Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за овърклок на Amd Sempron 3000+

Featured Replies

Моля да ми помогнете и аз да си напрая компа малко по-добър.Само искам някои да ми каже какво точно да направя за да си овърклокна процесора.Ако има снимков материал ще бъде още по-добре. Компа е

процесор AMD Sempron 3000+ 1600 MHz(8x200)

дъно ECS GeForce 7050M-M

рам 1 Gb A-DATA na 800

тук iovi е написал малка ''книжка'' за клока :magnifier:

също какво ти е захранването защото може да не издържи

ако има нещо питай и не забравяй " АКО НЕЗНАЕТЕ КАКВО ВЪРШИТЕ ,ПО-ДОБРЕ НЕ СЕ ЗАХВАЩАЙТЕ, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА ПОВРЕДИТЕ СЕРИОЗНО КОМПЮТЪРА СИ "

• Автор

прочетох темата но пак не ми става ясно,каде точно в bios се правят настроките а за захранването нещо немога да намеря кво точно е

кажи си какъв е биос за да ти се кажат настройките.

едит:подрепям дедовец с

не ти е ясно,по-добре не пипай!

по-добре да извикаш някой знаещ да ти покажа как става ;)

• Автор

проблема е ,4е не познаван човек ,който може да го направи а за да отворя компа нестава щото имам лепенки за гаранцията. А исках да знам каде точно в Bios се променят настройките.

Ееее щом имаш лепенка със гаранция по-добре не се занимавай с клокване , защото клока на един компютър е резултат от грешки и налучквания.Ако стане грешка , трябва да си отвориш кутията за да извадиш батерията на дъното , за да реснеш биоса.А щом имаш лепенки кат ги отлепиш гаранцията отпада.Така че когато ти изтече гаранцията пиши , ще се намери начин да ти помогнем.!!!!! :rolleyes:

• Автор

Да кажа ,че захранването е 250 W 50 HZ 4A. В доста неловка ситуация съм и яко се ядосвам ,4е нз как става номера и за тва просто искам някои ,който знае да каже каде в Bios се променят настройките а за другото вината си я нося аз.А до лепенките и за ресването на Bios преди 4 дена някаде си бях спрял видео картата и ходих до сервиза да ми ресват Biosa

Да кажа ,че захранването е 250 W 50 HZ 4A. В доста неловка ситуация съм и яко се ядосвам ,4е нз как става номера и за тва просто искам някои ,който знае да каже каде в Bios се променят настройките а за другото вината си я нося аз.А до лепенките и за ресването на Bios преди 4 дена някаде си бях спрял видео картата и ходих до сервиза да ми ресват Biosa

Я по-добре с това захранване недей да пробваш нищо :rolleyes:

250W???????????????Ако бях на твое място с това захранване не бих рискувал да клоквам , да няма голям фал.Просто съвет!!!

• Автор

Я да видим дали съм разбрал нали колкото по ниска температура има процесора по-добре ,4е си мисля моя ся кара на 30 градуса ми възможен клок и с мойто дъно GeForce 7050M-M тос процесор до колко може да се докара защото аз си мислеь нещо от порядака на 2 MHz а нагоре ще е бонус за мен дали е възможно да се направи.

Я да видим дали съм разбрал нали колкото по ниска температура има процесора по-добре ,4е си мисля моя ся кара на 30 градуса ми възможен клок и с мойто дъно GeForce 7050M-M тос процесор до колко може да се докара защото аз си мислеь нещо от порядака на 2 MHz а нагоре ще е бонус за мен дали е възможно да се направи.

възможно е до 2 ГХз,но не с това захранване

пп:само един въпрос това захранване марково ли е или noname ?

Зависи може и до 2400мхз да го закараш , но мисля че ти казахме че с това захранване правиш голяма грешка.250W е недостатъчно и има опасност при клок да си повредиш машинката и никога да не тръгне.Иди и си вземи едно захранване ако ще правиш клок като това например http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=937 и тогава пробвай.А иначе температурите едва ли ще са проблем.Послушай ни и не клоквай а и кокомил е модератор и той ти е писал да не пробваш.

иди питай в гаранционния сервиз дали може да ти сменят захранването и ако става взимай един фортон като посочения от даревилл_666

иначе ако не искат сигуно трябва от тях да го вземеш ,но преполагам ще е по-скъпо

• Автор

мерси много на всички ,който се включиха в темата с дота важни съвете и най-бероятно ще изпълня щото малко не ми се рискува а и лятото смятам да си upg компа малко и тогава ще зема по мощно захранване поне на 400.

ами то това захранване не знам на колко години/месеци е ама е възможно в жегите да издъхне

• Автор

ми се надявам лятото като го нося на профилактика да му зема такова на 400 W и о6те 2 GB рам.Да попитан нещо вярно ли е .4е когато компа ти има напраимер както моя ся има 1 GB и посля добавя платка с 2 компа ставал неставилен и за предпочитане било да бъдя 2 x 1 GB

От цялата тема мога да те посъветвам да не се занимаваш с клок - или поне не през биос. Затова говорят няколко факта:

1. Упътването за клок, към което те насочиха колегите, е написано на много лесен и разбираем език. След прочитането му все още не ти е ясно какво да правиш. Следователно ти липсват елементарни познания, без които няма да се справиш и няма смисъл да започваш. По-добре го прочети пак и се поинтересувай за всяко нещо, което не разбираш.

2. Компютърът ти е в гаранция, което прави ваденето на батерията възможно само в магазина/сервиза от където си купил компютъра. За да достигнеш обаче максимален (оптимален) клок, се налага понякога многократно да вадиш батерията. Не мисля, че в сервиза ще ти се зарадват, ако ходиш по два пъти на ден в продължение на една седмица с молба да извадят батерията.

3. Захранването ти е слабо, вероятно е и куча марка. Без достатъчни мощност и сила на тока е невъзможно да клокваш!

Вариант е да пробваш с някоя програма за клок през Windows. Така ако клокът се окаже в повече, няма да се налага да вадиш батерията, а само да рестартираш компютъра,

Това са съветите ми, без да се опитвам да те убеждавам, как ще постъпиш, решаваш сам :whist:

Редактирано от iovi (преглед на промените)

• Автор

а били посочил няколко такива програми а ако даде6 линк ще съм ти много благодарен

Първо подкрепям iovi.Да ти отговоря на въпроса.Не че става нестабилен.Просто когато се клокват системи с амд процесор, рама е желателно да бъде 2х1гб за оптимален клок или 2х2гб.Когато амд процесор работи с 4х1гб е по-трудно да се клокне и наистина е по не стабилен ПРИ КЛОК. ;)

• Автор

днес гледах един клип и ми напраи впечетление ,че хората си овърклокват компа с няква програма ма не се вижда как се казва дали някой от вас не я знае ето клипа

http://www.youtube.com/watch?v=RwxqFuwBudo&NR=1

а били посочил няколко такива програми а ако даде6 линк ще съм ти много благодарен

Пробвай с AMD Overdrive.

• Автор

изтеглих последната версия на тая програма от линка после сложих и другото на пак не става.

изтеглих последната версия на тая програма от линка после сложих и другото на пак не става.

и при мен програмата е така

Програмата е правена за Phenom с цел клокване на отделните ядра. Според AMD работи и при Athlon, за Sempron не споменават нищо, но мислех, че ще функционира. Лично не съм я тествал.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.