Премини към съдържанието
Гости ¦•••SHERIFA•••¦

Invision Power Board v2.0.4 - Въпроси и Отговори

Препоръчан отговор

Гости ¦•••SHERIFA•••¦

Имам MKPortal M1.0 и Invison Power Board v2.0.4 форум и искам да ви попитам "няколко" въпроса:

1. Като публикувам съобщения как да ги направя най-отгоре на подфорума да са като "Важно съобщение" или "СЪОБЩЕНИЕ".

2. В Internet видях доста модове/скриптове даже незнам как да ги нареча вече. Като изтегля даден мод и има readme.txt файл, в който пише какво трябба да се направи - кой .php файл трябва да се edit-не, кое да се махне и т.н. ... Няма ли някаква програмка както при phpBB EasyMOD-а дето да инсталира модовете и за IPB ? Аз пробвап да инсталирам някой мод, но то е супер трудно... с Notepad отварям .php файл и със Ctrl+F търся...

3. Като вляза във вашият форум и като застана в/у някоя тема и ми излиза допълнителна информация - как да направя и при мен да излиза ?

4. С MKPortal M1.0 и IPB v2.0.4 съм и искам да им направя BackUp ( да запазя всички направени форуми, раздели, всички публикувани съобщения от user-ите и т.н. ), ако някой админ се разчовърка из Админ CP-то и да мога после да възстановя всичко - и портала и форума. Гледам в Админ CP-то раздел SQL Management и подраздел SQL Back Up има нещо, но незнам за какво служи. Ако може да ми препоръчате някаква програмка, с която да направя всичко това и да не се тормозя ?

5. Какво е това GZIP ? Някаква силна компресия на нещо ли какво е ?

6. Намерих из форумите BG Language за IBP 2 и го сложих, сега търся и за Админ CP-то, но май няма да намеря.

7. Как мога да добавя от даден .xml адрес, примерно http://wow.bnc.bg:8080/stat.xml да може от портала ми да се вижда кой е във сървъра, колко играчи онлайн има и т.н. Давам го този адрес за пример, защото е подобен на LAN ISP stats.xml с вътрешно IP [ 192.168.xx.xx ]

8. Като отида в Админ CP на IPB и ми излиза страница, където пише Quick Links и "Edit Member" и пиша там моя nick ¦•••SHERIFA•••¦ и не ми излиза нищо - искам да си edit-на името или нещо друго - дали защото съм регистриран 1-ви и съм Админ и за това не мога да се edit-на ?

9. Откъде мога да издърпам иконките, които ги виждам от ляво при публикуването на всяко съобщение в kaldata форума и после къде трябва да ги сложа ?

10. Като публикувам съобщение и където пише "Бутони за форматиране на текст" под него Направляван режим и Нормален режим за какво служат и каква е разликата ?

11. Като пиша съобщение това Теми и съобщения написани на латиница или само с главни букви се изтриват без предупреждение. как мога да го вмъкна в IPB форума ? А също и да добавя Режим на клавиатурата като бутонче отдолу, както е тук ?

13. От Контролният панел > http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=UserCP&CODE=01 > Как мога да го променя и при мен да пише "Skype име" или нещо друго ?

14. От Опциите > Purchase Paid Subscriptions > какво е това, за какво служи и как да го махна или променя ?

15. От Админ CP на IPB гледам, че някои модули ли как да ги нареча незнам, като Invision Gallery не бачкат, а тук този бачка ? Откъда мога да ги изтегля и да ги направя, че да бачкат.

16. От Админ CP > Users and Groups > Member Settings > Maximum length колко е добре да го наглася примерно както тук ( не че знам колко у тук де ) и Allow HTML е No, какво ще стани ако го сложа Yes, каква му е функцията ? BBCode си е Yes.

17. От Админ CP > Word & Ban Filters > Manage Badword Filters > някъде в Internet няма ли такъм списък ( на английски и български с лоши думи ), който да го импортна направо и да не си играя да ги пиша ?

18. Четох тук, че сте сложили Статистика на измененията в репутацията, при мен го няма това нещо, как да го сложа и какво ще ми помогне ? При мен има нещо си "Warn" дето незнам за какво служи и т'ва е.

19. Как да сложа и аз Правила на форума като бутон, както са Галерия, Помощ, Търсене...

20. Сложил съм уж някакъв BG Language но IPB, но бутоните още си седят на английски език, а тук са на български? Откъде мога да ги изтегля ? Като имам и други скинове освен този по default тях как да ги направя на български език ?

21. Някакви интересни неща/модове и т.н., които мислите, че ще ми влязат в полза пишеше.

