Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Възстановяване на шрифтове

Featured Replies

Изтрих шрифтовете на уиндоуса . Има ли начин да ги възстановя от диска с уиндоуса.

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/b...2bde301026.mspx

То туй е за Виста, ама става и за XP, като щракнеш на файл и после на инстал new fonts, му задай да ти ги дръпне от диска. Мисля, че ще стане.

Ето ти още малко помощ: http://www.asenevtsi.com/ebooks/pc/ce140.htm

Редактирано от momolord (преглед на промените)

• Автор

http://windowshelp.microsoft.com/Windows/b...2bde301026.mspx

То туй е за Виста, ама става и за XP, като щракнеш на файл и после на инстал new fonts, му задай да ти ги дръпне от диска. Мисля, че ще стане.

Ето ти още малко помощ: <a href="http://www.asenevtsi.com/ebooks/pc/ce140.htm" target="_blank">http://www.asenevtsi.com/ebooks/pc/ce140.htm</a>

Като отворя папката с шрифтовете и отида на файл нямам инстал new fonts.

Няма ли някоя команда за Run, която да напиша при поставен диск и шрифтовете да се инсталират

Start => RUN => CMD => sfc /scannow (да възстановите оригиналните версии на файловете ползвани от Операционната Система - слагате инсталационния диск на Windows в оптичното устройство и всеки път при появата на диалогов прозорец натискате RETRY).

• Автор

Start => RUN => CMD => sfc /scannow (да възстановите оригиналните версии на файловете ползвани от Операционната Система - слагате инсталационния диск на Windows в оптичното устройство и всеки път при появата на диалогов прозорец натискате RETRY).

И така не става

1. Make a folder X:\WINDOWS\FONTS.NEW

2. Open Command Prompt and go to the i386 folder of your Windows XP CD-ROM.

3. Type: expand -r *.tt_ X:\WINDOWS\FONTS.NEW *.ttf

4. Type: expand -r *.fo_ X:\WINDOWS\FONTS.NEW *.fon

5. Type: expand DESKTOP.IN_ X:\WINDOWS\FONTS.NEW\DESKTOP.INI (this file makes the Fonts folder "special" with all the features).

6. Using Windows Explorer or My Computer, go to your WINDOWS\FONTS folder. (Do NOT go to Fonts from the Control Panel).

7. Copy all the files you see, and paste them into the WINDOWS\FONTS.NEW folder. Choose "No to All" when prompted to overwrite. (This step will ensure that all extra fonts that you or programs have added, will be available afterwards.)

8. Restart your computer into the Windows Recovery Console by booting with the Windows XP CD-ROM and pressing "R" in the Setup.

9. Go to X:\WINDOWS and type: ren FONTS FONTS.OLD

10. Type: ren FONTS.NEW FONTS

www.experts-exchange.com

Като се говори за шрифтове, може ли някой да ми каже от къде да сваля много от тях (такива които ги няма Windows)

• Автор

1. Make a folder X:\WINDOWS\FONTS.NEW 2. Open Command Prompt and go to the i386 folder of your Windows XP CD-ROM. 3. Type: expand -r *.tt_ X:\WINDOWS\FONTS.NEW *.ttf 4. Type: expand -r *.fo_ X:\WINDOWS\FONTS.NEW *.fon 5. Type: expand DESKTOP.IN_ X:\WINDOWS\FONTS.NEW\DESKTOP.INI (this file makes the Fonts folder "special" with all the features). 6. Using Windows Explorer or My Computer, go to your WINDOWS\FONTS folder. (Do NOT go to Fonts from the Control Panel). 7. Copy all the files you see, and paste them into the WINDOWS\FONTS.NEW folder. Choose "No to All" when prompted to overwrite. (This step will ensure that all extra fonts that you or programs have added, will be available afterwards.) 8. Restart your computer into the Windows Recovery Console by booting with the Windows XP CD-ROM and pressing "R" in the Setup. 9. Go to X:\WINDOWS and type: ren FONTS FONTS.OLD 10. Type: ren FONTS.NEW FONTS Ако можеш обясни това на разбираем Български език защото така не ми помагаш.

