Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Става дума за филтър режещ високите честоти за субуфер

Featured Replies

Моля помогнета ми...имам нужда от някаква по простичка схема за кроссоулвър за субуфер,който да премахне напълно високите и средните честоти и да остане само басса... купувах си всякакви такива филтърчета от магазини за аудио техника но нито един не премахваше напълно високите и средните честоти sad.gif ако някои може да ми покаже схема за такъв кроссоувър ще сам му много благодарен!!!!! ;)

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Мисля че никой филтър неможе да премахне напълно средните и високите честоти

• 2 седмици по-късно...

Един кондензатор вързан паралелно на говорителя върши страхотна работа... Тва е... Чувал съм страхотен звук от колони, чиито филтър се изразява с един паралелен филтър възан към басовия говорител... Супер просто е... Само че характеристиката е малко полегата... За да я направиш по-стръмна трябва да вържеш и една бобина последователно на говорителя преди кондензатора. Тва е най-елементарния филтър... Номера е така да си изчислиш филтъра, че резонансната честота да ти съвпада с максималната ниска честота на баса... Ще ти подтиска супермного високите и ще ти пропуска на 99,9% ниските. Номера, обаче е, че в тея филтри от магазините тва е направено, при това са вързани няколко кондензатора и бобини за да ти дадат точни честоти и за да подтискат максимално силно високите честоти... Щом тея филтри не ти вършат работа в общи линии не знам какво ще ти свърши работа...

Успех...

• Автор

ами мерси много все пак :P тези филтри дето си купих от магазина не ограничаваха високите честоти почти хич........

Моля помогнета ми...имам нужда от някаква по простичка схема за кроссоулвър за субуфер,който да премахне напълно високите и средните честоти и да остане само басса... купувах си всякакви такива филтърчета от магазини за аудио техника но нито един не премахваше напълно високите и средните честоти sad.gif ако някои може да ми покаже схема за такъв кроссоувър ще сам му много благодарен!!!!! ;)

Поясни за каде е филтъра- преди или след крайното стъпало , и ще измисим нещо cool.gif

• Автор

Ами искам да сложа филтъра след усилватела ....всмисъл нали усилвателя изкарва всичките си честоти както си трябва а на мен не ми върши работа понеже към него искам да закача субъфер....и ми трябва някакво филтърче което да ограничава до голяма степен високите и средите.....за да не се мешат и да остане само басса....а от филтрите които си купувах нищо не става понеже почти не ограничават другите честоти......и незнам защо така става понеже съм чувал как звучи субуфер с по-хубави филтри...всмисъл чува се само бученето,самия бас и нищо друго.....хич да не постигна тоя ефект иска ми се поне да ги огранича до голяма степен средите и пищялките....ако ми помогнете ще съм ви много ама много благодарен :wors:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.