22. Като премествам портала и форума на друг сървър, който е на Linux ( а аз съм на win32 ) [ с Apache2Triad съм ] сигурно трябва да копирам директорията:

C:\apache2triad\

и готово ? Apache за Linux трябва ли да тегля нещо, щото знам че .exe файловете не се стартирали под Linux. Само .exe или и .zip, .rar, .ace ... ?

Последният въпрос е доста важен според мен, защото като направя портала и форума ще го сложа на ISP сървъра и там е всичко на Linux и нищо незнам...

Това са въпроси, които ме вълнуват от доста време насам, но все не ми оставаше време да ги напиша.

Благодаря за отделеното внимание/време да го прочетете и евентуално да напишете своите отговори по тези точки. Ако ме вълнуват още въпроси ще ги напиша тук.

Редактирано от ¦•••SHERIFA•••¦ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Гости DarkLight

5) Ще отговоря на два от въпросите ти. GZIP, както и предположи, е алгоритъм за компресиране. Постига много висока степен на компресия при текстови файлове и се използва за компресиране на логове, .sql файлове (dump на база данни) и други. Е, и зползвасе и за архивиране на всякакви файлове. Под Linux gzip и bzip са стандартни формати за архив. Под Windows практически всеки съвременен архиватор работи с тях

1). Долу, под последния пост в темата, имаш модераторски опции, и там имаш "Маркирай" или "Закачи" темата или в случай че е на английски: "Pin topic" :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

И аз да попитам нещо за IPB 2.0.4. Oт къде аджеба да му изтегля Български езиков пакет? Определено в официалният сайт на IPB няма такова животно.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Имам само следния проблем (преди го нямаше). Като сложа линк и пусна поста ми излиза (HREF:***), а на Preview си ми излизаше точно както трябва. То и преди беше на шест. Какво да барна Admin CP, за да се оправи ohmy.gif

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости ¦•••SHERIFA•••¦
И аз да попитам нещо за IPB 2.0.4. Oт къде аджеба да му изтегля Български езиков пакет? Определено в официалният сайт на IPB няма такова животно.

<{POST_SNAPBACK}>

От тук можеш да си изтеглиш Български Езиков пакет за v2.0.x !

@DarkLight: намерих го, избрах Зачаки и после като отидох на този подфорум, където беше тази тема - темата беше над всички други и пише:

Pinned: blablabla

Как да го направя да пише "Важна тема" или "СЪОБЩЕНИЕ ? Някой .php файл се редактира сигурно...

Btw: Май си отговорих до половината на зададеният от мен Въпрос 20. => тук

5. А 7z ?

Още един Въпрос: Като публикувам и като направя над 10 image-та със къда там и ми изписва това:

СЛЕДНИТЕ ГРЕШКИ БЯХА ОТКРИТИ

Съжаляваме, но публикуваните картинки надвишават броя, на който имаш право.

Бреброих картинките и установех, че са точно 10 ! Откъде мога да направя, да са 100 примерно ?

Редактирано от ¦•••SHERIFA•••¦ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости DarkLight

7z също е архив, намери в kaldata програмата 7-zip, отиди на официалния й сайт и ще прочетеш доста по въпроса

Що се отнася до Pinned: мисля, че се редактира то админ панела. поне във версия 1 е в Board Settings -> Topics, Posts and Posting

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости DarkLight

И още:

3,11 - модвано е, обърни се към Администраторите, предполагам нямат да имат нищо против да споделят какво точно се променя

Междодругото, пропуснал си номер 12

16 - тук е 256 символа, което смятам че е малко. Аз лично бих го сложил на 512 символа. Всъщност това определя колко дълъг да е подписа - не искаш някой да си сложи в подписа Война и Мир, нали?

за Allow HTML - не го включвай. Ако го включиш, потребителтие ще могат да използват html код в подписите си, включително зареждайки други страници в браузъра на потребителите, гледащи темата

20 Освем превод, трябва да сложиш и български скин.

22 Apache под Линукс обикновено има. Зависи де - ако ти си го инсталирал може и да няма, но ако е някой хостинг със сигурност има. Въобще питай администратора на сървъра :angry: .zip може да се разрахивира, .rar и .ace принципно също

Но ако ги прехвърляшна друг сървър, прехвърляй файловете некомпресирани, освен ако нямаш шел достъп - тогава ги прехвърляй в .gz

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравей.

Виждам, че на някои от въпросите ти вече е отговорено, затова ще се опитам да отговоря на някои от другите.

