Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клок на е6420

Featured Replies

Здравейте!Четох доста от форума и след няколко часа игра видях истинските възможности на на цялата система!Процесора спокойно ходи до 3,8Гхц(нямам хубаво охлаждане затова не съм пробвал повече)Понеже за секидневна работа не ми трябва голям клок оставих нещата така:

http://prikachi.com/files/109312h.jpg

От биоса настройките на видеото са турбо ,а на рамта са екстрийм!Не съм пипал таймингите.

И сега да ви попитам клок-а добър ли е или могат да се направят подобрения за по-голяма производителност,като промяна на тайминг-ите?

ПС Защо на дъното имам делител само от 6-8?Същото е и при рамта почва от 2,5 а на повечето които съм виждал е от 2,0 до 4,0.

Редактирано от djbibo (преглед на промените)

Здравейте!Четох доста от форума и след няколко часа игра видях истинските възможности на на цялата система!Процесора спокойно ходи до 3,8Гхц(нямам хубаво охлаждане затова не съм пробвал повече)Понеже за секидневна работа не ми трябва голям клок оставих нещата така:

http://prikachi.com/files/109312h.jpg

От биоса настройките на видеото са турбо ,а на рамта са екстрийм!Не съм пипал таймингите.

И сега да ви попитам клок-а добър ли е или могат да се направят подобрения за по-голяма производителност,като промяна на тайминг-ите?

ПС Защо на дъното имам делител само от 6-8?Същото е и при рамта почва от 2,5 а на повечето които съм виждал е от 2,0 до 4,0.

Не си писал каква ти е паметта и дъното,но мисля че tRAS можеш да го свалиш на 15,можеш да опиташ и 4-4-4-12(4-4-4-10),моята памет supertalent CL4 на шина333 върви на 4-4-3-8.А ако под делител на дъното имаш предвид множителя на процесора-това е възможния множител на твоя процесор.Относно клока-много добър е,още повече,както казваш, с не добро охлаждане.Тук пише повече за това какво може твоя процесор.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

• Автор
Не си писал каква ти е паметта и дъното,но мисля че tRAS можеш да го свалиш на 15,можеш да опиташ и 4-4-4-12(4-4-4-10),моята памет supertalent CL4 на шина333 върви на 4-4-3-8.А ако под делител на дъното имаш предвид множителя на процесора-това е възможния множител на твоя процесор.Относно клока-много добър е,още повече,както казваш, с не добро охлаждане.Тук пише повече за това какво може твоя процесор.

Памет-Kingston KTC1G-UDIMM ,Дънна платк Gigabyte GA-G33M-S2.Сега пробвах 4-4-4-12 ,но незапали!Свалих множителя на 2,5 и сега тръгна на 4-4-4-14!Мисля,че 14 е по-добре от 18 нали?Това беше интервала от време ,през което се запитва за информация?Иначе веднага усетих бързината :)Благодаря ти за съвета и четивото:)

Тествай за стабилност с Orthos! Тази система съм сигурен, че няма да е стабилна. Не знам защо повечето хора изпускат тази важна част от оверклока..... :)

Редактирано от zebo_dino (преглед на промените)

Памет-Kingston KTC1G-UDIMM ,Дънна платк Gigabyte GA-G33M-S2.Сега пробвах 4-4-4-12 ,но незапали!Свалих множителя на 2,5 и сега тръгна на 4-4-4-14!Мисля,че 14 е по-добре от 18 нали?Това беше интервала от време ,през което се запитва за информация?Иначе веднага усетих бързината :)Благодаря ти за съвета и четивото:)
Добре се справяш.Но зебо дино е прав за теста.Пробвай за стабилност,за да си спестиш бъдещи изненади.Дори и да намалиш малко клока,пак се справяш добре. cool.gifЕто ти още едно четиво за тайминги.

Редактирано от питон357 (преглед на промените)

Последната цифра (tRAS) е забавянето между целия цикъл. Затова е и най-голямото чилно. На някой места се казва, че нормално би трябвало да представлява сбора на предишните 3, но не е така. А ти като си задал 4-4-4-12 съм сигурен, че не си и барнал напрежението. За да работи на CL4 ще и трябва повече ток. И както казва zebo, машината няма да ти е стабилна в момента.

• Автор

Пуснах +0,2В още в началото.Сега ще тествам.Издъни се.Сега ще вдигна на 0,3.Кажете какво да правя ако пак се провали на теста?да вдигна от 14 на 18 ?

Нищо не ти е стабилно. Видеото на Turbo е възможно да ти прави проблем. Това ще го разбереш след някой 3DMark. За процесора най-лесно ще разбереш след Orthos. За паметта горе-долу Orthos ще каже, а тежката дума ще оставиш на някоя нова игра.

