Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на CPU - AMD Sempron или ATHLON64

Featured Replies

Питането ми е следнто:

AMD s.AM2 Sempron LE-1150 2.0GHz BOX - 63 лв

срещу

AMD s.AM2 ATHLON64 LE-1600 2.2GHz BOX - 68 лв

какво мислите ?

Незнам откъде гледаш цените, но в Жара са по-тънки

AMD s.AM2 Sempron LE-1150 2.0GHz BOX --> 55.17лв. с ддс

AMD s.AM2 ATHLON64 LE-1620 2.4GHz BOX --> 68.55лв. с ддс

Ако имаш малко повече пари този или този.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Вторият...има повече L2 кеш памет и >FSB. ;) .Но имаш ли на какво да го сложиш?

• Автор
Вторият...има повече L2 кеш памет и >FSB. ;) .Но имаш ли на какво да го сложиш?

имаш предвид FSB ?

ще бъде с ново дъно и ще го съобразя с него - тоест дъното ще може да е на 2000

въпроса е все пак за самото CPU

атлона е на мен ми звучи по сериозно ама спрямо цената са си боклучави и двата.

Дъното също няма да е скъпо. Но ще е ново - което е хубаво...

В случая става дума за ъпгрейд на стара машина. Надути кондензатори - рестартира се непрестанно, не можеш да влезеш в биос. В момента правя тест на рам-та. Да не би да е от нея. Не е от захранването. Видеокартата е сравнително нова. Та такива неща.

Редактирано от alexanderbg (преглед на промените)

Аз ти предлагам ето това http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=532831 .С добро дъно се клоква до 3гхз(и охлаждане разбира се).С боксово охлаждане съвсем спокойно си даржи на 2.6гхз и не дига повече от 50 градуса.

Редактирано от Daredevil_666 (преглед на промените)

Тия подути кондензатори ми звучат като старо дъно + ДДР памет и AGP видеокарта.Я най-добре си кажи всички компоненти и какво дъно си си избрал че на ново няма да може да сложиш ДДР памет и АГП видео.

• Автор

много си прав МРИК .. за това става дума старо дъно с ДДР .. та не знам .. още проучвам за дъното .. трябва да има IDE със сигурност заради HDD и DVD writer .. за видео картата - може и на дъното да е, искам да упгрейд вин лиценз, затова не мога да се разделя със всички части, иначе и повече пари можеше да вложа за железарията.

Та сегашната конфигурация беше:

Elitegroup - K7S5A

512 DDR2 400

По слотовете:

VC: ATI X1300 XT 256MB AGP - VGA/DVI

liteon Wi-Fi

LAN: Realtec

USB hub 4 ports - VIA

IDE:

HDD

DVD - RW DL

Floppy 1.44

Тоест трябва да запазя колкото мога повече от тези чаркуляци ...

Ето и примерното дъно което ми върши работа май:

ASROCK ALIVENF6G-GLAN /AM2+ - 82 кинта.

Aмии....всъщност не ти върши работа.Трябва ти нова РАМ,нова видео карта(освен ако не ползваш вградената),най-вероятно ново захранване(да не си изгориш новата машинка).Хард-а и ДВД-то маи ще можеш да ги запазиш(за тва дъно пише че поддържа до 2 IDE devices ама мен нещо нИ мЪ кефи(дъното)).Общо взето вариантите пред теб са два:

1.Взимаш си старо дъно за до 50лв.(до колкото разбрах процесор си имаш за това дъно)

2.Продаваш всичко(може би без хард-а и ДВД-то,но аз бих продал всичко..хем по-лесно ще му намериш купувач) и си взимаш изцяло нов комп.

Решавай..взависимост от пари разбира се...Ако събереш ~500..а даже и 400(ако предположим че ползваш стария хард и ДВД) ще си имаш сравнително нова и добра машинка..АМД базирана, която ще можеш да upgrade-неш.Докато ако останеш със старата всеки вложен лев оттук нататък е загуба на пари(лично мнение),защото след време няма да може да се ползва нито една част за евентуален нов комп.

Редактирано от mrik (преглед на промените)

• Автор

mrik не ми става ясно само за RAM-та .. защо да ми трябва нова ?

искаш да кажеш че трябва още - 512 са малко - съгласен съм.

