Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рестартирането

Featured Replies

Здравейте!След дълги опити да отстраня досадния проблем с непредсказуемото рестартиране,реших да се обърна за помощ тук.Проблема е следния:компютъра се растартира когато си иска,независимо дали е натоварен или не до чист син екран,на който не пише нищо ohmy.gif .В началото се надявах,че проблема е от операционната система-XP,но преинсталирах след формат няколко пъти,с различни инсталационни дискове,но рестартирането си остана.Сега съм с Vista...и пак същото.Изпробвах да сменя и някои драйвери,но пак без резултат!Дотук свършиха надеждите ми,че проблема е софтуерен и започнах с хардуера.Пробвах с други:захранвания,VGA,Ram-никакъв ефект.Не се съмнявам в хард-диска,защото работеше безпроблемно на стария ми компютър и е нов.Температурите на CPU-38градуса при ненатоварен процесор до 52 при натоварен.Температури MB-35 градуса.Волтове на ядрото-1.36.Конфигурацията е следната:MB-MSI PT8V-neo.CPU P4 2.8ghz VGA assus 9550-128 .350W. RAM 1GB A-data.Моля за помощ!!!

Здравейте!След дълги опити да отстраня досадния проблем с непредсказуемото рестартиране,реших да се обърна за помощ тук.Проблема е следния:компютъра се растартира когато си иска,независимо дали е натоварен или не до чист син екран,на който не пише нищо ohmy.gif .В началото се надявах,че проблема е от операционната система-XP,но преинсталирах след формат няколко пъти,с различни инсталационни дискове,но рестартирането си остана.Сега съм с Vista...и пак същото.Изпробвах да сменя и някои драйвери,но пак без резултат!Дотук свършиха надеждите ми,че проблема е софтуерен и започнах с хардуера.Пробвах с други:захранвания,VGA,Ram-никакъв ефект.Не се съмнявам в хард-диска,защото работеше безпроблемно на стария ми компютър и е нов.Температурите на CPU-38градуса при ненатоварен процесор до 52 при натоварен.Температури MB-35 градуса.Волтове на ядрото-1.36.Конфигурацията е следната:MB-MSI PT8V-neo.CPU P4 2.8ghz VGA assus 9550-128 .350W. RAM 1GB A-data.Моля за помощ!!!

И аз съм имал същия проблем обаче си почистих компютъра (вътрешно) премахнах праха и всичко си ми работеше окей виж да няма прах ... за друго не се сещам sad.gif , все пак не изключвам да е ХАРДУЕРЕН проблем.

Редактирано от Magical_WaRFIedal (преглед на промените)

Първо прегледай дъното за подути или изтекли кондензатори. След това премери напреженията с мултицет. Не вярвай на каквито и да е програми, защото те често грешат. Прочети Инструменти за тестване на хардуера за грешки!, там B-boy[styLe] и kokomil са обяснили доста добре какво се прави в такива ситуации. След като след многократна преинсталация с различни версии на операционната система проблемът си остава, значи трябва да е хардуерен (освен ако след всяка преинсталация не инсталираш програми, които са в конфликт). За да си сигурен, стартирай в Safe Mode и остави компютъра известно време, за да видиш дали ще се рестартира (което обаче при евентуално нерестартиране не е 100% гаранция).

• Автор

Дьното и другити компоненти са идеално чисти . Кондензатори не виждам издути. А за софтуер мисля че не е защото след форматиране и инсталация на XP или Vista без да инсталирам нищо друго рестартитe продьлжават.

Дьното и другити компоненти са идеално чисти . Кондензатори не виждам издути. А за софтуер мисля че не е защото след форматиране и инсталация на XP или Vista без да инсталирам нищо друго рестартитe продьлжават.

Ами то май остана само дъното да смениш.

• Автор

Напълно чист екран ( син ). И моите сьмнения са за дъно или процесор,но не зная как да разбера кое от двете е.

• Автор

TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts -това е най-често срещаната грешка

Имах подобен проблем - безпричинни рестарти, никакви съобщения в Event Viewer. Причината се оказаха кратковременни (за части от секундата) спадове на напрежението в електрическата мрежа. Сложих UPS и се оправи.

Редактирано от dixi (преглед на промените)

Имах подобен проблем - безпричинни рестарти, никакви съобщения в Event Viewer. Причината се оказаха кратковременни (за части от секундата) спадове на напрежението в електрическата мрежа. Сложих UPS и се оправи.

Едно добро захранване би се справило с такива спадове.

Писа, че си пробвал с друга памет. Размести платките по слотовете или пробвай само с една.

И с какви захранвания, наистина , си пробвал ?

(чипсет VIA на дъно за Интел .... :P )

А как се рестартира ? Мигновенно ли или си покаже "Logging of" ? Ако е второто, със сигурност проблема е софтуерен.

• Автор

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.0.6000.2.0.0.768.3

Locale ID: 1026

Additional information about the problem:

BCCode: 124

BCP1: 00000000

BCP2: 8395A318

BCP3: B2000000

BCP4: 1040080F

OS Version: 6_0_6000

Service Pack: 0_0

Product: 768_1

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\Mini042408-07.dmp

C:\Users\наско\AppData\Local\Temp\WER-31500-0.sysdata.xml

C:\Users\наско\AppData\Local\Temp\WERAC5D.tmp.version.txt

Чипсет VIA. Рестартира се без никакво предупреждение. Паметта аз лично не съм я пробвал с друга ,но дадох щайгата на един познат той да се помъчи с нея. Той ми каза, че е пробвал с друга рам.Мисля ,че не ме льже защото щеше да си получи паричките,ако беше локализирал проблема.

