Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ:Програма за копиране на защитено CD

Featured Replies

Благодаряви много но и двете програми него раскодирват.Стига до 78% и прекъсва

Редактирано от xameleon (преглед на промените)

За момента най-добрата програма за копиране на защити си остава Alcohol 120%. CloneCD беше лидерът до едно време, макар че все пак си остава доста добра програма.

1) Тегли се и се инсталира Alcohol 120%.

2) Тегли се и се разархивира ClonyXXL (258KB).

3) Стартира се ClonyXXL и се сканира диска, за да определи програмата каква защита има.

4) Стартира се Alcohol 120% и се създава image файл (Image making wizard), като от полето долу се избира защитата, която ClonyXXL е докладвала.

5) Създава се image файл-а.

6) Слага се празно дискче и се използва Image burning wizard, за да се запише диска.

Разбира се зависи много и какво устройство се използва за четене. Софтуерът е само върхa на айсберга. Не всяко устройство може да чете и пише дадена защита. При четене доста устройства се справят, някои бързо, други нормално, трети много бавно (четене на 2Х скорост например) и не всички устройства могат да записват защитите. Двете марки, които по принцип се справят добре с копиране на защитени дискове са Plextor и Lite-On.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

За момента най-добрата програма за копиране на защити си остава Alcohol 120%. CloneCD беше лидерът до едно време, макар че все пак си остава доста добра програма.

1) Тегли се и се инсталира Alcohol 120%.

2) Тегли се и се разархивира ClonyXXL (258KB).

3) Стартира се ClonyXXL и се сканира диска, за да определи програмата каква защита има.

4) Стартира се Alcohol 120% и се създава image файл (Image making wizard), като от полето долу се избира защитата, която ClonyXXL е докладвала.

5) Създава се image файл-а.

6) Слага се празно дискче и се използва Image burning wizard, за да се запише диска.

Разбира се зависи много и какво устройство се използва за четене. Софтуерът е само върхa на айсберга. Не всяко устройство може да чете и пише дадена защита. При четене доста устройства се справят, някои бързо, други нормално, трети много бавно (четене на 2Х скорост например) и не всички устройства могат да записват защитите. Двете марки, които по принцип се справят добре с копиране на защитени дискове са Plextor и Lite-On.

:) Много точна и изчерпателна информация ;)

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Прочетох много внимателно всичко написано до тук, но не можах да се справя по никакъв начин. Имам един диск English Grammar in Use и не мога да го копирам. Не дава никакво съобщение за грешка, но като поставиш ментето диск не иска да стартира програмата и го познава. Какво бих могла да направя още. Пробвах с Clone CD, Alcohol 102%, Blindwrite, като преди това установява, че има защита 6 черепа. Не се получава и това е. Някои може ли да помогне? :)

Каква точно защита докладва ClonyXXL (име)?

С ClonyXXL дава SecuROM "new" и 6 черепа. Проверих и с Alcoholer, пак дава същото, SecuROM v.4.77.00.0028. А записвачката ми е LITE-ON. Но не е от нея щото пробвах на още 2 записвачки и пак не иска да тръгне. Иначе диска се записва прекрасно и докрай. :speak:

Редактирано от dani101 (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Знам че темата е стара,но все пак смятам,че тук ще ми отговорят най точно.Имам СД което е с уиндолс на него но както и да е това не от значение.Ком-ра не иска да ми го копира поради някаква си грешка в която пеше,че един от файловете е corupted и реших да пробвам с CloneCD тя го копирва но тъй като не съм много навътре с нещата искам да попитам не може ли да ги копира както са си на диска ,а не да ги прави IMAGE файлове.Има ли начин да копирам но да не са като IMAGE файлове :speak:;):ill:

Знам че темата е стара,но все пак смятам,че тук ще ми отговорят най точно.Имам СД което е с уиндолс на него но както и да е това не от значение.Ком-ра не иска да ми го копира поради някаква си грешка в която пеше,че един от файловете е corupted и реших да пробвам с CloneCD тя го копирва но тъй като не съм много навътре с нещата искам да попитам не може ли да ги копира както са си на диска ,а не да ги прави IMAGE файлове.Има ли начин да копирам но да не са като IMAGE файлове :);) ;)

И какво те бърка после да си запишеш имидж файла на диск обратно и да го изтриеш от папката където е съхранен. Така се гарантира копиране 1:1.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
' date='29 ноември 2006 - 17:54 ' timestamp='1164812055' post='383505']

Тогава провери съдържанието на CD-то с IsoBuster или CDCheck дали не ти е прецакан диска...и пробвай да го копираш с тях ;)

Здравейте, аз също имам подобен проблем с едно DVD - когато ми го дадоха ме предупредиха, че е копирано и няма да мога сама да го презапиша. Е... аз го презаписах, но на VHS, а сега искам да си го копирам на DVD през компютъра. Проверих кодирането през алкохолера и клони, но понеже не съм съвсем наясно с програмите не успях да проверя как е кодирано видеото. Препрочитах форума и стъпка по стъпка правех всичко по-горе описано, но без резултат sad.gif

Диска го записвам през нерото и алкохолера до 75% и ми дава грешка. Сега го проверявам със CDCheck и от половин час стои на 56% изписа ми в прозорчето на статуса, че има три грешки:

Kind Type File Message

error win32 E:\VIDEO_TS\VTS_01_0.BUP Data error(cyclic redundancy check). (code 23)

другите грешки са със същите съобщения.

До като пишех поста си програмата ми изведе нов прозорец със съобщение че процесът е завършен и ми извади автоматично диска от устройството.

Това е последното съобщение:

Info

- date: 20.9.2009 a.

- process: Check

- source: E:\VIDEO_TS\

- source volume label: SVATBENO_TARGES

Basic statistics

- time elapsed: 00:54:46

- overall transfer [kB/s]: 774

- folders processed: 1

- files processed: 10

- source bytes read: 2,42 GB (2 604 935 168 bytes)

- source average transfer [kB/s]: 5 603 (4X)

- source clean transfer [kB/s]: 7 752 (6X)

Errors

- errors: 4

- warnings: 0

- other: 1

А от тук нататък какво трябва да направя??? :cool:

Надявам се че някой все ще успее някак си да ми помогне :)

Ръководейки се от помощника на програмата, реших да дам Recover и цяла нощ компютъра ми беше включен за да може програмата да работи. Вече е на 55% от възстановяването, но за някои файлове ми докладва грешка с код 90, а за други грешка с код 91

90 = сектор нечетлив

91 = сектор изчакване

Мога ли да се надявам да добри резултати?

Здравейте и от мен, днес дойде в училище един симпатяга и пита дали ще купуваме дискове за бала, които ще струват по 80 лв парчето. Те били кодирани и можело само да се четат без записват -каза той. Искаме да минем тънко само с 1 и след това да копираме и му казахме да дойде другата седмица, дали ще мога да се справя с програмите изброени от вас в темата или да поръчваме всички ?

Редактирано от w1n3r (преглед на промените)

Здравейте и от мен, днес дойде в училище един симпатяга и пита дали ще купуваме дискове за бала, които ще струват по 80 лв парчето. Искаме да минем тънко само с 1 и след това да копираме и му казахме да дойде другата седмица, дали ще мога да се справя с програмите изброени от вас в темата или да поръчваме всички ?

Не би трябвало да има проблем да се копира. С Nero или друга програма.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.