Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за конфигурация

Featured Replies

Може ли малко помощ да измислим една конфигурацийка за 1600 лв най-много

Аз избрах малко части за видеото не съм много сигурен но то ми хвана окото , за др не разбирам достатъчно ;)

Дънна платка:

Процесор: C2 QUAD Q6600/2.4/1066/BOX

Памет:

Видео:SAPPHIRE HD3870 512 DDR4 TOXIC

Твърд диск:500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB

Захранване:

Кутия:

DVD RW:

Редактирано от vitamencho (преглед на промените)

Процесор :Intel Q9450

Памет : A-Data 2x2GB

Видео : GeForce 9800 GTX на кой производител си избереш

за друго не ми хрумва за сега

MB: ASUS P5K-E/WIFI-AP /P35/LGA775 - 250 (Мост)

CPU: C2D Q9450 - 555 (ЖАР)

VGA: GB NX88T512HP/8800GT 512 GDDR3 - 375 (Мост)

RAM: 2 x 2GB DDR2 800 A-DATA - 108 (Мост)

HDD: 320, WD, SerialATA, 7200, 16MB - 120 (ЖАР)

PSU: CHIEFTEC 550 WATT 24pin - 100 (Плесио)

DVD: ASUS DRW-2014L1T LS SATA BLACK - 52 (Мост)

Case: По твой избор, ... аз бих препоръчал Foxconn ZL699 (Мост), защото имам лични наблюдения върху нея. (самата кутия е 40 лева)

-----------------------------------------------------------

В скобите пише в коя фирма ги има ... или поне в чий сайт и ценова листа фигурират. Иначе може да се намерят почти навсякъде компонентите. За харда - може и Hitachi.

-----------------------------------------------------------

Това са точно 1600 лева ... Ако ти останат още някакви пари или ако можеш да вдигнеш малко бюджета вземи eдно такова охлаждане за процесора и два 120 мм вентилатора за кутията (в случай, че се спреш на ZL699 или друга кутия с места за такива вентилатори).

Редактирано от xactoR (преглед на промените)

Понеже от началото си написал 3870 ти предлагам само да я смениш с асуския вариант с 512 ДДР4 памет... Ето за точно ТОВА говоря. Същата като 8800GT по производителност е...

• Автор
Понеже от началото си написал 3870 ти предлагам само да я смениш с асуския вариант с 512 ДДР4 памет... Ето за точно ТОВА говоря. Същата като 8800GT по производителност е...

А попринцип съм фен на Нвидиа , но понеже един приятел ми я препоръча и рекох да я напиша , да видя дали ще я одобрите ;)

Благодаря и на xactoR за конфигурацията , ако още някой има предположения да заповяда , до понеделник има време тогава тръгвам и почвам да търся из магазините тука , къде могат да ми ги доставят :)

За видео картата - по твой избор. Аз бих взел посочената 8800GT заради хубавото охлаждане. Иначе нещата са на кантар с лек превес за 8800GT като кадри в секунда (не на всички игри).

@psycho_666 ... Братле, привижда ли ми се :) или всички 3870 са с DDR4 памет (с изключение моделите на GB)?

Sapphire

Sapphire Toxic

Asus

PowerColor

GB EX38-DS5/X38/DDR2/LGA775 340.лв.

C2 DUO E8400/3.00G/1333/6M BOX 344лв.

KIT 2X2GB DDR2 1066 A-DATA 167.лв.

Това е другия вариант - по-слаб процесор (който ще ти свърши работа) и по хубаво дъно,по-бърза памет(поне на теория).Ще ти останат и за по-хубава кутия.Кутията Foxconn ZL699,мисля,че върви с захранване Fortron 400W.Взимаш PSU: CHIEFTEC 550 WATT 24pin - отделно и примерно кутия Thermaltake 116.лв.

За видео картата - по твой избор. Аз бих взел посочената 8800GT заради хубавото охлаждане. Иначе нещата са на кантар с лек превес за 8800GT като кадри в секунда (не на всички игри).

@psycho_666 ... Братле, привижда ли ми се :) или всички 3870 са с DDR4 памет (с изключение моделите на GB)?

Sapphire

Sapphire Toxic

Asus

PowerColor

Може и да си прав (макар, че по-рано съм виждал и с ДДР3 ако не се лъжа)... Нарочно поставих линк, заради тестове и статии в които се тества точно този модел на асус, а не power color или sapphire, и всъщност сравнението със сапфира е доста в полза на асуския модел... От жар също имат асуски 3870 с ДДР4, но не са въпросния модел, за който говоря... За това дадох и линк... ;)

• Автор

Тая рам А-Дата как е , че гледам в бая конфигурации я препоръчвате . И още един въпрос захранването ще стигнат ли 550 вата ?

• Автор
ми А-ДАТА-та наред с Супер Талънт-а са от т.н. народни памети!относно захранването-то е повече от достатъчно и добро! :)

Аха ясно благодаря за разяснението cool.gif

А дъното има ли възможност за добавяне на втора видео карта след време примерно видях , че има 2 ПСАй слота ама се обърках от съдържанието в скобите?

Редактирано от vitamencho (преглед на промените)

• Автор

За дъното ще трябва ли флаш , или не е задължителен , защото прочетох някъде , че може и да има нужда :)

За Асус-а - да, ще трябва флаш (става за 3 минути).

За GB EX38-DS5 няма да трябва флаш.

От двете дъна второто е по-хубаво, но е по-скъпо и както Ramesses е написал - ще трябва по-евтин процесор.

Ми то не остана за добавяне. За тия пари - това. Остава да избереш една от двете комбинации: EX38-DS5 + E8400 или P5K-E + Q9450.

Не забравяй да се похвалиш след поръчката и най-вече след покупката :angry:

Еdit: Сега се сетих да кажа още две приказки. Така и така няма да можеш да сложиш по-добър процесор на което и да е LGA775 дъно (защото се задава нов сокет) ... вземи това, което е по-производително в момента - P5K-E + Q9450. Поне аз така бих направил.

• Автор
Ми то не остана за добавяне. За тия пари - това. Остава да избереш една от двете комбинации: EX38-DS5 + E8400 или P5K-E + Q9450.

Не забравяй да се похвалиш след поръчката и най-вече след покупката :)

Еdit: Сега се сетих да кажа още две приказки. Така и така няма да можеш да сложиш по-добър процесор на което и да е LGA775 дъно (защото се задава нов сокет) ... вземи това, което е по-производително в момента - P5K-E + Q9450. Поне аз така бих направил.

И аз така мисля , да се възползвам от твоята конфигурация по-горе дано да излезе толкова да не ми сложат някви надценки тия ... ама затова ще пообиколя повече магазини и ще видим ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.