Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Phenom X4 9850 Black Edition клокнат до 3.57 ГХц

Featured Replies

Клок на четириядрения Phenom X4 9850 Black Edition (2.5 ГХц) е пробван с водно охлаждане, като процесорът е е постигнал 3.5ГХц. Стабилност обаче под натоварване, процесорът е съхранил при 3.2 ГХц.

На страниците на форума XtremeSystems.org , един от участниците е успял да достигне 3.57 ГХц с Phenom X4 9850 Black Edition. Процесорът е монтиран на дънна платка Asus Crosshair 2 , основана на чипсет nForce 780a SLI. Използвано е водно охлаждане с допълнителни вентилатори.

9850_01.jpg

Тестът wPrime v1.61, процесорът е преминал на честота 3368 МХц, а на честота 3.57 ГХц е изпълнил Super PI 1M за 22,094 с. !?!

На същата честота е премината и валидацията CPU-Z.

9850_02.png

Клок на четириядрения Phenom X4 9850 Black Edition (2.5 ГХц) е пробван с водно охлаждане, като процесорът е е постигнал 3.5ГХц. Стабилност обаче под натоварване, процесорът е съхранил при 3.2 ГХц.

На страниците на форума XtremeSystems.org , един от участниците е успял да достигне 3.57 ГХц с Phenom X4 9850 Black Edition. Процесорът е монтиран на дънна платка Asus Crosshair 2 , основана на чипсет nForce 780a SLI. Използвано е водно охлаждане с допълнителни вентилатори.

9850_01.jpg

Тестът wPrime v1.61, процесорът е преминал на честота 3368 МХц, а на честота 3.57 ГХц е изпълнил Super PI 1M за 22,094 с. !?!

На същата честота е премината и валидацията CPU-Z.

9850_02.png

Super PI 1M за 22,094 sek. ?Печатна или печална е грешката?
  • Автор
Super PI 1M за 22,094 sek. ?Печатна или печална е грешката?

100% не е печатна грешка ! 100 пъти го проверявах ..... все си е толкова ;) И мястото на запетаята не съм сгрешил. В смисъл, не е 2,2ххх . cool.gif А, сетих се, не е и 220,хх :)

DSC04880.JPG

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

100% не е печатна грешка ! 100 пъти го проверявах ..... все си е толкова :speak: И мястото на запетаята не съм сгрешил. В смисъл, не е 2,2ххх . cool.gif А, сетих се, не е и 220,хх ;)

DSC04880.JPG

:) Не е 220,ама май можеше... biggrin.gif

Ами,моя Q6600 - този тест го прави за 20 секунди без даже да е клокнат. cool.gif От подобни ревюта само се вижда

колко зле са "Феномите" като производителност,да не говорим за "шеметните" гигахерци при овърклок.

п.п. Невероятно но на теста за FPU на SiSoftware.Sandra.XII - "Фенома" изравнява интелския еквивалент. biggrin.gif

Редактирано от jivkosivanov (преглед на промените)

E то е почти сигурно, че е грешка. Ето го 130 левовия Е2180@3Ghz:

superpi.JPG

• Автор

Да бе, грешка :nono: Снимката сигурно аз съм я изфабрикувал. Ето го целият резултат, подкрепен с шотове. Сигурно и другите "постижения" на процесора , с по-малък клок, са пак грешка cool.gif ( така де, SuperPI на честота от 3375 МХц от 23.063 сек. направо не е за вярване)

AMD бяха дотук. Всъщност бяха до времето на Pentium 4.

Доста убедено звучиш. Само че по времето на Pentium 4 AMD бяха по-добри. А и сега имат още какво да покажат. Тепърва вадят 45nm процесори. А и SuperPi не е мярка в случая.

Доста убедено звучиш. Само че по времето на Pentium 4 AMD бяха по-добри. А и сега имат още какво да покажат. Тепърва вадят 45nm процесори. А и SuperPi не е мярка в случая.

И аз за това говоря - даже и моя Sempron примерно е почти на нивото на уж гигахерц по-мощен P4. Но при новите архитектури явно номерът не се получава.

И друго, AMD дали ще догонят онзи Skulltrail? ;)

Аз съм с Атлон Х2 4000+ оригинално си бачка на 2.1гхз.В момента работи стабилно на 2.8гхз но съм го карал и до 3гхз(на 3гхз вероятно захранването ми не издаржаше или паметта и не беше стабилен).Взех нова рам и пак ще го пробвам на 3гхз.Ако е стабилен и минава тестовете имам огромно желание да го сборя с някой кор дуо пак на 3гхз , примерно Core Duo 2180.И двата процесора си приличат.Условието е конфигурацията на която е интела да не надвишава 600-650лв.На мен ще ми бъде интересно предполагам и на всички други какви ще бъдат резултатите. :)

Аз съм с Атлон Х2 4000+ оригинално си бачка на 2.1гхз.В момента работи стабилно на 2.8гхз но съм го карал и до 3гхз(на 3гхз вероятно захранването ми не издаржаше или паметта и не беше стабилен).Взех нова рам и пак ще го пробвам на 3гхз.Ако е стабилен и минава тестовете имам огромно желание да го сборя с някой кор дуо пак на 3гхз , примерно Core Duo 2180.И двата процесора си приличат.Условието е конфигурацията на която е интела да не надвишава 600-650лв.На мен ще ми бъде интересно предполагам и на всички други какви ще бъдат резултатите. :)

Веднъж сравних моя Sempron 2800+ @ 2.0 на дъно ECS nForce3-A с 512MB DDR с Athlon 4400+ на KA3MVP Extreme с 2GB DDR2 800 - Super PI 1M. И най-интересното е, че го взех за 48 секунди, само 2 по-бавно от другата конфигурация.