8. Щом си админ, можеш да редактираш който и да е потребител, включително и себе си. Би трябвало да се намериш, пробвай да поиграеш с настройките при самото търсене. Ако не стане, пак ще го мъдрим.

10. При "направляван режим" когато натиснеш някой от бутоните по-горе ще ти се отваря диалогов прозорец, в който можеш да напишеш текста, който искаш да форматираш (например за удебеляване, ще ти се покаже прозорец, в който искаш да напишеш текста, който ще ти е удебелен). При "нормален режим" ще ти се появява отварящ и съответно затварящ таг (ако натиснеш втори път бутона) за съответното форматиране на даденият текст (например за удебеляване и съответно като затварящ таг при повторно натискане).

11. И двата елемента се добавят като елементи в самият php файл. Малко по-късно ще се разровя да видя как ставаше номера с режимите на клавиатурата.

13. Не помня точно името на php файла, който се променяше, но много лесно можеш да потърсиш из сорс файловете, къде ти пише да речем MSN или AOL и да го замениш със Skype и също така там ще се намира и thumbnail-а, към картинката пред него.

17. Досега не съм чувал за такива списъци, защото всичко е строго индивидуално и зависи както от самите потребители, така и от администратора на форума. Според мен ще е по-добре да ги добавиш ръчно и постепенно в процеса на работа на форума.

18. Системата за репутация е допълнителен мод към форума, който след едно бързо търсене можеш да откриеш чрез Google (последната версия е 3.0). Warn системата може да бъде използвана само от модераторите и администраторите на форума и има за цел да предупреждава потребителите за нарушения. В самият администраторски панел можеш да поразгледаш опциит й. Ако не разбираш нещо, ще ти го обясня.

19. За "Правила на форума" трябва да погледна малко по-късно и ще ти кажа.

Надявам се поне малко да съм отговорил на някои от въпросите ти. В последствие ще добавя и нови неща, но първо трябва да ги намеря, че не помня всичко наизуст. Ако се сетиш нещо друго или искаш да ти обясня повече, не се колебай да питаш.

Малко допълнение:

19. Относно бутона за правилата на форума трябва да отидеш в админ панела, след това Board Guidelines и избираш Show link in header to guidelines? -> Yes

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости ¦•••SHERIFA•••¦
Що се отнася до Pinned: мисля, че се редактира то админ панела. поне във версия 1 е в Board Settings -> Topics, Posts and Posting

Няма го. После отидох на:

...htdocs\forums\sources\forums.php => Отварям го с Notepad и пиша "pinned" и то 1000 неща ми излязаха... Кое/кои от всичките да променя да пише "СЪОБЩЕНИЕ" и "Важна тема" ?

8. Щом си админ, можеш да редактираш който и да е потребител, включително и себе си. Би трябвало да се намериш, пробвай да поиграеш с настройките при самото търсене. Ако не стане, пак ще го мъдрим.

Най-сетне стана !

13. Не помня точно името на php файла, който се променяше, но много лесно можеш да потърсиш из сорс файловете, къде ти пише да речем MSN или AOL и да го замениш със Skype и също така там ще се намира и thumbnail-а, към картинката пред него.

...htdocs\forums\sources\profile.php => Отварям го с Notepad и пиша "MSN" и ми излизат бая неща... за AOL нищо не излиза... Да не би да ми трябва някоя програма или ... ?

18. Warn системата може да бъде използвана само от модераторите и администраторите на форума и има за цел да предупреждава потребителите за нарушения. В самият администраторски панел можеш да поразгледаш опциит й. Ако не разбираш нещо, ще ти го обясня.

E как ? Само Админите и Модераторите ли могат да видят под Аватара си:

Предупреждение: (0%) [квадратни картинки]

Потребителите ще виждат ли моето предупреждение или на Модераторитери и другите потребители ? Откъде мога да го Edit-на ?

19. Относно бутона за правилата на форума трябва да отидеш в админ панела, след това Board Guidelines и избираш Show link in header to guidelines? -> Yes

Мда, това стана и го направих.

Ако се сетиш нещо друго или искаш да ти обясня повече, не се колебай да питаш.

20. Ами сложих си това, но пак не е като вашето тук... После изтеглих това и сложих dir-a с image-тата в:

...\forums\style_images\1

и замести там и стана един кашалак... те тез image-та от са предвидени за v1.3, а не за v2.0.4 и кашалака и на лице...

А, и да не забравя въпроса за image-тата:

Като публикувам и като направя известен брой image-та, като реша да пост-на и ми изписва това:

СЛЕДНИТЕ ГРЕШКИ БЯХА ОТКРИТИ

Съжаляваме, но публикуваните картинки надвишават броя, на който имаш право.

