Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръчайте упражнения за коремни мускули и леко отслабване

Featured Replies

ЗДравейте. Аз съм на почти 16години(без 2-3 месеца) и съм леко дебел с корема...... Като бях по малък 4-5-6-7 клас ходех на баскетбол 2-3пъти в седмицата бях в перфекна форма, никога не съм бил пълен, или закръглен, но в 8клас почнах яко чипсове сладки глупости и т.н.(главно защото бях с счупен крак за 3месеца с гипс..). До началото на 9ти клас бех качил 10тина кила а си бех същата височина най-много 1-2см да съм дръпнал... та оттогава започнах фитнес 4-5 месеца почти всеки ден когато можех, ама съм тренирал единствено за гръб,раце и рамене и крака малко(дигам 80кг. 5х от лежанка, ама права едвам 40коремни2х20(5сек почивка)). И сега в момента съм 86кила 184см., и искам да си оправя корема без да ходя на фитнес, защото трябва се стегна малко в училище, а лятото заминавам и нямам никакво време..... Ако може да ми кажете някакви ефикасни упражнения само за корем, за да мога поне да си изчистя мазнинките пъ по нататък ще се тренирам по здраво. Само не ми казвайте коремни, защото няма никакъф ефект, мисля че ги правя правилно сека вечер по 40 и няма кой знае какъф резултат от 1месец някъде(можеби ако пробвам с някакви тежести ма незнам как да ги държа и какви сериики да правя..) моля кажете нещо което наистина ще помогне ;) .

Само ше допълня, че и в момента си ям чипсове и сладки глупости, и ако може да не ми се налага да ги спирам..(шото се депресирам мно мноо :P )

Редактирано от lpa (преглед на промените)

ЗДравейте. Аз съм на почти 16години(без 2-3 месеца) и съм леко дебел с корема...... Като бях по малък 4-5-6-7 клас ходех на баскетбол 2-3пъти в седмицата бях в перфекна форма, никога не съм бил пълен, или закръглен, но в 8клас почнах яко чипсове сладки глупости и т.н.(главно защото бях с счупен крак за 3месеца с гипс..). До началото на 9ти клас бех качил 10тина кила а си бех същата височина най-много 1-2см да съм дръпнал... та оттогава започнах фитнес 4-5 месеца почти всеки ден когато можех, ама съм тренирал единствено за гръб,раце и рамене и крака малко(дигам 80кг. 5х от лежанка, ама права едвам 40коремни2х20(5сек почивка)). И сега в момента съм 86кила 184см., и искам да си оправя корема без да ходя на фитнес, защото трябва се стегна малко в училище, а лятото заминавам и нямам никакво време..... Ако може да ми кажете някакви ефикасни упражнения само за корем, за да мога поне да си изчистя мазнинките пъ по нататък ще се тренирам по здраво. Само не ми казвайте коремни, защото няма никакъф ефект, мисля че ги правя правилно сека вечер по 40 и няма кой знае какъф резултат от 1месец някъде(можеби ако пробвам с някакви тежести ма незнам как да ги държа и какви сериики да правя..) моля кажете нещо което наистина ще помогне :rolleyes: .

Само ше допълня, че и в момента си ям чипсове и сладки глупости, и ако може да не ми се налага да ги спирам..(шото се депресирам мно мноо ;) )

http://www.tialoto.bg

http://www.doctorbg.com

http://www.health.bg

Спирай чипса и сладкото: потърси в интернет за НВД (ниско въглехидратна диета).

Ако имаш възможност, прави кросчета поне 2-3 пъти седмично. Иначе с преси няма да направиш нищо, за пресите са ми казвали, че само оформят коремните мускули. И не да те плаша, но натрупванията по корема се махат най-трудно.

Успех!

За "кормни мусколи и леко отслабване" не знам да са измислили по-надеждно и просто нещо от коремните преси.

И без да намалиш калориите няма начин просто да накараш тялото си да "изгори" мазнините около талията.

Ако ти пречат най-добре се стегни. Начинът е известен - намаляване на калориите, вземане на някакъв фатбърнър и много коремни преси, не само по 40 на тренировка.

Редактирано от universum (преглед на промените)

Без значение дали искаш да се стягаш или да отслабваш тия чипсове нямат място в храненето ти, не ти дават никакви полезни хранителни в-ва. Сами по себе си коремните преси няма да изгорят мазнините около талията - те само оформят коремните мускули. Ако искаш "плочки" трябва да минеш на ниско въглехидратна диета и да започнеш да практикуваш някакъв спорт успоредно с фитнеса с аеробен характер. Ако имаш време и условия бягай поне 3 пъти в седмицата по поне 20 мин. Консултирай се с фитнес-инструктор ако ще приемаш хранителни добавки. По мое мнение задължително витамини и Л-карнитин, но все пак се консултирай с подходящ човек. Въоражаваш се с воля и търпение и променяш начина си на живот - двигателна активност, хранене, спане...

