Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Десет от най-забележителни кътчета на планетата

Featured Replies

Читателите на списание Askmen са избрали десетте най-забележителни обекта от Световното наследство на UNESCO, съобщава Ройтерс. Всички културни и природни паметници в списъка са 851.

showimgphpfilenameoo467do4.jpg

1. Стоунхендж, Англия

Праисторически монумент в графство Уилтшир, Стоунхендж отдавна провокира въображението на учени и туристи със своя произход. Според някои изследователи монументът е бил построен от вещици и е използван за извършване на тайнствени ритуали. Според други е бил издигнат от извънземни туристи. И в двата случая археолозите вярват, че причудливото творение датира от 2200г.пр.Хр., като строежът е завършен за 3000 години.

showimgphpfilenamezx500nw5.jpg

2. Чичен Ица, Мексико

Шедьовър от пре-колумбова Америка построен от Маите, Чичен Ица са намира в Юкатан и е мястото, което първите изследователи са вярвали, че съхранява изгубеното злато на Елдорадо.

showimgphpfilenamezx500um1.jpg

3. Старият град в Йерусалим

Свято място за евреи, християни и мюсюлмани, около Йерусалим винаги е витаела мистична аура. В града има повече от 220 исторически паметника, сред които великолепната джамия от 7ми век, построена на мястото на разрушения по римско време соломонов храм, Стената на плача, и гробницата в която е бил положен Христос преди да възкръсне.

showimgphpfilenamezx500mc8.jpg

4. Рапа Нуи, Великденския Остров

Великденският Остров или Рапа Нуи, е полинезийски вулканичен остров, пазен от огромните каменни Маои, странни статуи тежащи стотици тонове и високи по 20м. Освен Маоите, на острова живеят около 3000 души.

showimgphpfilenamezx500oy7.jpg

5. Ватикана, Италия

Град перла, разположен в сърцето на Рим с население от 900 жители. Ватикана е собственост на Папата. Туристите задължително трябва да се снимат до Апостолическия Дворец, Сикстинската Капела, да видят фреските на Микеланджело и стаите на Рафаело.

showimgphpfilenamezx500nm4.jpg

6. Пирамидите в Гиза, Египет

Издигащи се от пясъците в покрайнините на Кайро, пирамидите са последното останало от Седемте чудеса на античния свят. Древният некропол се състои от пирамидите Куфу, Кафре, Менкауре и Великия сфинкс.

showimgphpfilenamezx500ic0.jpg

7. Историческият център на Петербург, Русия

С живописни речни канали, мостове и кули, старият център на Петербург наистина би спрял дъха не само на японските туристи. Построен от Петър Велики стените на старата руска столица пазят Адмиралтейството, Зимния дворец, Мраморния палат и Ермитажа.

showimgphpfilenamezx500nq2.jpg

8. Национален парк Евърглейдс, САЩ

Евърглейдс е огромно субтропическо блато в южна Флорида. В парка има впечатляващо многообразие от растителни и животински видове. Все пак, Евърглейдс е най-известен със своите алигатори.

showimgphpfilenamezx500db2.jpg

9.Аламбра, Испания

Величествен дворец на границата на Гранада, Аламбра в бил резиденция на мавританските крале, а сега е един от най-впечатляващите открити музеи на ислямска архитектура в света.

showimgphpfilenamezx500rd6.jpg

10.Парижката Света Богородица, Франция

Парижката Света Богородица със своите причудливи водоливници, готически кули и прозорци от цветно стъкло е катедрала въплъщаваща характерното за френската столица историческо очарование.

Източник: Дневник

Браво, Много ми хареса!!!

На някой от местата искам да отида!

Мда много са красиви, имах шанс да отида на Парижката Света Богородица, Франция

ама съм заспала в рейса и г-жата не ме е събудила и отишли без мене, бях 4 клас и още ме е яд

Мда много са красиви, имах шанс да отида на Парижката Света Богородица, Франция

ама съм заспала в рейса и г-жата не ме е събудила и отишли без мене, бях 4 клас и още ме е яд

Красива е. И голяма.

