Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за монитор Philips

Featured Replies

PHILIPS 190S8FB

Диагонал на екрана 19 inches

Резолюция 1280 x 1024

Ергономичност TCO03

Контраст 800:1

Технология на матрицата TN

Консумация на енергия 36 Watt

Динамичен контраст 3000:1

Цветове 16,70 Mio.

Време за реакция 5 ms

Захранване internal

Възможност за закачане на стена yes

Смяна на наклона yes

Входове за сигнал 2

Цвят на корпуса black

Хоризонтален ъгъл на видимост 5:1 176

Вертикален ъгъл на видимост 5:1 170

Разстояние между точките 0

Яркост 300 cd/qm

Размери 424 x 417. x 210.8 mm

Тегло 4,8 kg

Струва 380лв. Какво ше кажете за този модел, има ли някой по-добър за такава цена , може и да не е Philips, много ще ви бъда благодарен за съветите. И вярно ли е това че wide дисплеите не са много добри, и ако да защо? Аз гледам че цените им са по-ниски

post-102627-1204903948_thumb.jpg

Редактирано от anton_ant (преглед на промените)

Моя съвет е да си вземеш широкоекранен. Ето един подходящ ASUS VW198S . Има малки недостатъци, но за ацената от 350 лв. е перфектен.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

За тези пари Philips-a е оптимален вариант , изобщо не се чуди.

Щирокоекранните имат предимство от 22" и нагоре , 19" wide има 10x10см. по малко видима площ от същия 4:3 формат.

Успех .

.....

И вярно ли е това че wide дисплеите не са много добри, и ако да защо? Аз гледам че цените им са по-ниски

При близки параметри на матрицата разликата е единствено в пропорциите. И всъщност ти сам трябва да решиш от какъв монитор имаш нужда ? Опитай да поработиш и/или поиграеш на един широкоекранен и си отговори на въпроса сам.

Широкоекранните са точно направено за HDTV филмите но са удобни за чертожни програми например ако искаш отстрани да ти са палетите с инструментите. Както и в графините програми, там също можеш да използваш мястото от страни за разполагане на допълнителни неща. Както е в други случаи. Но пробвай и си реши сам :)

За тези пари Philips-a е оптимален вариант , изобщо не се чуди.

Щирокоекранните имат предимство от 22" и нагоре , 19" wide има 10x10см. по малко видима площ от същия 4:3 формат.

Успех .

Като цяло може и да си прав, но специално този модел на асус е страхотен за парите си... Искам също да кажа, че вкъщи съм с 19" CRT WievSonic P35F, и имах честта да се запозная с един друг модел Асус, пак 19", широкоекранен... Дори и да ги има тези 10х10 см.(а тях ги има) те не се забелязват... Честно казано очаквах монитора да е по-малък, но той се оказа достатъчно голям даже ми хареса картината му (а това рядко се случва с ТФТ монитори). Препоръчвам ти ASUS VW198S... Няма друг 19" монитор на тези пари, който да може да ти предостави такава резолюция... Качеството на картината му също не е никак лошо, демонстрираха ми го в един магазин, защото се поинтересувах... И аз съм фен на Филипс, но за 19" монитор - ASUS VW198S е монитора...

Успех :)

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор
Като цяло може и да си прав, но специално този модел на асус е страхотен за парите си... Искам също да кажа, че вкъщи съм с 19" CRT WievSonic P35F, и имах честта да се запозная с един друг модел Асус, пак 19", широкоекранен... Дори и да ги има тези 10х10 см.(а тях ги има) те не се забелязват... Честно казано очаквах монитора да е по-малък, но той се оказа достатъчно голям даже ми хареса картината му (а това рядко се случва с ТФТ монитори). Препоръчвам ти ASUS VW198S... Няма друг 19" монитор на тези пари, който да може да ти предостави такава резолюция... Качеството на картината му също не е никак лошо, демонстрираха ми го в един магазин, защото се поинтересувах... И аз съм фен на Филипс, но за 19" монитор - ASUS VW198S е монитора...

Успех :)

Питах за тези wide защото не веднъж чувам изказвания че не са никак подходящи за игри, а пък че и размазвали много често картината, та дори и десктопа изглеждал малко размазан настрани ???

Питах за тези wide защото не веднъж чувам изказвания че не са никак подходящи за игри, а пък че и размазвали много често картината, та дори и десктопа изглеждал малко размазан настрани ???

За старите игри не са много подходящи, защото тези игри не поддържат widescreen. Но за 90% от тези игри има начин да се подкарат на widescreen нормално. - eто как.

А за размазването ... ако е много голям пиксела и е ниска честотата на опреснение, да, но на новите модели това не се получава.

Пиши какво ще правиш на този монитор. То коквото и да е различно от БТВ, Канал 1, Диема = 3/4 - по-добрия вариянт е Widescreen. Според мен бъдещето е в широкоекранните монитори!

Така е, защото американците налагат този стандарт. При положение, че вече почти нищо не се снима в 4:3 ... няма бъдеще са този вид монитори/телевизори.

• Автор
Пиши какво ще правиш на този монитор.

Еми ше се играят отвреме на време игрички ( Need for speed MW, Quake4) от тоя род. Съшо гледам и много online телевизия, филми по-рядко гледам на компа предпочитама на тв-то да ги гледам.

Въпрос на време е и телевизиите да станат широкоекранни. Дане излъжа някой, но към 2010 ще има преход - какъв незнам!

• Автор
За старите игри не са много подходящи, защото тези игри не поддържат widescreen. Но за 90% от тези игри има начин да се подкарат на widescreen нормално. - eто как.

А за размазването ... ако е много голям пиксела и е ниска честотата на опреснение, да, но на новите модели това не се получава.

Мерси за сайта , но не мога да се оправя там. Има ли начин да се подкара например Microsoft Train Simulator, и ако може да ми дадете линкче как става :rolleyes:

Е точно тая игра ... май няма как да стане. Мен ме дразни че в тоя сайт има картинка на CS 1.6 от 4:3 на 16:9, но липсва информация за метода на модване ... И май липсва и за други игри ...

Всъщност всички заглавия в червено нямат описание ...

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Ама и аз съм един играч. Видя се колко старателно съм търсил widescreen резолюцията ...

• Автор

Аз обаче сега пак разгледах мониторите и гледам че широкоекранните (за тези пари които отделям аз) нямат DVI вход, а пък Филипса има. Можете ли да ме свветнете какви дава DVI-то.

Това е всичко на всичко само интерфейс... В крайна сметка ЦРТ мониторите нямат цифров вход, пък си работят... Производителите на видеокарти предлагат преходник редом с картата... тъй, че няма голям проблем... Виждал съм как работят тези монитори и мога да ти кажа, че DVI изхода е без значение...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.