• Автор

Ми аз специално казах, че няма как да ходя на фитнес, то е ясно че просто като ходиш и тренираш ще стане номера, ама... Въпроса ми беше какви опражнения да правя в къщи, или където и да е, но да не отнемат толкова време, също ще добавя, че не искам диети защото не искам да си намалявам теглото, а просто да се стегна малко само в една определена област. И както казах, когато започнах фитнес бях в лоша форма, но не съм спазвал никфи диети даже си ядох сладки работи честичко, пъ отслабнах и то много(с изключение на корема(нормално защото не съм тренирал за корем)).. Та добре ще тичам, по 2-3 пъти седмично...И по колко коремни да правя всеки ден за да има смисъл, имам тежести може да ги ползвам, ама се колебая защото съм чувал, че ще си прецакам гърба и ше иам болки в кръста нещо такова... Айде дано някой каже нещо полезно :) .

Е, ти искаш чудеса...Аз си позволявах да ям чипсове и глупости,но правех по 300 преси всеки ден.Говоря за лятото де.Зимата спрях и се отдадох на лакомия и качих 2-3 килца.Сега отново е време за фитнес и плуване.Трябва ти воля и желание,но и малко ограничение.Та така за бройката..аз правя доста преси,но за всеки е индивидуално.Прави колкото можеш,но увеличавай постепенно.Успех

Ми аз специално казах, че няма как да ходя на фитнес, то е ясно че просто като ходиш и тренираш ще стане номера, ама... Въпроса ми беше какви опражнения да правя в къщи, или където и да е, но да не отнемат толкова време, също ще добавя, че не искам диети защото не искам да си намалявам теглото, а просто да се стегна малко само в една определена област. И както казах, когато започнах фитнес бях в лоша форма, но не съм спазвал никфи диети даже си ядох сладки работи честичко, пъ отслабнах и то много(с изключение на корема(нормално защото не съм тренирал за корем)).. Та добре ще тичам, по 2-3 пъти седмично...И по колко коремни да правя всеки ден за да има смисъл, имам тежести може да ги ползвам, ама се колебая защото съм чувал, че ще си прецакам гърба и ше иам болки в кръста нещо такова... Айде дано някой каже нещо полезно :P .

Смятам, че ти не знаеш какво искаш. Я прочети в заглавието какво си написал - "Препоръчайте упражнения за коремни мусколи и леко отслабване"

Въпроса е принципен - няма как да свалиш тия мазнини от корема без НВД - трябва ти отрицателен калориен баланс - повече изразходваш отколкото приемаш. Това ще се получи с повишена физическа активност и адаптиран към физическата активност хранителен режим. "Опражненията" за стягане на корем можеш да ги правиш вкъщи или на лостове - коремни преси, вдигане на краката от висилка, това за според мен са основните. Сигурно няма къде да намериш висилка, затова те съветвам да го правиш на шведска стена има в повечето училища, също така упражнението може да се изпълнява и на успоредка, но е по-неприятно.

Някакво упражнение , не е решението . Решението е комплекс от упражнения или спорт . Ако намираш време за упражнения значи може и да намериш за спорт (плуване или бягане) . Аз имам твоя проблем и го реших с бягаща патека като всеки ден бягам по 30мин . Ако някой ден не бягам то значи , че ще играя мач някъде !!!

Успех . Всичко се постига с много време и търпение :P

• Автор

Ше тичам всеки ден по 2-3 спирки за даскало, пък и да не стане ще хода на фитнес нема ми стане нищо ;)

vzemi si folio (nailon) i se uvii s nego i ti4ai . Garantiran uspeh !

Това май забравих да го кажа , щото и аз го практикувам ;)

Има супер ефект . Само ще вметна една подробност , наилона да се слага ВЪРХУ тениска или друга дреха , а не директно на кожата . Това е много важно , за да няма нежелани последствия . Кожата се уврежда (става на мехури)

купи си обръч и го върти или се запиши на някакви танци , няма значение какви, важното е че три пъти в седмицата ще се раздвижваш .

• Автор

Това за найлона, кажете повече подробности да го стегам ли, или просто да си седи, и трева ли да съм на диета, или нещо такова?

добре е да си наложиш диета ,но не да спираш да ядеш а да ограничиш храни като чипс,сладко,мазно и тн. А може да си вземеш и Л-Карнитин.

