Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съдомиялна-каква да избера ?

Featured Replies

Здравейте. Пред семейството ми стои покупката на съдомиялна машина.може ли да ми дадете съвет каква да избера- 1.)колко голяма-за 9 или 12 комплекта ? 2.)за вграждане или като отделен модул ? 3.)нова или втора употреба? 4.)каква марка/модел ?

От около година ползваме 45 сантиметрова. За 8 комплекта. Нещо такова. . Води се за вграждане, но всъщност и трябва само един панел под вратата. Улучихме промоция от Метро за около 440 лева. Насипния препарат върши същата работа като таблетките. Досега ползваме само най-бързата програма за чаши, за всичко.

При мен таблетките са много по-зле от насипния.

Тук има някой полезни съвета при избора на съдомиялна,и въоще за съдомиялните,успех

Виждам, че си се спрял на средна или голяма. Това е добре. Важното е да може да събира тенджери и тави. Финкциите и програмите на различните марки са почти идентични. Гледаш какъв клас са, цената и така. Това което аз използвам е възможността за отложен старт, и тя си работи на нощната тарифа. Нашата я пускам през ден и няма грешка.

• 2 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...
  • Автор

След четири месеца, отново се събраха пари и покупката на този уред стана възможна :huh: Така.Прочетох всичко, дето имаше за четене по линковете по-горе, но ме интересува следното нещо-какво мислите за съдомиялните втора употреба ? Един приятел (държи такъв магазин, а освен това ми дължи и услуга) сега отива за стока, и ми обеща да ми докара съдомиялна за вграждане за около 200 лв. Да я вземам ли или не ? (Не знам каква ще намери.Искам да съм готов с отговора си, като я видя)

Специално за съдомиялна не е добра идея да я вземаш втора употреба. Аз от 13 години ползвам съдомиялни. Смених вече три. Едната беше Зануси и два Мориса. И всичките са от малките но с място за соли и гланц. То май за гланц всички имат. Идеята е да я пускаш един път дневно. А да не събираш чинии два-три дни че да я заредиш. Та си прецени колко паници цапате на ден хехехе. Но си вземи нова. Не се връзвай на втори употреби.

От 10 год. ползваме съдомиялна втора употреба-Privileg,закупена за 100 лв.С изключение на 2-3 профилактики машината работи безотказно.От големите е и отначалото трябваше да се оборудваме с 4-5 комплекта чинии и чаши,ама сега сме свикнали и за 2-3 дена се събират съдове за миене.Моето мнение за по големите машини е:

- голямата машина мие с по-голяма струя(налягане);

-със една таблетка се измиват 2-3 пъти повече съдове;

-за измиването на 30 чинии отиват 20 литра вода на 3 дена и около 2 киловата ток-по евтино от който и да е бойлер;

При всички случаи покупката на нова машина е добро капиталовложение!

Успех в покупката и цапането на паници Публикувано изображение

• Автор

Тъй :huh:

Съдомиялната вече е факт -AEG ECO FAVORIT 3430i

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За вграждане, 45 см, за 9 комплекта, производство 2002 година.Дефектът и беше ключалката, която се оправи като я отворих, и наместих езичето.почти не е работила, за което съдя по вида на клемите, двигателя на помпата, и по някои други бе;ези (като цвета на йоннообменната смола във филтъра (ако греша, моля някой да ме поправи)

Цена, която платих преди половин час - 220 лв.

Въпрос-някой има ли такава съдомиялна, имал ли е проблеми, какви са били те, и най-вжното :

как по дяволите да оразмеря ПРЧ-то за вратичката и въобще, как да я вградя ? Публикувано изображение

Честита покупка! Да си я ползвате със здраве дълги години!

Честито, Док... Аз си мисля и нещо друго, не е ли по-добре да се взима такава техника в гаранция?! :angry: Иначе според мен - AEG, не е лоша марка!

Честито и от мене - успех с вграждането по-точно да намериш материал-а идентчен с тоя който е кухнята за да си пасне на обсатновката (ако кухнята е купувана няцяло де )ако шкафчета са ти различни видове (цвят, шарки, материя) - ще трябва да ти проработи въображението. Иначе ако е пърия вариант - намиратш материята във формата на дъска и си оразмеряваш и нарязваш Публикувано изображение след това с помоша на винтове(рапиди) си я закрепяш - дъската и мияланата придобва тоя видПубликувано изображение

А да ако още не си я свързал за канала - хубаво е шлауха за изходящата вода да се свързва за тръбата на канала на височина от 30-90 cm и да не е много дълъг нещо за 1,5m - 2m(стандартния) ми се върти в главата, ако не ти се наложи да го удължаваш де.

Проблеми всякакви може да ти се случат Публикувано изображение - не ти ги пожелавам, ама още от сега знай, че частите им доста скъпи) доколкото си спомням най-честите проблеми с миялните машини бяха предизвикани от хлебарки Публикувано изображение - дано да ги нямаш (Работил съм в сервиза на Siemens - Bosch та от там по спомени каквото се сещам пиша)

Да бе сложил и една снимка отвътре - така и така си я разглобявал...

А да какво значи ПРЧ-то за вратичката. ПРЧ - ?

