оправял PC-то така !!!

Хубаво и как мислиш , че може да си направи Rescue Disk , като програмата е Shareware , демек той неможе да използва всичките функций !!!

Редактирано от Zinnoc (преглед на промените)

Ще стане , много пъти съм си оправял PC-то така !!!

Хубаво и как мислиш , че може да си направи Rescue Disk , като програмата е Shareware , демек той неможе да използва всичките функций !!!

Какво си оправял не те разбрах с тая дискета ??? Хайде не ме расмиваи моля за "добро утро" . Ами не знам как е Shareware ама аз я ползвам 100% без ограничения. Купуваш или търсиш из нета лекувана версия и си спестяваш много нерви. Та кой още се занимава с 1.44мб :)

Какво си оправял не те разбрах с тая дискета ??? Хайде не ме расмиваи моля за "добро утро" . Ами не знам как е Shareware ама аз я ползвам 100% без ограничения. Купуваш или търсиш из нета лекувана версия и си спестяваш много нерви. Та кой още се занимава с 1.44мб :)

1 - Имах 2 проблема , единият с твърдият диск , другия с ntoskrnl.exe файла , и си ги поправих от тази дискета !!!

2 - Мен си ме кефат дискетките и си ги ползвам !!! cool.gif

...

Hiren's BootCD

С бутон F2 се влиза в Recovery конзолата и там се иска системна дискета!

Как мога да си направя такава дискета ?

Това ли имаш предвид с F2?

При възникването на проблем със зареждането на Windows XP има няколко начина, които трябва да опитате, като в зависимост от сериозността на проблема, всеки един от тях може да помогне. Първият метод става с натискането на F8 при започването на зареждането на операционната система, при което се визуализира меню за избор на режима в който да се зареди тя. Опитайте да изберете Last Known Good Configuration и след това ако не стане пробвайте и със Safe Mode. Ако това не помогне идва ред на Automated System Recovery и дискетата, която съдържа информацията за възстановяване. За да използвате автоматичния метод на възстановяване, ще ви е необходим и инсталационният диск с операционната система. Необходимо е да рестартирате компютъра, да поставите дискетата във флопито и да заредите от инсталационното CD. На началния екран за кратко ще видите съобщение да натиснете бутона F2 за стартиране на ASR. Натиснете го и следвайте инструкциите за възстановяването на системата.

56450830ea5.jpg

http://www.pcworld.bg/?call=USE~home;&...aper&n=1047

• Автор

бутона F2 за стартиране на ASR

Да точно това имам впредвид !След като сложа СД с XP се появавява още в началото това съобщение!?

П.П . Не искаше да ми зарежда Windows- a а не исках да преинсталирам затова опитах от там но имах само дискета за 98 ! Оправих го но не разбрах как- дали си качи файловете от СД -то ..!? ... важното е че тръгна!

Б

Редактирано от agj (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.