Някакво упражнение , не е решението . Решението е комплекс от упражнения или спорт . Ако намираш време за упражнения значи може и да намериш за спорт (плуване или бягане) . Аз имам твоя проблем и го реших с бягаща патека като всеки ден бягам по 30мин . Ако някой ден не бягам то значи , че ще играя мач някъде !!!

Успех . Всичко се постига с много време и търпение :ph34r:

Да,много е важно да правиш кардио/пътека,крос тренажор,колело/,но поне половин час,ако издържиш и повече.Така ще се стопиш,малко по малко,но ще виснеш/ако наистина отслабнеш/,затова винаги след кардиото прави коремни преси/винаги/.И много е важно коя точно част искаш да си стегнеш на корема,ако е долната,наблегни на коремните преси за долна част/легнал на твърдо(пейка) и ръцете ти да са на тила(без да си повдигаш главата от пейката),само краката си вдигаш,/без да ги свиваш в коленете/,правиш три серии по колкото можеш/отначало не може много,но с течение на времето ще се получи/.Другите коремни за долна част са -на уред/не знам как точно се казваше(китайска люлка ли му викаха-не знам.)/, висиш,като ръцете ти са свити в лактите/не знам дали се сещаш какво точно имам предвид,ама и аз така обяснявам.../ и гърба ти е също облегнат до стена или подложка/която има уреда/,с една дума висиш и си повдигаш само краката-изпънати ,без да свиваш коленете,до нивото до което имаш възможност,колкото по нагоре,толкова по-добре/от начало няма да можеш даже да ги вдигаш изпънати,затова ти препоръчвам да ги вдигаш,като ги свиваш в коленете,а по-нататък вече трябва да пробваш и с изправени/. Намерих една снимчица на подобен уред,дано се сетиш.Ето=>117469.jpg

А ако искаш да стегнеш горната част на корем тогава трябва да ги правиш на уред,на който си легнал под наклон/главата ти е на по ниско от коленете/ И на него намерих снимка,много малка,но все пак се вижда.Ето=>117468.jpg

и да повигаш тялото само от кръста на горе,с малка амплитуда и ръце на тила или кръстосани отпред на гърдите,ако искаш да направиш релеф,може да вземеш тежест/гира или там каквото ти е удобно да държиш/,хващаш го долепяш го до гърди и започваш коремните,не забравяй да не се спускаш до долу.Не знам до колко ти помогнах,дано да съм обяснила както трябва и да са ти в помощ упражненията.И наистина се иска постоянство,ако сериозно искаш да си оправиш корема,много бавно се оформя,но пък резултата е сигурен,но отпуснеш ли се край нищо няма да се получи.Ако смяташ ,че не е във възможностите ти не се захващай,но ако намеренията ти са сериозни,нямаш време за губене.Успешни тренировки и после ще кажеш ефективни ли бяха коремните. :clap:;)

Това за найлона, кажете повече подробности да го стегам ли, или просто да си седи, и трева ли да съм на диета, или нещо такова?

добре е да си наложиш диета ,но не да спираш да ядеш а да ограничиш храни като чипс,сладко,мазно и тн. А може да си вземеш и Л-Карнитин.

Това с найлона /май гледаш по най лесния начин да стане/,май не става.Пробвах преди много време.

А диетата,добре е ,но и е много важно да не ядеш след 18 часа.А л-карнитина не ти е в никаква помощ,ако не тренираш,той се разгражда и има ефект,само когато тренираш.Всичко си има някакви норми,било диета,било л-карнитин,било друго,а също знам ,че приемането на вода е също много важно.Поне 2 литра на ден.Аз имам една диета/не съм я спазвала аз,защото никога не мога да правя диети/,но една позната отслабна с нея 20 килограма //обаче беше доста пълна//,хубавото при тази диета е ,че всеки вид храна е определен брой точки,на ден трябва да се приемат/изяждат/,примерно 15 точки и сам си определяш какво точно да хапнеш,дали това,което е много точки и само него или това ,което е малко точки и да си позволиш от него повече.

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

Споко бе Генче не се нервирай ! ;)

Иначе това с найлона си деиства стига да го правиш редовно и правилно. Аз видях пред мен как се стопяват сумати кила за едно лято . Беше един от съученик който бепе хипер дебел , за едно лято се стопи по този начин. Като го видях помислих че се е разболял.

Споко бе Генче не се нервирай ! :)

Иначе това с найлона си деиства стига да го правиш редовно и правилно. Аз видях пред мен как се стопяват сумати кила за едно лято . Беше един от съученик който бепе хипер дебел , за едно лято се стопи по този начин. Като го видях помислих че се е разболял.