Преброих картинките и установех, че са точно 10 ! Откъде мога да направя, да са 100 примерно ?

Редактирано от kal (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Според мен си избрал погрешния портал/форум и те съветвам да избереш нещо друго, докато е все още рано.

Не мисля да се впускам в сравнения между IPB и phpBB, но за мен последния има повече предимства (модове, плъгини, скинове и т.н.), без да броим и факта че е напълно безплатен.

По повод кирилица/латиница - вече сериозно обмислям да си направя собствен скрипт, тъй-като този на Кредор не ми върши работа...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости DarkLight
По повод кирилица/латиница - вече сериозно обмислям да си направя собствен скрипт, тъй-като този на Кредор не ми върши работа...

<{POST_SNAPBACK}>

Пробвай Уеб-будител :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости ¦•••SHERIFA•••¦

@Q-tech: Модове, плъгини и т.н. има и за IPB ! Това, че не си видял сайтове с такива не е мой проблем.

А отговор на задедените въпроси някой ден ще имам ли ?

Редактирано от ¦•••SHERIFA•••¦ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Хубаво е, че ме подсещаш :down:

Относно важните теми отиваш на View General Settings, после Topics, Posts and Polls и там търсиш Topic Prefixes - Topic prefix for PINNED topics (точно както ти каза и DarkLight).

Относно модула за писане на кирилица ще трябва да питаш или някой от другите админи или DarkLight, защото те са го конфигурирали.

За надписа Skype трябва да питаш Кал, защото той търси файловете и ги променя.

Относно системата за warning отиди на View General Settings, после Warn Set-up и там в полето Protected Groups можеш да избереш кои групи от потребители ще са защитени от системата за предупреждения. По-надолу можеш да зададеш кой да вижда предупрежденията - Allow all other non-protected groups to see their own warn level and reasons?

Нашите бутони са правени ръчно от Калин (доколкото си спомням) без използването на допълнителен модул.

Относно броя на емот-иконките и картинките в даден пост, отиди на View General Settings, после Topics, Posts and Polls и там търсиш Making a Post и виж цифрите в полетата Max. no. emoticons per post, Max. no. images per post

Май това беше всичко, на другите въпроси за съжаление не знам отговора, защото в момента нямам достъп до сорс файловете.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости ¦•••SHERIFA•••¦

Мда, вече ми стана по-ясно и започвам да напредвам ;)

Още нещо:

ACP Home / View General Settings / Settings for group: Calendar & Birthdays

Forcoming Calendar Events

Това са някакви събите през следващите 5 дни или там колко си нагласиш... Откъде мога да creat-вам такива събития ? Гледам, че тук сте я махнали изобщо тази отметка. И по-надолу от нея последния 3 реда не можах да ги разбера за какво са...

Не можах да намеря от къде да променя date-а, както е тук - влизам у форума и отивам най-долу и най-вдясно:

Сега е: 1.09.2005г. в 17:51

А при мен e:

Сега е: 1st September 2005 - 17:51

От ACP Home / View General Settings / Date & Time Formats го няма...

От къде се маха това с червеното:

(Името на форума) Powered by Invision Power Board или да питам kal ? kal = Калин ?

От Date & Time Formats промених 1-вото да е + 2:00 hours, 2-рото пък не можах да го разбера за какво е...

Значи пиша PM на kal да дойде да ми отговори тук : - ]

Това е засега.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

1. В този панел можеш да настройваш събития, които се записват в календара на форума (http://www.kaldata.com/forums/index.php?act=calendar) и настройваш опциите по тяхното показване.

Show birthdays on the main calendar view? - ако е избрано "да", когато някой потребител има РД ще ти се показва в календара на форума (линка по-горе).

Today's Birthdays

Show Today's birthdays on the board view? - ако е "да" ще ти показва потребителите, които имат РД на днешния ден на заглавната страница на форума.

Auto hide when no birthdays to show? - автоматично ще се скрива полето за РД, ако няма рожденници

Show forthcoming calendar events? - ако избереш "да" ще ти се показват събитията от календара за определен период напред (задава се по-долу).

Auto hide when no events to show? - същото като за РД-тата, но само че със събитията от календара

Show forthcoming events from today to [x] days ahead - тук задаваш от колко дни напред ще се показват събитията.

Starting year for calendar 'Year' drop down box - Като отвориш календара в долния десен ъгъл имаш падащи списъци и с тази опция указваш началната година в списъка за годините.