Редактирано от emka22 (преглед на промените)

Направи папка с името FONTS.NEW в C:\Windows

Постави инсталационния диск на Windows XP в оптичното устройство

Отвори конзолата (start => run => cmd) и навигирай до папката i386 (намира се в диска на WinXP) и изпълни следните команди:

expand -r *.tt_ C:\WINDOWS\FONTS.NEW *.ttf

expand -r *.fo_ C:\WINDOWS\FONTS.NEW *.fon

expand DESKTOP.IN_ C:\WINDOWS\FONTS.NEW\DESKTOP.INI - (това ще направи папката "Специална" с всички екстри)

Публикувано изображение

Отвори папката Fonts в C:\Windows, но не я отваряй през Control Panel-a а през Windows Explorer и копирай всички файлове който видиш там в папката FONTS.NEW (която създаде пак в C:\Windows).Когато те пита дали да презапише файловете избери No - така ще си спасиш шрифтовете добавени от различни инсталирани приложения.

Или пробвай с моите (оставил съм само необходимите с помощта на FontFrenzy и не съм включил скритите такива)

http://rapidshare.com/files/97230498/FONTS.zip.html

Рестартирай компютъра в Recovery Console.Виж как става:

http://sonic-bg.com/index3_recovery_console.html

Оттам влез в C:\WINDOWS и напиши ren FONTS FONTS.OLD (така ще преименуваш оригиналната папка FONTS на FONTS.OLD)

После пиши

ren FONTS.NEW FONTS (така ще преименуваш ново-създадената папка FONTS.NEW на FONTS)

Рестартирай и изтрий папката FONTS.OLD и виж дали проблема се е решил!

Ако ли не...може би ще е най-добре да преинсталираш!

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

Направи папка с името FONTS.NEW в C:\Windows

Постави инсталационния диск на Windows XP в оптичното устройство

Отвори конзолата (start => run => cmd) и навигирай до папката i386 (намира се в диска на WinXP) и изпълни следните команди:

expand -r *.tt_ C:\WINDOWS\FONTS.NEW *.ttf

expand -r *.fo_ C:\WINDOWS\FONTS.NEW *.fon

expand DESKTOP.IN_ C:\WINDOWS\FONTS.NEW\DESKTOP.INI - (това ще направи папката "Специална" с всички екстри)

Публикувано изображение

Отвори папката Fonts в C:\Windows, но не я отваряй през Control Panel-a а през Windows Explorer и копирай всички файлове който видиш там в папката FONTS.NEW (която създаде пак в C:\Windows).Когато те пита дали да презапише файловете избери No - така ще си спасиш шрифтовете добавени от различни инсталирани приложения.

Или пробвай с моите (оставил съм само необходимите с помощта на FontFrenzy и не съм включил скритите такива)

http://rapidshare.com/files/97230498/FONTS.zip.html

Рестартирай компютъра в Recovery Console.Виж как става:

http://sonic-bg.com/index3_recovery_console.html

Оттам влез в C:\WINDOWS и напиши ren FONTS FONTS.OLD (така ще преименуваш оригиналната папка FONTS на FONTS.OLD)

После пиши

ren FONTS.NEW FONTS (така ще преименуваш ново-създадената папка FONTS.NEW на FONTS)

Рестартирай и изтрий папката FONTS.OLD и виж дали проблема се е решил!

Ако ли не...може би ще е най-добре да преинсталираш!

Не става - въобще не може да зареди уиндоуса т.к. не намира някаква папка font....

На път съм да преинсталирам

Редактирано от emka22 (преглед на промените)

• 9 месеца по-късно...

Сестра ми си е играла с компютъра и ми е изтрила всички шрифтове-как мога да си върна оригиналните шрифтове на windows XP?

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Гръъъ... по-добри първо помисли как да се оттървеш от сестра си Публикувано изображение

Сестра ми си е играла с компютъра и ми е изтрила всички шрифтове-как мога да си върна оригиналните шрифтове на windows XP?

Една част е в C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386

Други има в C:\WINDOWS\system32\dllcache

Но не вярвам да са изтрити всички. Windows си възстановява тези, без които не може.

• 1 година по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.