Аре ,стига де ,не е било от това бе,аз също пробвах и то много дълго,даже си купувах специални липолитични кремове,които се мажат под найлона,но честно ти казвам не става,има хора дето пият някакви хапчета и после викат "да от найлона се стопих".А за хапчета няма да говорим ,защото има и такива ,дето вършат чудеса,но са адски скъпи и трябва да се пият с месеци,после викай ,че е от найлончето.Остави ти тая работа. :)

Незнам. Лично аз свалям килца с тренировки,правилно хранене (без газирано,мазно,сладко,хляб и тн.), предимно вода и точен режим на хранене . И упорство ,спецялно корема е много труден и там трябва много време. Успех на всички.

Корема изисква наистина доста тренировки,но вие мъжете ,когато посещавате фитнеса,май най-важното нещо на което обръщате внимание е гърбът и ръцете.Повечето мъже,които наблюдавам в залата/по-големите,а не 15-20 годишните/ са с шкембета,но гърбове" метър и половина" , ръце- чак пресилено напомпани,затова ви е труден корема,как ли да не се изложите да вдигате крака на пейката,така си е.Затова не можете да го свалите,защото не наблягате над коремните,а на кардиото рядко.За 80%/да не кажа 90%/,корема хич не им е проблем,какво им е ,нали ръце и гръб правят.Нямам повече какво да кажа,много спорове ще се породят сигурно,след като ми прочетат поста,но си е истина.

не съм спец и немога да кажа ,но лично при мен почти цялата преса е изразене само че малко я занамарих и сега ми е малко трудно да я изчистя sad.gif

• 2 седмици по-късно...

Добре някой може ли да направи програма .

Примено 3-4 дена седмично може и повече.

Какво да правим за да оформим коремните мусколи най-бързо

Аз ходя на фитнес от 3 месеца.

Но досега не правих комени преси , а в програмата ми има.

От седмица почнах да правя , но разбрах , че само с коремни преси не става.

Трябвало бягане,скачане на въже и опражненията за коремни преси били няколко вида за горни за долни и т.н.

Та аз искам ако има някой човек който може да ми направи програма за коремни мусколи ще съм му много благодарен .

ами вче съм го казал тук някъде във форума-не яж тестени изделия(хляб,пица,закуски),не яж сладки неща,не яж мазни неща,не яж след 18:00,най късно 19:00 часа,движи се повече-тичане,плуване,ходене,танци,скачане на въже,а коремните го прави между другото по 2-3 пъти в седмицата,повече повторения-20-50,3-4 серий,странични,с повдигане на краката и обратно-повдигане на тялото,но най важна ти е диетата,за да не си разширяваш стомаха яж по 4-5 пъти на ден,на малки хранения,пий по 2-2.5 литра вода,също често но по малко,и след 19:00 никакво ядене,само водица и може 1-2 ябълки,занимавах се с фитнес няколко години ,прочел/видял/чул/пробвал съм какво ли не

така

първо това със найлона върши много добра работа но не е много желателно защото вреди не само на кожата а и на бъбреците ,ако искаш пробвай два дни и си наблюдавай урината за доказателство

На първо място трябва да спреш солта и солените ястия

Сеисвестно е че тя задържа водата в организма .Така ще накараш организма ти да гори мазнините като източник на енергия

Другото много важно е да не ядеш преди лягяне,последно ядене най-късно 20.00 или ако много ти се прияде пий наторален сок с някъкви плодове

Дори и да правиш хиляди коремни преси,коремът ти отдолу ще стане здрав като камък но мазнините ще си останат

Занимавал съм се 8 год. усилино с боди билдинг и знам че първо се започва от храната и начинът на хранене

Наистина забрави за тези чипсове ,също така и газираните напитки не са препоръчителни за алкохола да не говорим яж зеленчуците задължитилно с олио по лесно се усвояват от организма с него

Добре е ако имаш възможност да се храниш поне 6 пъти на ден на малки порции

За тренировките каквото си избереш но за мен най резултатно си остава бягането,но поне 4 пъти седмично

Ето ти и една диета

редуваш дните,на единия ядеш само кисело мляко и варен ориз на другия каквото си поскаш но с горе споменатите ограничения и така поне един месец

Успех

• 1 месец по-късно...

Значи намерил съм си упражнения за корем в фитнеса за по 3 дена седмично, които носят доста напрежение ( и ефект според мен ).Също ми казаха и упражнения, които могат да се правят в къщи и също са доста хубави.Но на няколко места четох, че корем трябва да правиш да кажем с почивка по 24 или 48 часа.И да ви питам как да го тренирам всеки ден в фитнеса и в къщи или само в фитнеса и с почивка по 1 ден ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.