Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръки за книга?

Featured Replies

Здравейте!Аз съм нова тук и бих искала да ви помоля за малко помощ.На 15 г. съм и обичам да чета книги ,когато съм свободна.Моля ви,препоръчайте ми някоя книжка за ваканцията,с която да не скучая.Единственото ми условие е да бъде свързана примерно с Африка,саваните,морето,някой остров...в нея да са описани приключения на героите...изобщо всичко ,което сте чели като по-малки и ви е харесало можете да ми кажете заглавието.Благодаря предварително! ;) НАдявам се ,че ще ми помогнете!

Какво и да вземеш на Емилио Салгари ще ти отговаря на претенциите, освен .. не знам дали е за твоите години.

• Автор
Какво и да вземеш на Емилио Салгари ще ти отговаря на претенциите, освен .. не знам дали е за твоите години.

Мерси за предложението.Ще потърся нещо негово... :P

Карл Май ще ти хареса много.Книгите му са страшно увлекателни и поучителни.На твоята възраст ги бях изчел почти всичките по няколко пъти.Която и от книгите му да вземеш,няма да сгрешиш.Майн Рид и Емилио Салгари са другите майстори които трябва да прочетеш,а когато свършиш с тях можеш да се захванеш с Артътр Конан Дойл и Едгар Алан По,тези автори ще ги помниш цял живот.

Аз не съм много малък, но и в момента съм си зарибен по Тери Пратчет, както може би си личи от аватара ми :huh:

Та аз бих ти препоръчал, ако не си чела нещо от него, да си вземеш някоя книжка от неговата поредица за Светът на диска. В тях има и за пустини, и за морета, и за острови, а за приключения да не говорим...Или казано с други думи, става въпрос за една малко по-различна приключенска литература. А ако си търсиш нещо класическо, всичко що е на от авторите, посочени от колегите по-горе, би трябвало да ти хареса. В крайна сметка предполагам, че сама ще откриеш какво нй-много ти допада с времето ;)

Приятно четене cool.gif

Редактирано от oggy_bogy (преглед на промените)

Майн Рид, Джералд Даръл, Дюма, Стайнбек, Лев Толстой, Алексей Толстой и други.

Едит: Ако не си чела "Отнесени от вихъра" няма да сбъркаш нищо, че няма пустини и Африка.

Редактирано от tory_ (преглед на промените)

• Автор

Жул Верн определено го харесвам,чела съм доста негови творби.А за Карл Май нямам думи. Това е просто невероятен автор.До сега съм прочела около 6 негови книги. Мерси за предложенията. Ще се възползвам от повечето :yanim:

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Ето и нещо, което отговаря на изискванията ти:

Робер Мерл:

"Островът"

Х. Райдър Хагард (или Хагар - не съм 100% сигурна):

"Алън Куотърмейн"

"Рудниците на цар Соломон"

Здравейте!Аз съм нова тук и бих искала да ви помоля за малко помощ.На 15 г. съм и обичам да чета книги ,когато съм свободна.Моля ви,препоръчайте ми някоя книжка за ваканцията,с която да не скучая.Единственото ми условие е да бъде свързана примерно с Африка,саваните,морето,някой остров...в нея да са описани приключения на героите...изобщо всичко ,което сте чели като по-малки и ви е харесало можете да ми кажете заглавието.Благодаря предварително! :write a letter: НАдявам се ,че ще ми помогнете!

Аз бих ти препоръчала някое любовно романче от Историческите. В тях има всичко, приключения, романтика, смях и сълзи. За Африка не съм срещала, но за острови, готини пирати и разни такива има много. :)

Иначе Емилио салгари е добро решение също. Например книжките за "Черния корсар" и "Сандокан", има ги приключенията и забавния сюжет, а и са лесни за четене, не са някое тежко четиво.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Търся си някоя хубава фантастика.Не фентъзи,фантастика.Нещо като Война на световете,Аз съм легенда и др.

Търся си някоя хубава фантастика.Не фентъзи,фантастика.Нещо като Война на световете, Аз съм легенда и др.
Трябва ли да има и филм по нея biggrin.gif

Ако искаш отскочи до някоя библиотека

Препоръчвам ти да започнеш с 34. "Деня на трифидите", ще ти допадне.

ПП: Трихо, аз още си ги харесвам тези книги, татко му biggrin.gif

Препоръчвам:

-"Пеперудата"-Анри Шариер

Henri Charriere (Papillon)

-"Дейвид Копърфилд"-Чарлз Дикенс

-"Галапагос"-Кърт Вонегът

ПРИЯТНО ЧЕТЕНЕ!

Вчера от Славейков си взех "Границите на безкрая" на Люис Макмастър Бюджолд.

Даже успях и да я прочета,докато висях на автогарата нощес.Препоръчвам ви целият цикъл "Игрите на Вор" .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.