Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно звук издаван от компютъра при рестарт

Featured Replies

Здравейте,имам въпрос относно звук издаван от компютъра при рестарт,преди да зареди уиндоус,а именно-издава две къси,две дълги,и пак две къси бибитки,и не иска да и включи монитора,може ли някой да ми помогне?Благодаря

Тъй като това, което чуваш не отговаря съвсем точно на обясненията за звуковите сигнали на АМИ Биос :speak: възможностите са две: Рам памет или видеокарта.

В книжката на дъното, някъде на последните страници, Асус са дали обяснение на тези звукови сигнали. Потърси там дали ще намериш точно отговарящ на описаните от тебе. Ако липсва обяснение - поразмести или пробвай с друга видеокарта и/или Рам памет.

Тъй като това, което чуваш не отговаря съвсем точно на обясненията за звуковите сигнали на АМИ Биос :speak: възможностите са две: Рам памет или видеокарта.

В книжката на дъното, някъде на последните страници, Асус са дали обяснение на тези звукови сигнали. Потърси там дали ще намериш точно отговарящ на описаните от тебе. Ако липсва обяснение - поразмести или пробвай с друга видеокарта и/или Рам памет.

"kokomil" прав си и на мен ми се стори,че това,което чува не отговаря точно на това,което е описано! angry.gif

• Автор

значи биоса ми е -Phoenix-Award BIOS,и много добре го чух отново-две къси,две по-дълги,и отново две къси/общо 6 бибитки/

значи биоса ми е -Phoenix-Award BIOS,и много добре го чух отново-две къси,две по-дълги,и отново две къси/общо 6 бибитки/

Виж какво пишат Асус като вид Биос на дъното ти -

4 Mb Flash ROM

DMI 2.0

AMI BIOS

PnP

WfM 2.0

SM BIOS 2.

Но дори и да е Award BIOS пак няма подобен на твоя сигнал ! Най-близкият вариант до твоя пак показва грешка във видеокартата !

Провери , все пак, в книжката на дъното какво пише.

• Автор

ами разглдах си книжката,но не намерих нищо,само че пише че е Award BIOS,но за звукови сигнали не е описано,но и аз мисля,че е по-възможно да е от видеото,защото след сигналчетата,монитора ми не се включва,но уиндоуса си зарежда/чувам сигнала му на стартиране на тонколоните си/.Ако е РАМ ,не би ли трябвало все пак да си тръгне монитора?

• Автор

а,има ли риск за системата,ако го ползвам засега така,защото не се сещам кой може да ми даде видео назаем,или рам да разбера от кое точно е проблема,и явно ще трябва да си закупя?

а,има ли риск за системата,ако го ползвам засега така,защото не се сещам кой може да ми даде видео назаем,или рам да разбера от кое точно е проблема,и явно ще трябва да си закупя?

Чакай малко :) Нали казваш, че монитора не иска да тръгне (остава черен). Как го ползваш без монитор !?

Нищо не ти пречи да отвориш капака на компютъра (след като си го изключил и от мрежата), да извадиш и поставиш наново видеокартата, след това да пробваш пак като пуснеш компютъра. Ако пак не иска и издава сигнали .....занеси го на сервиз. Там ще определят какво точно не е в ред ( като пробват с техни компоненти), без да е необходимо да купуваш нещо, което впоследствие може да се окаже излишно.

• Автор
Чакай малко :speak: Нали казваш, че монитора не иска да тръгне (остава черен). Как го ползваш без монитор !?

Натискам копчето за рестарт на кутията,и рестартирвам наново и така тръгва

Нищо не ти пречи да отвориш капака на компютъра (след като си го изключил и от мрежата), да извадиш и поставиш наново видеокартата, след това да пробваш пак като пуснеш компютъра. Ако пак не иска и издава сигнали .....занеси го на сервиз. Там ще определят какво точно не е в ред ( като пробват с техни компоненти), без да е необходимо да купуваш нещо, което впоследствие може да се окаже излишно.

Това с разместването вече го правих/+почистване/,но немаше ефект.А като цяло той този проблем не ми го прави всеки път/след всеки рестарт/,а от време-на време :speak:

Между другото,днес го заведох в сервиза на еди приятел,рестартирвах го около 20 пъти,и нито веднъж не ми направи проблема за да може и той да разбере от какво е,....,когато трябва не става,а инъче вкъщи...

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Премери какво ти е напрежението в мрежата вкъщи, занули си контактите, провери какви напрежения ти подава захранването на компютъра (не бива да се отклоняват с повече или по-малко от 5%). И все пак го носи пак в сервиза - да пробва твоят приятел и с друго захранване.(така и не каза какво точно е захранването)

След като в сервиза не прави проблем, трябва да се търси проблема в променливите. Това могат да бъдат напрежението на тока, както те посъветва kokomil да измериш, или дефектна периферия (предполагам не си занесъл всичко в сервиза). Тествай с изключена периферия дали ще зареди. Ако изчезнат бийп-сигналите, започвай да свързваш едно по едно и ще си проличи.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.