Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Команда echo off за .bat файл

Featured Replies

Здравейте. Имам един бат файл който на всеки час прави нещо си там и след като свърши се скрива. Въпросът е че докато прави каквото трябва на монитора се появява ДОС прозореца и не се скрива докато не свърши нещото което прави.

Каква команда трябва да добавя към бат файла така че да се стартира като фонов процес или поне минимизиран за да не го виждам на всеки час на целия екран.

Благодаря предварително

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Абе тази команда в общи линии нищо не значи.Показва на екрана в текстов вид какво се изпълнява в Batch файла или просто за показване на текст.В твоя случей "echo off" - покажи резултата от следващия (следващите) ред (редове)на екарана до второ нареждане,тоест @echo off.

За повече виж тук http://www.ss64.com/nt/

Редактирано от TOPCON (преглед на промените)

• Автор

Нищо не става с тоя команда "echo off" Написах я в началото на бат файла но всичко пак си се показа в ДОС прозореца. Значи да обясня с две думи какво прави този бат файл. Първо отворя сесия към един FTP сървър и после започва да качва едни данни към него. И понеже данните са много то около 10 мин на екрана минават стотици редове с данни които се изпращат към сървъра. Аз през това време да кажем си работя нещо друго и изведнъж на всеки час - хоп - отваря се този ДОС-овски прозорец и на екрана започват да се джуркат разни данни. Не ми пречи да го минимизирам всеки път но е много досадно и исках да питам - няма ли начин самия прозорец да се отваря минимизиран долу в лентата и да си върши там каквото трябва.

Нищо не става с тоя команда "echo off" Написах я в началото на бат файла но всичко пак си се показа в ДОС прозореца. Значи да обясня с две думи какво прави този бат файл. Първо отворя сесия към един FTP сървър и после започва да качва едни данни към него. И понеже данните са много то около 10 мин на екрана минават стотици редове с данни които се изпращат към сървъра. Аз през това време да кажем си работя нещо друго и изведнъж на всеки час - хоп - отваря се този ДОС-овски прозорец и на екрана започват да се джуркат разни данни. Не ми пречи да го минимизирам всеки път но е много досадно и исках да питам - няма ли начин самия прозорец да се отваря минимизиран долу в лентата и да си върши там каквото трябва.

Не знам как стартираш файла, но пробвай да го пуснеш с

start /min myfile.bat

или го стартирай през shortcut, на който задай Run = Minimized

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Тогава примерно в реда на командата се прави пренасочване. Примерно:

Copy file.ext X:\Path >nul

Това пренасочва съобщенията примерно на командата Copy в устройство nul (празно) така че нищо не се вижда. Това пренасочване може и да е например във файл примерно report.txt, който може да се използва за лог на извършените действия.

Тогава примерно в реда на командата се прави пренасочване. Примерно:

Copy file.ext X:\Path >nul

Това пренасочва съобщенията примерно на командата Copy в устройство nul (празно) така че нищо не се вижда. Това пренасочване може и да е например във файл примерно report.txt, който може да се използва за лог на извършените действия.

Целта е да не се показва ДОС прозореца.

• 5 месеца по-късно...

Ако бат файла не е зависим от други файлове, можеш да конвертираш от .bat в exe. С този конвертор: http://www.download.com/Bat-To-Exe-Convert...4-10555897.html, като при конвертиране трябва да го направиш като 'ghost aplikation', за да не виждаш нищо, когато тръгне бата. А ако има програма, която стартира бата и не можеш да променяш разширения и име на файловете, то тогава конвертирай файла в .exe и направи бат файл с името на този дето ти пречи и го кодирай така, че да пуска конвертирания. Не знам какъв точно е твоя случай, така че не знам дали това ще може да се приложи успешно

е не можеш ли да изтриеш БАТ фаила ???

или пък пробвай да го отвориш и да го редактираш с Нотпад и да запишеш в др формат да не е .БАТ а .док примерно ???

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.