Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows Vista и Видеокартата!

Featured Replies

• Автор
sweeeney, айде по-спокойно? Хората се опитват да ти помогнат, ти изливаш кофи с простотии отгоре. Като не си на кеф, продай лаптопа, купи си една боксова круша и удрий...

Бих препоръчал това което и другите казаха : формат на хард диска, виста която си сигурен, че работи и драйверите от сайта. Ако не, отиди в сервиз.

Инсталирал съм 3 Vista Ultimate 2 Business и всичките на формат

И все еедно и също!

Не ме рзбирайте погрешно....подразних се просто не от вас а от това че е дадено да се пише на някой в сайта на НР а те ме пращат в сервиз.

акава работа и аз мога да работя да пиша на всеки "варви в сервиз.

Инсталирал съм 3 Vista Ultimate 2 Business и всичките на формат

И все еедно и също!

Не ме рзбирайте погрешно....подразних се просто не от вас а от това че е дадено да се пише на някой в сайта на НР а те ме пращат в сервиз.

акава работа и аз мога да работя да пиша на всеки "варви в сервиз.

Ти май не разбираш какво се опитват да ти намекнат?

Разликата между форума тук и сервиза е,че в сервиза няма да се налага ТИ да им обясняваш какъв е проблема,а хората сами ще си го видят....

Като ти гледам нивото-още 100 поста да напишеш тук - файда няма да усетиш.Особено с това отношение към съфорумците!

А какво те учудва,че те пращат в сервиз?Ако смяташ,че в градската баня ще ти помогнат повече - пробвай пък там!

Като не ти харесва тук,бягай в друг форум/от сега да ти кажа - пак ще те пратят на сервиз/!Ае,успех!И вземи да почетеш повечко!Поздарви!

Като гледам във форумаа на сайта на HP, много други хора имат проблеми - някои при downgrade към Windows XP, други при Vista. При това за всяккви серии лаптопи. Хората чакат с месеци да се пусне подходящ patch. Ако не си го направил, може да се разровиш и там.

Последен съвет - виж точният модел на твоя лаптоп. По твоите описания тук видях един такъв:

HP Compaq 6720s Series KD990ES

процесор: Intel Core Duo Processor T2310 (1.46-GHz, 533- MHz FSB, 1MB L2 cache)

памет: 2048MB DDR2

твърд диск: 160GB SATA 5400rpm

оптични устройства: DVD+/-RW DL LightScribe

звукова карта: интегрирана

модем: интегриран 56 К

мрежова карта: интегриранa 10/100 Ethernet, WLAN 802.11b/g

видео карта: Intel GMA X3100 up to 384MB shared memory

екран: 15.4" WXGA BrightView 1280 x 800

детайли: Bluetooth, 3 USB 2.0, VGA, stereo microphone in, stereo headphone/line out, power connector, RJ-11, RJ-45, ExpressCard/54 slot; Secure Digital slot

операционна система: Free DOS

батерия: Li-Ion Battery

тегло: 2.7 кг

Подобна серия - KD990ES, не намерих в сайта на HP. Така че, погледни там как става определянето на модела и серията (май се гледа лепенката) и тогава търси подходящи драйвери.

• Автор
Като гледам във форумаа на сайта на HP, много други хора имат проблеми - някои при downgrade към Windows XP, други при Vista. При това за всяккви серии лаптопи. Хората чакат с месеци да се пусне подходящ patch. Ако не си го направил, може да се разровиш и там.

Последен съвет - виж точният модел на твоя лаптоп. По твоите описания тук видях един такъв:

Подобна серия - KD990ES, не намерих в сайта на HP. Така че, погледни там как става определянето на модела и серията (май се гледа лепенката) и тогава търси подходящи драйвери.

Именно това е моят лаптоп и аз не го намирам в сайта на НР

На гаранцията ми също пише този модел!

Моля моля, да не се обиждаме така!

Както рече pit и на неговата и на моята и на някоя от колегите на масата да беше все щеше да хвъръкне.