А изпускаш 240 лв. за WINDOWS - тук цялата неприятност е че трябва да се спаси този лиценз.. Ако я нямаше тази подробност щях да разпродам старите части и както каза да направя нова конфигурация от-до... но в случая.. става кофти sad.gif

А не искам да слагам старо дъно .. пак ще се стигне до подобен момент не след дълго ... и тогава вече няма да мога да намеря даже DDR2 .. да не говорим за IDE

Elitegroup - K7S5A - поддържа PC SDRAM 100 и 133 Mhz, така че за какви "512 DDR2 400 Mhz" пишеш, че има на твоя компютър? Между другото то даже и ДДР2 на такава честота (400 Mhz), не се е произвеждала въобще! Така, че хвърляй старата щайга на пазара - втора ръка и пазарувай нова. Публична тайна, е, че тя вероятно, ще ти бъде доставена с инсталирана ОС.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор
Elitegroup - K7S5A - поддържа PC SDRAM 100 и 133 Mhz, така че за какви "512 DDR2 400 Mhz" пишеш, че има на твоя компютър? Между другото то даже и ДДР2 на такава честота (400 Mhz), не се е произвеждала въобще! Така, че хвърляй старата щайга на пазара - втора ръка и пазарувай нова. Публична тайна, е, че тя вероятно, ще ти бъде доставена с инсталирана ОС.

Вижте сега - който не си е купувал досега ОС, нека да не дава такива оценки...

относно дъното - то беше доста адвансет за времето си .. защото както има слот за SDRAM, така и за DDR. Разбира се не може да имаш едновременно и двата вида.

Да грешка е 400mhz .. ще поправя горния пост... от DDR2 400Mhz на DDR2 400 - тоест DDR2x400=800mhz тоест затова е DDR тип 2 - това е платката - досега е работила на 266 х 2 = 533 мгх.

Ето инфо за дъното K7S5A - тук

Нямам проблем да си инсталирам windows. Искам просото да ъпгрейдна машина ... това е позволено в лицензната политика на OEM софтуера - доколкото знам 1 път. Иначе хвърлям 240 лв. в коша.

Да грешка е 400mhz .. ще поправя горния пост... от DDR2 400Mhz на DDR2 400 - тоест DDR2x400=800mhz тоест затова е DDR тип 2 - това е платката - досега е работила на 266 х 2 = 533 мгх.

нищо не разбрах..дъното ти поддържа ДДР памет,а ти искаш да сложиш ДДР2...то това и физически е невъзможно така че ти трябва нова РАМ както вече ти казах.

Тоя Windows като си го купил не е ли на диск и с някъв CD key?Може да се обадиш в Microsoft България и да им обясниш,че компютърът ти се е скапал и ти трябва нов,затова ако може да ти кажат как да си сложиш пак Windows-a и да не плащаш отново...ако не стане така може би единственият вариант за теб е старо дъно.

ами най-вероятно майкрософт няма да ти направят проблем! може да продадеш старата щайга и да вземеш нещо което след време да може да ъпгрейтнеш

кажи с колко бюджет разполагаш. ако даречем имаш 400лв може да вземеш нещо такова:

дъно:MSI K9A2 CF-F, AMD 790X, AM2+, DDR2, 2xPCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid 144.54 лв

Видео:GF 8600GT, 256MB Chaintech 8600GT PCI Express TV Out 125.32 лв или RADEON 3650, 256MB,Asus EAH3650/HTDI/256M, 128bit,DDR3, 2xDVI, HDTV, HDCP 127.86лв

памет:2х512MB DDR-2 667MHZ, Kingmax, 3Year Warranty 20.14 лв = 40.28лв (не е най доброто но засега бива)

процесор:Athlon64x2 4000+ Dual Core (2.1GHz, 1MB, 65W, AM2) BOX (клоква се добре) 96.03 лв

=405лв с VGA Cf8600gt

=407лв с VGA Redeon3650

а хард вероятно имаш,но ако разполагаш с повече бюджет може да си вземеш нов и да смениш рам паметта cool.gif

• Автор

да пиша им в момента .. спрямо отговора и решението за действията иначе - да бюджета е около 400 лв. ;)

10х coolmen

А според мен най-добрият вариант е:

Дъно: Biostar TA780G, АM2+ Цена: 124,46 лв.

Памет: Corsair 2x1GB, DDR2, 800MHZ Цена: 96,37 лв.

Процесор: Athlon64x2 4800+, 2.5GHz Цена: 124,18 лв.

Общо: 345 лв.

Като в последствие, ако играеш някакви по-тежки игри, можеш да вземеш ново захранване(ако твоето е слабичко) и някоя видеокарта на ATI. В засисимост от нуждата(парите) можеш да вземеш среден или висок клас видео карта и да ги пуснеш заедно в CrossFire с тази на дъното!

Редактирано от Phonomania (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.