Иначе за Стоунхендж в Англия, колкото познати имам, които са ходили са леко разочаровани. Тръгнали много надъхани, но нещо не им е харесало.

Иначе за Мексико, Йерусалим, Санк Петербург и Великденските острови съм много навита. ;) Ако има кой да ме заведе - тръгвам веднага :P

Чуден списък! Ама много ми се иска да бяха включени и гробницата с теракотената армия на император Цин в Китай, и Анкор в Камбоджа.

Чуден списък! Ама много ми се иска да бяха включени и гробницата с теракотената армия на император Цин в Китай, и Анкор в Камбоджа.

Още доста неща могат да се включат. Но май са избирали сравнително по-известните и не чак толкова трудно достъпни.

Нещо ми се струва, че са пропуснати доста интересни места. Все пак и тези си заслужават посещението. Аз съм първо за Рапа Нуи, Великденския Остров и Чичен Ица, Мексико. Кога тръгваме biggrin.gif ?

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Нещо ми се струва, че са пропуснати доста интересни места. Все пак и тези си заслужават посещението. Аз съм първо за Рапа Нуи, Великденския Остров и Чичен Ица, Мексико. Кога тръгваме biggrin.gif ?

С тебе съм навита навсякъде (мале, как прозвуча). biggrin.gif

Поне да има с кого да си лафи човек - ако искаш от мен организацията, от тебе парите biggrin.gif

Deal? :)

а-ха, точно така прозвуча :) , надявам се че имаш чисти намерения, ма като те гледам как бързо разпредели функциите "организация и пари" ме съмняваш нещо ахахах ;)

Иначе аз съм много за пускане с нещо с колела по това място:

http://e-vestnik.bg/1960

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=27150 (нещо снимките ми се губят)

Бтв, точно това място не се различава много от Румъния и по точно пътя Зегед - Калафат, къф ужас само! Трябва да си спретнем и противоположна тема със сигурност.

След като гледах The painted veil, още повече се засили желанието ми да отскоча и до Китай и околностите:

http://www.2mko.com/img/PROGRAMI/BIG_CHINA...84596079252.jpg

http://architecture.myninjaplease.com/wp-c.../04/china_1.jpg

http://farm1.static.flickr.com/133/3316189...99dbdab1d_o.jpg

и тук задължително (Мачу Пикчу):

http://777.flirt4i.com/images/wonders/machupikchu.jpg

http://okolosveta.com/art_pic/107_1.jpg

ех, айде другият път (дано дано) вече от лични впечатления :)

а-ха, точно така прозвуча ;) , надявам се че имаш чисти намерения, ма като те гледам как бързо разпредели функциите "организация и пари" ме съмняваш нещо ахахах :)

А, чисти са ми помислите, чисти са :)

Не се притеснавай.

Иначе, Китай...да. Определено има какво да се види и винаги ще има нещо, което си пропуснал.

Винаги ще има нещо, което да пропуснеш.

Виж дори България е толкова малка като територия, а имаме сума ти интересни места. Какво остава за 9 596 960-те Китайски квадратни километра :huh:

• 8 месеца по-късно...

Даммм страхотен списък със забележителности.Абе то и да искаме не можем да споменем всички интересни места по света, има толкова много че както казват - свят да ти се завие :) Имам огромно желание за пътешествия и ако имах възможност бих отишла на абсолютно всички тез места cool.gif

• 3 месеца по-късно...

Стоунхендж, Англия – не е това което човек очаква. Била съм на много по красиви места.

Старият град в Йерусалим – тук определено искам да отида

Национален парк Евърглейдс, САЩ – Определено си заслужава да се посети. Даже имам снимка с бебе алигатор. Големите не са много любвиобвилни. Едната им екскурзия е с Airboate. Лодките вървят по вода и по суша, а дърветата мисля ги наричаха „ходещи” защото корените им са буквално от вън. Най интересното при тях е че виреят както в сладка така и в солена вода.

Парижката Света Богородица, Франция – това е място, което си заслужава човек да посети, както и останалия Париж.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.