Тук сме се събрали все хора с желание да помогнем и то безвъзмездно. Форумите не са универсално решение за нищо. Ние не сме се длъжни да поддържаме нито на Microsoft операционните системи, нито на производителите на хардуер драйверите, и нито пък който и да било друг компонент или система. Това го правят фирмите които го ти го продават! Никой от нас не се е обявявал за гуру, нито пък сайтът и форумът на Kaldata твърдят подобно нещо или поемат отговорност или гаранции ако си предприел действия които не са ти решили проблема или са довели до по-лошо състояние от изходното или са ти изискали заплащане срещу което да получиш някоя от изброените услуги. С колегите пари взимаме за така наречената от теб работа да стоим и да казваме "в сервиза", ама ще имаш да вземаш! Никой от нас не е видял и стотинка за споделения опит или за изгубеното време да помагаме тук, във форума на Kaldata. Така, че трябва да бъдеш по-толерантен!!! За без пари толкова! Какво искаш от нас? Под вола теле няма!

П.П.

Не ти се карам! Виждам те, че си изнервен от ситуацията и че те е яд, но ние не сме хората на които да си го изкарваш! Тия хора се намират в сервиза :) Или както споменах в един по-горен пост, може да са от "поддръжката на Microsoft".

Редактирано от FenaBG (преглед на промените)

Не мога да ти дам съвет за драйвери - тези от сайта могат да стават, но могат и да не стават. Вероятно, водещо при избора им, трябва да е конкретният елемент/чип???

ПП. Ако аз имах такова чудо, не бих се колебал - слагам Windows XP и го префасонирам да изглежда като Vista (каза, че с XP няма проблеми).

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор
Не мога да ти дам съвет за драйвери - тези от сайта могат да стават, но могат и да не стават. Вероятно, водещо при избора им, трябва да е конкретният елемент/чип???

ПП. Ако аз имах такова чудо, не бих се колебал - слагам Windows XP и го префасонирам да изглежда като Vista (каза, че с XP няма проблеми).

Извини ме ама това ли е начина...да се предам и да сожа ХР.

Рано или късно ще се наложи да сложа Виста...нормалното развитие е тя

Пак се извинявам не съм ви се карал и нищо лошо не исках да кажа за вас

Благодаря ви

Някой все пак ако има други идеи да сподели

Някой все пак ако има други идеи да сподели

Влизаш в BIOS намаляш си видеокартата на 128 MB, изтрий всички драйвъри свързани с видеокартата, които се намират из папките на машината ти и най вече от C/WINDOWS/SYSTEM32/DRIVERS.... Ресваш си машинката караш малко без драйвъри и пускаш WINDOWS UPDATE (каза че ти е лицензирана Vistata), изчакай да се зареди и ще ти излезне работещ драйвър за видеото. Не го казвам от налучкване а от опит cool.gif

Успех!!! ... и да напишеш дали ти е проработило.

• Автор
Влизаш в BIOS намаляш си видеокартата на 128 MB, изтрий всички драйвъри свързани с видеокартата, които се намират из папките на машината ти и най вече от C/WINDOWS/SYSTEM32/DRIVERS.... Ресваш си машинката караш малко без драйвъри и пускаш WINDOWS UPDATE (каза че ти е лицензирана Vistata), изчакай да се зареди и ще ти излезне работещ драйвър за видеото. Не го казвам от налучкване а от опит cool.gif

Успех!!! ... и да напишеш дали ти е проработило.

А откъде точно се намалява видеото в БИОС-а?

И тва което ми обясни ..трябва пак да форматирам ли sad.gif

А и в C/WINDOWS/SYSTEM32/DRIVERS как да разбера кой е драйвера за Видеото?

Редактирано от sweeney (преглед на промените)

А откъде точно се намалява видеото в БИОС-а?

И тва което ми обясни ..трябва пак да форматирам ли sad.gif

А и в C/WINDOWS/SYSTEM32/DRIVERS как да разбера кой е драйвера за Видеото?

пиши ми на скайп: bigojin19891

След като направиш пълен формат инсталирай отново Вистата с "просто" видео и дай да ти се упдейтне през сайта на Mikrosoft. Вистата ще ти прегледа лаптопа и ще ти предложи упдейтите за твоя компютър. Това май вече ти беше предложено. При мен например когато свалям драйверите от сайта на производителя , нещо се збъгясва и се намазва, независимо, че са истински. Тези от сайта на Макрософт са същите ама при тях няма проблеми и всичко е на 6 (шес...т)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.