На мен ми е интересно какво ще се получи с тези два процесора или Core Duo 2160 понеже са близки по цена по дефоулт скорост и кеш.Искам да ги пробваме.После ще пиша за резултатите. :)

На мен ми е интересно какво ще се получи с тези два процесора или Core Duo 2160 понеже са близки по цена по дефоулт скорост и кеш.Искам да ги пробваме.После ще пиша за резултатите. :)

:) Сценария на "Хроника на една предизвестена смърт"отдавна е написан,че и филма направиха и даже остаря...Но като те влече... cool.gif

А аз си мечтая за Celeron Quad Core на цена около 150лв. Това ще бъде най-якия четириядрен процесор. Малко клок и излитаме. Никой няма да споменава Phenom след това. Проблема е, че ако интел пуснат такъв процесор, техните четириядрени C2Quad също ще се забравят.

Поради съмнението което породи Супер ПИ - теста на "Фенома", потърсих и намерих други независими източници

на такъв тест.

xtreview.com

forums.techpowerup.com

Но може би, това е по интересно.www.pureoverclock.com

А аз си мечтая за Celeron Quad Core на цена около 150лв. Това ще бъде най-якия четириядрен процесор. Малко клок и излитаме. Никой няма да споменава Phenom след това. Проблема е, че ако интел пуснат такъв процесор, техните четириядрени C2Quad също ще се забравят.

Хубава мечта ама мечта пусто ;)

Клиент на фирмата ни има няколко десетки нови машинки с C2D и селерончета. е*а си и кошмара за мен, изпълняващ ролята на "поддръжката", който е симпатизант на АМД :wors: И всичките тия машинки са с Виста... ужас..., нещо подобно, както при кокомил май. Та ако не се знае предварително коя е със Е4500 или Селерон е трудно да се усети разлика в перформанса без някакъв тест. Поне работейки със стандартните офис програмки.

Daredevil_666, ако не забравя и/или не ме домързи ще направя това сравнение другата седмица, май се налага рокада с машинките и ще имам ново/старо компче с АМД 4200 и ще го "сравня" с офисните 2180 на колегите до възможния устойчив клок на АМД-то, но грубо на стандартни честоти няма разлика в перформанса а само лека разлика в цената... :rolleyes:

Веднъж сравних моя Sempron 2800+ @ 2.0 на дъно ECS nForce3-A с 512MB DDR с Athlon 4400+ на KA3MVP Extreme с 2GB DDR2 800 - Super PI 1M. И най-интересното е, че го взех за 48 секунди, само 2 по-бавно от другата конфигурация.

Тук малко се "оля"... Къде ще сравняваш двуядрен с едноядрен. Моя е 4400+ и прави Супер пи-то за 32.453 под ВИСТА

Хубава мечта ама мечта пусто ;)

Клиент на фирмата ни има няколко десетки нови машинки с C2D и селерончета. е*а си и кошмара за мен, изпълняващ ролята на "поддръжката", който е симпатизант на АМД :speak: И всичките тия машинки са с Виста... ужас..., нещо подобно, както при кокомил май. Та ако не се знае предварително коя е със Е4500 или Селерон е трудно да се усети разлика в перформанса без някакъв тест. Поне работейки със стандартните офис програмки.

Daredevil_666, ако не забравя и/или не ме домързи ще направя това сравнение другата седмица, май се налага рокада с машинките и ще имам ново/старо компче с АМД 4200 и ще го "сравня" с офисните 2180 на колегите до възможния устойчив клок на АМД-то, но грубо на стандартни честоти няма разлика в перформанса а само лека разлика в цената... :)

Ами, то голяма разлика няма и да има.Пробвай ги при истинско натоварване - Рендъринг,преформатиране,архивиране

и т.н. - накарай процесора да работи.

Тук малко се "оля"... Къде ще сравняваш двуядрен с едноядрен. Моя е 4400+ и прави Супер пи-то за 32.453 под ВИСТА

Ами SuperPi всъщност тества само едно ядро... Т.е дали едноядрен или многоядрен на него му е все тая.

• Автор
Поради съмнението което породи Супер ПИ - теста на "Фенома", потърсих и намерих други независими източници

на такъв тест.

xtreview.com

forums.techpowerup.com

Но може би, това е по интересно.www.pureoverclock.com

Верно, третият линк е най-интересен. На фона на "впечатляващите резултати на Phenom в първите два. Както и да го гледаш - 23.ххх сек. на Phenom срещу 7.5 сек. на QX9650 .... това си е три пъти разлика в полза на Интел-а.

Aко са като двуядрените Celeron-и, с орязания кеш... колкото и да ги пънеш на клок, и 100 ядра да им пъхнеш, пак ще са си пътници 2-ра класа... Не напразно са кръстени Celeron!

Редактирано от pit (преглед на промените)

Ами точно затова ги сравнявам, понеже двуядрения е по-нов, и колкото и Super PI да не ползва две ядра, Athlon-а би трябвало да се справи доста по-добре.

Тъй като стана въпрос за двуядрени селерони,искам да ви покажа този линк people.overclockers.ru и вие сами да прецените достойнствата на този бюджетен процесор. cool.gifЦена в "JAR" - 77,54 лв.www.jarcomputers.com

Даже може да го сравним с Фенома - в Супер ПИ теста. ohmy.gif

Редактирано от jivkosivanov (преглед на промените)

Ами SuperPi всъщност тества само едно ядро... Т.е дали едноядрен или многоядрен на него му е все тая.

Ами двуядрения е много по-добре от едноядрен... Къде ще ги сравняваш пффф

послепис: Защо като товари само едното ядро се отчита че процесора е на 100 % натоварен (говоря за под виста)

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.