P.S. Малко те излъгах - най-честите повреди при миялните, а и при всички елктродомакински уреди са предизвикани от хора който не знаят как да работят с тях - защото просто не са си чели упътването. Сещам се за един случай с миялна машина -две жени обменяли опит за работа с тях и едната (явно по-отрано е имала машина се похвалила на другата, че миялната много добре измивала маруля(салата) - и другата решила да пробва Публикувано изображение сложила марулята включила накаква стандартна програма 40-55 градуса например и като отваря след това вратата - салатата само на салата станала :speak: (кой да се сети че трябва само на изплакване да се включи машината) и понеже явно са си чистили филтъра, не са обърнали внимание че цедката се слага на байонетен тип връзка или просто не са я сложили добре - и половината салата в машината - водата постояноо циркулира в нея - запушила тва въртящото се рамо дето пръска (да ме прощавате забравил съм му името вече) и горното душче .... абе мазало

Редактирано от Enei (преглед на промените)

• Автор

То въображението ми работи от няколко дни насам :P В момента префасонирам целия кухненски плот, заедно с подпори, шкафове и т.н., за да може да се получи нещо приемливо за окото :) Тъкмо жена ми си намери оправдание, за да ме накара да направя ремонт и на кухнята :)

• 2 седмици по-късно...

Тъй :magnifier:

Съдомиялната вече е факт -AEG ECO FAVORIT 3430i

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За вграждане, 45 см, за 9 комплекта, производство 2002 година.Дефектът и беше ключалката, която се оправи като я отворих, и наместих езичето.почти не е работила, за което съдя по вида на клемите, двигателя на помпата, и по някои други бе;ези (като цвета на йоннообменната смола във филтъра (ако греша, моля някой да ме поправи)

Цена, която платих преди половин час - 220 лв.

Въпрос-някой има ли такава съдомиялна, имал ли е проблеми, какви са били те, и най-вжното :

как по дяволите да оразмеря ПРЧ-то за вратичката и въобще, как да я вградя ? Публикувано изображение

Здравейте, аз също си взех такава машина и сега за първи път я включвам.Искам да попитам успяхте ли вече да разучите програмите? Ако все още не сте я монтирали, мога да Ви пратя размерите на предния панел /нашата вече е монтирана/. Току що изми, супер е!!! Пробвах на програма C.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

• Автор

Здравейте, аз също си взех такава машина и сега за първи път я включвам.Искам да попитам успяхте ли вече да разучите програмите? Ако все още не сте я монтирали, мога да Ви пратя размерите на предния панел /нашата вече е монтирана/. Току що изми, супер е!!! Пробвах на програма C.

Програма "А" -е само за изплакване - ако използваш малко чинии, и не я пускаш след всяко зареждане.Лично аз си слагам вътре чиниите след хранене, а пускам да мие като се напълни (след 2 или 3 хранения)

Програма "B" - продължителност 1 час.В нея са всички функции (плакнене-измиване, подсушаване ) Това е неикономичната програма.използва се за захабени или много мръсни съдове.Използва 2 kW електричество и мие на 65 градуса.Пускай я на нощна енергия.

Програма "С" - икономична.Продължителност 1/2 час.Има си всички функции, но използва само 1 кW ток.Мие на 55 градуса.Качеството на измиване е супер.В момента използваме основно нея ;)

До момента не съм намерила гланц, нито комбинирани табeтки, каквито ми препоръча трихо Публикувано изображение

A little help ?

а за програмите - техник ми препоръча да ползвам 6 ;)

До момента не съм намерила гланц, нито комбинирани табeтки, каквито ми препоръча трихо Публикувано изображение

A little help ?

а за програмите - техник ми препоръча да ползвам 6 :angry:

в Метро има. Даже няколко варианта.

Ти не я ли тества вече?

в Метро има. Даже няколко варианта.

Ти не я ли тества вече?

не Публикувано изображение

ееееееееее, ти пък! Я да не се излагаш! Отиваш в МЕТРО, вземаш едни комбинирани таблетки и гланц и дерзаеш. Сещам се за "Calgonit", но има и други видове и подвидове. Тез маникюри трябва да се пазят, ей! :angry:

• Автор

ееееееееее, ти пък! Я да не се излагаш! Отиваш в МЕТРО, вземаш едни комбинирани таблетки и гланц и дерзаеш. Сещам се за "Calgonit", но има и други видове и подвидове. Тез маникюри трябва да се пазят, ей! :speak:

Аз и препоръчах "Calgonit 10 in All " 53 таблетки за 25 лева -вътре си имат и гланц и всичко останало,нищо не и трябва да купува.

Ама явно и е дебела главата и нека си се мъчи :angry:

Аз и препоръчах "Calgonit 10 in All " 53 таблетки за 25 лева -вътре си имат и гланц и всичко останало,нищо не и трябва да купува.

Ама явно и е дебела главата и нека си се мъчи :ph34r:

в моята не влизат тия таблетки и от години ползвам турски препарат и си мие идеално.

машината е индезит, а препарата е на Hayat

слагам по- молко от супена лъжица.една кутия ми стига за една година приблизително, или поне за девет месеца. имам гланц калгонит в едно малко шишенце , но не съм го ползвала.

Редактирано от foty (преглед на промените)

Много благодаря за изчерпателната информация - ще ни е от полза. Но и ние смятаме да ползваме основно програма С.

• 3 години по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.