Year end limit for 'Year' drop down box - това е крайната година за същият падащ списък.

Формата на датата го променяш точно от където си търсил - ACP Home / View General Settings / Date & Time Formats и там търсиш Short time format и Long time format и преглеждаш http://de3.php.net/date за различните опции. Тук ползваме следните настройки "j.m.Yг. в H:i"

За това червеното не помня сега, а и тярбва да тръгвам.

Относно втората опция в Date & Time Formats - там задаваш колко минути да ти е offset-а от сървъра, на който ти е разположен форума, защото по принцип се взема сървърното време. В случая ако сървъра ти е на българско време не задаваш нищо (или 0), а ако да речем времето на сървъра е с един час назад можеш да зададеш 60. До самото поле има възможност за преглед на настройката.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости ¦•••SHERIFA•••¦

Мда, всичко направих, обаче питах откъде се променя датата. Значи отивам тук: http://www.kaldata.com/forums/index.php и гледаш най-долу най в дясно и там пише:

Сега е: 4.09.2005г. в 14:31

А при мев на: http://localhost/forums/index.php пише:

Сега е: 4th September 2005 - 14:31

И искам да го сменя. Пробвах от къде ли не, или не мога да го намеря или незнам sad.gif

А за червеното - спомни ли си :nono:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ми червеното се маха като си регнеш пакета, но можеш да се опиташ да го кракнеш, не е трудно, хащаш някой редоактор (като Dreamweaver, например) и претърсваш цели форум за съответния низ, все някъде трябва да го има записан, за да го изпише. За датата е обяснено, date & time settings и са във формат date() (има линкче там).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

не познавам Invision Power Board, но принципа е следния - За БГ датите - ако работи с locale settings на сървъра (т.е. ако за образуването на датите се ползва функцията strftime() ) трябва да има някъде конфигурация която да изпълнява нещо от рода на

setlocale(LC_ALL, "bgr_BGR");

Нормално, това е работа на хората, които превеждат софтуера на Български, т.е. би трябвало да се намира някъде из language файловете. Надявам се това поне да те насочи къде да търсиш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Гости ¦•••SHERIFA•••¦

Аха, намерих го. Сега остана на IPB v2.1.0 да намеря в кой файл да напиша "Теми и съобщения написани на латиница се изтриват и как да добавя бутончето дето е под публикуването на пост за Режим на клавиатурата, както е тук ?

Edit: Също и от къде се наглася модераторите, админите и другите Power Users какъв цвят да са. Гледам, че на Online страницата само обикновенните юзъри са с обикн. черен цвят. cool.gif

Редактирано от ¦•••SHERIFA•••¦ (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Edit: Също и от къде се наглася модераторите, админите и другите Power Users какъв цвят да са. Гледам, че на Online страницата само обикновенните юзъри са с обикн. черен цвят.  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

отиваш в контрол панела после Users and Groups => Manage User Groups => едит на групата която искаш => Online List Format [Prefix] избираш цвета (даден е пример) => после Online List Format [suffix] </span> и си готов :hush:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

аз имам следния проблем

регистрирах си форум от тук!ipb InvisionBoard 1.3 Final

искам да ви попитам как мога да му сменя банера и да го направя да е на български език

Редактирано от grunov (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

http://www.invisionize.com

Преводи, модове, скинове и т.н., има и български превод (150% съм сигурен :yanim::):yanim:)

Банера, предполагам имаш предвид логото, аз директно го сменям в скина, файла е logo4.jpg/png (зависи от скина).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Ще може ли друг линк за български език, че тези от www.invisionize.com ми излизат на ироглифи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
От тук можеш да си изтеглиш Български Езиков пакет за v2.0.x !

@DarkLight: намерих го, избрах Зачаки и после като отидох на този подфорум, където беше тази тема - темата беше над всички други и пише:

Pinned: blablabla

Как да го направя да пише "Важна тема" или "СЪОБЩЕНИЕ ? Някой .php файл се редактира сигурно...

Btw: Май си отговорих до половината на зададеният от мен Въпрос 20. => тук

5. А 7z ?

Още един Въпрос: Като публикувам и като направя над 10 image-та със къда там и ми изписва това:

СЛЕДНИТЕ ГРЕШКИ БЯХА ОТКРИТИ

Съжаляваме, но публикуваните картинки надвишават броя, на който имаш право.

Бреброих картинките и установех, че са точно 10 ! Откъде мога да направя, да са 100 примерно ?

Немога да изтегля българската версия. Пише ми:

Directory Listing Denied

This Virtual Directory does not allow contents to be listed.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.