Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко проблема с XP

Featured Replies

Така. Сега ще обясня малко по-подробно.

Взех си лаптоп Fujitsu-Siemens Esprimo V5505. Без операционна система.

Реших да инсталирам XP обаче се сещате за проблема със сата дисковете...

След като изчетох цял куп форуми разбрах, че трябва да деактивирам AHCI режима. Така успях да инсталирам Windows XP SP2 ETHO February 2008. Обаче проблем - не ми дава да инсталирам сата драйверите. По никакъв начин, а без тях не мога да използвам AHCI режима - лаптопа забива. Така се научих да си вкарам сата драйвера в инсталацията на ХР (да живее nLite!). За база използвах посочения уин и даже си вкарах SP3 и си настроих unattended install. Всичко мина перфектно обаче - няма звук. Не разпознава звуковата карта (Conexant заедно с модема). Като инсталирам драйверите ми пише, че не намира такова устройство. В Device Manager ми дава неразпознато PCI устройство. Никакви драйвери не ми вършат работа. Направих си нов диск с вградени драйвери за аудиото и модема. Инсталирах, диска към лаптопа ми дава, че драйверите за аудито са инсталирани, но пак няма звук и не разпознава устройството. Реших, че може да е от интегрирания SP3 и си направих диск от посочения уин само с добавени сата драйвери. Инсталира се и звука си тръгна! Браво на мен! :)

Обаче ето го другия проблем - пиша на кирилица обаче всички надписи на кирилица излизат или със странни символи, или с "?". Това се случва на кирилизираните програми. Нищо не го оправя. Пробвах даже да си кирилизирам уина и пак същото - кирилизацията си работи, но програмите - не. В крайна сметка отново се разрових във форумите и разбрах какъв е проблемът - трябва да задам от Control Panel->Regional Settings->Advanced->language for non-Unicode programs - Bulgarian. Чудесно! Обаче нямам такъв таб (Advanced)!!! Изглежда проблемът е в самия уин, тъй като и на предните инсталации забелязах този проблем, но реших първо да си оправя хардуерните проблеми. На другия комп съм с версията на ЕТНО от септември 2007 и няма такива проблеми.

Въпросът ми е - може ли тази бъркотия да се оправи без преинсталиране с друг уиндоус, че вече 6 пъти преинсталирам?

Ако имате някакви предложения за друг начин на справяне с предните проблеми, моля пишете!

Сори за дългия пост и мерси!

Редактирано от peterx (преглед на промените)

• Автор

Пробвай с програмата CYRA 1.6

http://myasnick.wordpress.com/cyra/

PS: Твърде съм против такива самоделки и релийзи! cool.gif

Мерси за съвета, пробвах, но не стана. Май ще си инсталирам стария уин.

Явно звуковата карта е High Definition Audio, а за да се инсталира драйвера и да има звук трябва да се добави UAA (Universal Audio Architecture).

Трябва ти една от тези две кръпки Microsoft Hotfix KB888111 и KB835221. Но има един проблем тези кръпки не работят при SP 3.Единственият начин да се инсталира при такъв случай драйвера, като преди това си екстрактнал в една папка архивите от въпросната кръпка и през Device Manager-a използваш ръчно инсталиране на драйвера до тази папка.

fa4d897033ec8a90.JPG

Все пак ако искаш да използваш на лаптопа си SP 3 ще ти дам на лично линк за такъв с интегрирани драйвери.

Мерси за съвета, пробвах, но не стана. Май ще си инсталирам стария уин.

Ако нямаш някое от т.н. студентски или корпоративни версийки, взими си изтегли една, гледай да е непипано или поне малко :P И я направи за седми път инсталацията. Тоя натурален САТА режим не ти трябва, нито помага или пречи на производителността. Прости го включи на ИДЕ, слагай драйверите и си гледай кефа и живота ;)

Добрият стил на професионалния инсталатор на ИунХП предполага още при инсталацията да му се зададат всички регионалните настройки cool.gif Това беше опит за шега, не се сърди laugh.gif

... Тоя натурален САТА режим не ти трябва, нито помага или пречи на производителността. Прости го включи на ИДЕ...

И това ли беше част от опита за шега?

• Автор

Благодаря за помщта!

Аз вече преинсталирах за 7 път с по-старата версия на уина. Сложих си всички драйвери и след това ъпдейтнах до SP3. Сега всичко си е ОК!

Един въпрос: мернах някакъв DirectX 10 за ХР. Нещо да ми кажете за него, защото доколкото знам оригиналната версия 10 е за Виста?

И не се сърдя :)

Редактирано от peterx (преглед на промените)

Един въпрос: мернах някакъв DirectX 10 за ХР. Нещо да ми кажете за него, защото доколкото знам оригиналната версия 10 е за Виста?

Ето тук има някакава Alfa версия, ама е самоделка и не се знае колко може да оплете нещата

А до колкото знам официално това няма да се случи, защото кой ще купи Vista , ако има опции за DriectX 10 за XP.

Виж тук

• 6 месеца по-късно...

Само не мога да разбера откъде да си дръпна тези SATA дрижери с които да си patch-на инсталацията на XP-то.

Разбира се, че може да се подкара DirectX 10 на Windows XP.

Друг е проблемът, че стане ли това, започват съдебните процеси.

А Microsoft не обичат дребни риби да им показват колко нескопосана и

нахална е маркетинговата им стратегия.

Относно лаптопите. Повечето нови лаптопи, около 2 годиши са в съдружие с Microsoft

и техния прибързан шарен бълвоч наречен Windows Vista. Заради някакъв си

DirectX 10, който , видите ли, не можел да се осъществи за Windows XP. Еми как ще може!?

При такава маркетингова стратегия утре ще ми кажат, минавай на Windows Glista.

Защото на Vista и XP няма да може да имаш поддръжка на HDA 96/24 звук.

Те просто технически не могат да тръгнат на Vista и XP. Но защо?

Ами... защото така!

Същия проблем е и с прословутия DirectX 10 за Win Xp.

такива са проблемите и с SATA, RAID и HD Аудио поддръжката. Защо да допълват XP,

като спокойно могат да лъснат една нова операционна система.

Хората не се интересуват от това какво им се предлага, а как им го предлагаш.

Лъскаво и шарено, с функция сутрин да ти казва колко си красив... ако може.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.