Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Интересен начин за изпитване в училище?

Featured Replies

Кажете някой интересен начин за изпитване, че ми трябва идея. Може да ви се е случвало да измислите нещо интересно по време на час. ;)

Ами на мен ми се е случвало да получавам 6-ца само защото отговорих на 1 въпрос с една дума biggrin.gif Просто госпожата беше на кеф и изкарах късмет :P Иначе за какво ти трябва по-точно ? Поясни малко и може да измислим нещо :help:

Игри или пък дискусии...

Дискусии определено! Много добър вариант и почти всички внимават ;)

Дискусии определено! Много добър вариант и почти всички внимават ;)

И аз съм за дискусиите

;)

Помня часовете по естетика-винаги беше така,бяхме приятели с учителя и разговаряхме по темата

Всеки изказваше мнение,допълваше нещо

Само от неговите часове никой не бягаше-нищо че все последни му ги слагаха

Всички оставахме

Никога няма да забравя този учител,начина му на работа

Тогава беше млад,и това беше неговият начин на преподаване

Имаше 1 учител които дига някои на даската дава му две зарчта хвърля и които номера се паднат тях изпитва или збора от зарчетата laugh.gif

да работят в групи и после ги накарай сами да се оценят, да изберат този, който най-добре се е справил

• Автор

Благодаря ви за отговорите ама аз нямах точно това пред вид ;) . Ставаше въпрос, че един учител ни накара да измислим интересен начин за изпитване: дали ще е със зарчета, с колело на късмета, с карти или по друг начин. Там беше работата :)

• 2 седмици по-късно...

Вземи един вестник уж че ще го четеш и отваряш вестника на която страница се падне него номер

Учителят да изкара двама ученици на дъската,и да ги накара сами да си задават въпроси(един на друг).

За изпитване няма добър начин... за жалост... Пак се свежда до знанията. Но едно хубаво изпитване с леки въпроси и без викане и крещене от страна на учителя и накрая 6тичка... ех мечти-мечти...

• 2 седмици по-късно...
Учителят да изкара двама ученици на дъската,и да ги накара сами да си задават въпроси(един на друг).

Това е може би най-идеалният начин на изпитване.

Според мен е най-показателния на знания.

хаах еми добре ето 1 час по информатика да речем.Даскала ни разделя на момичета и момчета(след обвиненията от моя страна за дискриминация той казва,че няма нищо по-хубаво от това да натрием носа на момчетата)дава 15 минути за програмата и всеки излиза с предложение.този отбор,който се е справил по-добре получава отлична оценка.не само,че е интересно и се работи в екип,ами и може всеки час да изкараш 6 :speak:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ох, пак не се изразих правилно. Трябва да измислим начин за изкарване на човек на дъската - как да се избере изпитвания човек, по какъв начин да се избере номерът (ученикът), който да бъде изпитан... :speak: например се отваря дневника, гледа се страницата, събират се числата и който номер излезе него изпитват. Само че този вариант вече се изтърка. :speak:

Използвайте рулетка. Хем някой освен шестица може и някой кинт да изкара ;)

добро предложение biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif

ами направете си колело на лошия късмет и който се падне гори

• 2 седмици по-късно...

хахахаха нас пък едно време един даскал ни изпитваше с дартс biggrin.gif пък на края като доиде време за оформяне дава на всеки по 3 стрелички и казва една граница например 20 точки. И който успее да премине тази граница например направи 25 му пише по-високата оценка например ако е между 3 и 4 му пише 4 biggrin.gif бе голямо шоу падаше biggrin.gif

Пише на едни лисчета имената на учениците и ги слага на масата.Тегли едно и който се падне го изпитва.Неговото лисче слага на една страна.И така ще може да изпита всички,като от време на време бърка и купчето на изпитаните(за да не се чувстват застраховани от изпитване).

• 2 седмици по-късно...

Нашата преподавателка по литература понякога прави така - отваря дневника напосоки до двадесет и първа страница и който номер се падне, него изпитва. Е, това на края на сроковете, защото иначе правим само контролни, тестове върху съдържанието и теми.

Кажете някой интересен начин за изпитване, че ми трябва идея.

Защо, мислиш да изпитваш някой ли?! :);)

Игри или пък дискусии...

Да, дискусиите са най-доброто решение! Но понякога учениците не искат да говорят, тогава какво правим?! :)

Нашата преподавателка по литература понякога прави така - отваря дневника напосоки до двадесет и първа страница и който номер се падне, него изпитва. Е, това на края на сроковете, защото иначе правим само контролни, тестове върху съдържанието и теми.

Няма страшно, аз бях 13 номер в училище и непрекъснато ме изпитваха!Уж случайно, но явно това е било любимото число на учителите! :)

Аз препоръчвам изпитване чрез развиване на теми както винаги си е било. И в същност бих препоръчал доста промени на училищата защото дълбоко вярвам че макар и да не са единствената причина за мизерията в която живеем съм дълбоко уверен че биха могли да бъдат една огромна част от решението на проблема.

Няма страшно, аз бях 13 номер в училище и непрекъснато ме изпитваха!Уж случайно, но явно това е било любимото число на учителите! :)

Аз съм първи и не стига често до мен. biggrin.gif

Редактирано от Deltichko (преглед на промените)

Аз съм първи и не стига често до мен. biggrin.gif

А, аз бях посредата! :bye1:

Аз препоръчвам изпитване чрез развиване на теми както винаги си е било. И в същност бих препоръчал доста промени на училищата защото дълбоко вярвам че макар и да не са единствената причина за мизерията в която живеем съм дълбоко уверен че биха могли да бъдат една огромна част от решението на проблема.

Промени трябва да има върху цялата образователна система! А не само начина на изпитване!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.