Като за начало върни всички настройки по default и направи оверклок само на процесора. Тествай с Orthos. После си клокни и паметта. Пак тествай с Orthos. След това пускаш 3D Mark 06, след него някоя нова игра и играеш на нея около час. Ако след всичко това компютъра не ти се рестартира, не изкарва сини екрани и не забива, може да си играеш с настройките още, като преди това си запишеш тези, за които знаеш, че са стабилни. Чак след това си играй с разните Turbo на видеото, с таймингите на рама и други. Успех.

Последната цифра (tRAS) е забавянето между целия цикъл. Затова е и най-голямото чилно. На някой места се казва, че нормално би трябвало да представлява сбора на предишните 3, но не е така. А ти като си задал 4-4-4-12 съм сигурен, че не си и барнал напрежението. За да работи на CL4 ще и трябва повече ток. И както казва zebo, машината няма да ти е стабилна в момента.
Сбора на две от тях + 2.Ти кажи кои две-ще пиша оценки... cool.gif
  • Автор

Ортос държи вече 50мин.Колко още трябва да го държа?попринцип засега не съм имал сини екрани!Играя CRYSIS i DIRT.утре давам всичко на дефулт и почвам отначало,но само да ви кажа не гоня рекорден клок.Според мен 2.8 ми напълно достатъчно :)

Сбора на две от тях + 2.Ти кажи кои две-ще пиша оценки... cool.gif

Ако не се лъжа трябва да е tCAS + tRCD (на първото и второто), но може и да бъркам.

Ако не се лъжа трябва да е tCAS + tRCD (на първото и второто), но може и да бъркам.
Утре баща ти във форума... :) Кокомил знае материала... ;)

Ортос държи вече 50мин.Колко още трябва да го държа?попринцип засега не съм имал сини екрани!Играя CRYSIS i DIRT.утре давам всичко на дефулт и почвам отначало,но само да ви кажа не гоня рекорден клок.Според мен 2.8 ми напълно достатъчно :)
Поне шест часа...
  • Автор

Имам още една питанка (със сигурност вече се изнервяте,но не е нарочно)Понеже делителят ми на рамта заема стойност от 2.5-3.0-4.0 как да направя съотношението 1:1 с ФСБ.При няколко твои поста(питон357) виждам шина 450 и рам 450.Пробвах,но не става.

• Автор
Делител 2.0B

Ами да ти кажа често и аз искам да го сложа делителя на 2.0 но минималното,което ми дава биоса е 2.5.

Не видях никъде инфо за дъното?

Подписът -

MB GB- G33M-S2

CPU Intel Core2Duo e6420@3,5Ghz

RAM 2x1Gb Kingston 800Mhz

VGA Asus En7600GT

HDD 320Gb Hitachi sata2 16mb

PSU 400W

Monitor Philips 220WS 22"

Евентуално можеш да опиташ с последния Биос за дъното ! Ако и с него не ти се появи делител 2.0 ... ами, така е орязан чипсета G33 :)

• Автор
Евентуално можеш да опиташ с последния Биос за дъното ! Ако и с него не ти се появи делител 2.0 ... ами, така е орязан чипсета G33 :)

Малко ме е шубе:) преди няколко седмици пробвах през уиндолс-а (имаше някаква програма за ъпдейт в цд-то) и така си замина дъното ;)Сега дръпнах 7б.Ако може да ми дадеш линк към най-разбираема и лесна статия за флаш,ще ти бъда много благодарен ;)

Флашнах го:) Вече имам делител 2.0.Благодаря ти:)

• Автор

Здравейте отново;)Процесора го стабилизарах на 3,2Гхз (400х8).Няколко дена подред,обаче се опитвам да стабилизирам рамта.При смяна на таймингите независимо какви са,максималната скорост на четене е около 6,5ГБ/с.При пуснат екстрийм на паметта,скороста се качва до 8,7ГБ/с.,но паметта е нестабилна.Има ли някакъв начин да запазя тази скорост или близка до нея(8,7),но системата да е стабилна,или направо да се насочаа към нови модули(видях,че един колега е достигнал 13ГБ/с).Ако трябва да взимам нови-какви да са те?

• Автор
Задай таймингите на 5-5-5-15 и пробвай делител 5/2. Ако работи на 1000Mhz не я мъчи повече. Ако не ... даваш друг множител или повече волтаж за да я стабилизираш.

Това получих.Явно толкова може.Май ще се наложи смяна.

114538N.jpg

Не всеки може да стигне до 13GB/s. И не всяка система има теоритичния шанс да го постигне. Не си завай парите. Пробвай това, което написах (след редакцията)... щото предишното (това, което си пробвал сега) не беше много добре...

• Автор

Резултата е малко по-добър,но на ортос издържа само 20сек :speak: при 1000мхз го пуснах за 10мин с 2-а отворени ортоса със 50% приоритет на всеки и не даде грешки.Някакви други предложения?

114552n.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.