• Автор

Днес след поредния рестарт излезна син екран при зареждане на ОС,но вече сьс следното сьобщение - stop: 0x00000124 ( 0x00000000 , 0x853A65A0 , 0xB2000000 , 0x1040080F )

Ето ти малко линкове, попрочети и дано намериш решение. Доколкото виждам, става въпрос или за кофти драйвер на видеото или на звука, или за недостатъчно напрежение на процесора.

• Автор

Днес реших да направя следното-започвам отначало,напълно на чисто/форматиране и инсталация/.Направил съм само инсталацията на XP,без да инсталирам каквито и да било програми и драйвери.Единствено си направих настройките на интернета.В device manager с / ! / са:multimedia audio controller,Raid controller,video controller.засега смятам да оставя всичко така и да видя какво ще стане.А по-нататък ще инсталирам драйверите един по един и след всяка инсталация ще изчаквам да видя какво ще става.Какво е вашето мнение?

Дано не е нахално, но искам да използвам темата и аз и да попитам за моя проблем с рестартирането, който е на почти същото ниво! След две преинсталации компа си се рестартира, когато си поиска, (но с тази разлика от на колегата abakalov), че рестарта не е на син екран, а е такъв все едно си натиснал ресет бутона на кутията - без никакви съобщения за грешки и т.н.! До преди няколко месеца липсваше такъв проблем. Това се появи от може би десет дена. Харда съм го проверил - в перфектно състояние е. Биоса не съм го пипал - с тези настройки от преди година си е.

П.П. Изключвам проблема да е софтуерен, защото Windows-a който ползвам за преинсталация го ползвам от години и никога не ми е правил проблеми. В момента всичко си е с последните фиксове от Майкрософт и с най-новите драйвери и компа в момента на софтуерно ниво мисля, че е много добре. Чакам мнения и идеи...Предварително благодаря! :speak:

Дано не е нахално, но искам да използвам темата и аз и да попитам за моя проблем с рестартирането, който е на почти същото ниво! След две преинсталации компа си се рестартира, когато си поиска, (но с тази разлика от на колегата abakalov), че рестарта не е на син екран, а е такъв все едно си натиснал ресет бутона на кутията - без никакви съобщения за грешки и т.н.! До преди няколко месеца липсваше такъв проблем. Това се появи от може би десет дена. Харда съм го проверил - в перфектно състояние е. Биоса не съм го пипал - с тези настройки от преди година си е.

П.П. Изключвам проблема да е софтуерен, защото Windows-a който ползвам за преинсталация го ползвам от години и никога не ми е правил проблеми. В момента всичко си е с последните фиксове от Майкрософт и с най-новите драйвери и компа в момента на софтуерно ниво мисля, че е много добре. Чакам мнения и идеи...Предварително благодаря! :speak:

Евентуално можеш профилактично да поиздухаш прахоляка от компютъра и докато си отворил кутията да поогледаш дъното за някой издут кондензатор. За всеки случай можеш да го пробваш и с друго захранване, че и захранването има кондензатори, които се надуват и протичат.

• Автор

При мен проблема все още си стои все сьщия. След преинсталирането два дни нямаше произволни рестарти. При инсталация на драйверите на аудиото пак всичко бе ОК. Изчаках ден за да видя как ще бъде и тогава инсталирах драйверите на видеото и свалих една игричка на малчугана , че му беше скучно и всичко си дойде на старото положение / рестарти когато си иска/ . Изчезна звука и спрях аудиото от биоса ,и сложих друга звукова карта /резултат нулев,но поне отново имаше звук/ . Смених три версии на омега драйвери ,но напредък-никакьв. Деинсталирах bitcomet защото четох , че той създавал такива неприятности , но проблема си остана. Това, което ми прави впечатление е , че температурите на процесора когото съм в биос / сега нямам програма за следене на температурите/ варират с 10-12 градуса-между 38-50. Някакви идеи какво да правя?

Пробва ли да префлашнеш BIOS-а на дъното? Аз също съм с дъно MSI и видео на ASUS с Ati чип и до ден днешен имам някакъв проблем (вeче свикнах с него), който не мога да хвана, само съм забелязал, че е свързано с драйверите на видеокартата. Онзи ден си инсталирах VISTA и я карах няколко дни и си викам. - Я да видя какви драйвери има в сайта на Ati. Свалих инсталирах и БАМ - проблема се появи. Това го пиша само така за информация.

Редактирано от peterstamov (преглед на промените)

Мен ми мирише на дефектен рам или дъно.И двете съм сменял и имах идентични проблеми.Сега като се зачетох в снимка на същия екран ми направи впечатление че май не е рам.Ако не се рестартираше постоянно щях да кажа че е МОМЕНТНА ХАРДУЕРНА ГРЕШКА но не е.И като преинсталираш не дава син екран защото опцията за автоматичен рестарт е включена по подразбиране.

Редактирано от PumkBuster (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.